Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky…holky prosím o rady.Budeme se s přítelem brát,chtěla bych vědět jestli nemáte zkušenosti kolik tak stojí svatba s 20ti pozvanými lidmi?Chceme klasiku plus po tom na zahradě prase atd.
Nas bylo 20,za jidlo a ubytovani jsme v hospode nechali 16tis. Obed klasika a vecer gulas a raut.Pokud te neco zajima klidne pisni.
Řekla bych,že cena může být hodně rozdílná.Záleží na ceně šatů,bot,kytky,v jaké cenové kategorii se budou pohybovat.Potom fotograf,kamareman..
my bysme asi dělali prase navečer, oběd klasika polévka,svíčková.Šaty 6000kč,prstýnky 3000kč obřad 5000kč a dál právě tak nějak tápeme ![]()
Pavčo, oběd v restauraci se dá meníčko domluvit kolem 250,– korun i s předkrmem, možná levněji, jak kde. Předpokládám, že po obědě se přesunete k vám na zahradu. My to měli podobně, jen jsme se po obědě přesouvali do pronajatého sálu. Řekli jsme všem našim hostům, že aalkohol bude až na oslavě. takže jsme se naobědvali a přsunuli a tam už to bylo v naší režii. Dort cca 2000,– velký, to si taky zjistíš, my dělali rauty, měla jsem paná, co za 1000,– dělala studené mísy a doplňovala stoly, k pití byl sud piva a alkohol nakoupen ve velkoskladu, měli jsme kamaráda, který by v případě potřeby dojel, kdyby došlo.Celá ta akce toho jídla v naší režii pro 50 lidí vyšla na 10.000,– sladké a výslužky pekla tchýně, bylo toho hodně, suroviiny stály 6000,–. Hudbu záleží, jak chcete, nám DJ pouštěl, komplet saparaturou se vším stál 5000,– dá se sehnat levněji. Kytky komplet 3000,–. Když budeš sledovat třeba slevax.cz docela se tam objevují nabídky na snubní prsteny třeba se slevou 50%, za poslední měsíc tam byla taková nabídka 2×.
my bysme se chtěli vejít aspoň do 40000kč
ale to nevím no
my budem mít i oběd u tchýně ta má venkovní hospodu takže to bude tam
no bojím se toho aby to nakonec nebylo třeba 60000kč ![]()
Ahoj, my měly svatbu pro 60lidi a platily jsme zhruba 1000kč na osobu. Taky jsem měly prase a tak. Ale ještě oběd, večeři, cukroví. Pak takový ty věci prstýnky, šaty, to nepočítám.
Asi bych počítala na osobu od 500kč, záleží,co jim budete vše servírovat, kde si dělátecukroví, někdo si peče sám, někdo si nechává péct.
Tak když budete mít oběd u tchýně, a celou oslavu u ní, tak počítám, že vám pití a jídlo bude účtovat bez přirážky, ne? Sestřenka se vdávala před 14-ti dny, oběd v hodpodě, pak byly rauty, teplá velká šunka, každý si uřízl, u vás to prase, kuřecí řízky, tlačenka, a studené mísy. Alkohol tekl proudem, protože spíš než rodina tam byli kamarádi a ti oslavovali a celá ta hostina stála 20.000,– i s pítím. Takže pokud jste u tchýně, musíte se vejít do 20.000,– taky. Záleží, jestli sladké si budeš péct sama, na tom ušetříš, zbytek spošítáš jednoduše, oběhneš cukrárnu na dort, cenu víš hned, koukneš na katalog na kytky, cenu víš taky, na oznámení koukni na internet, a cenu víš zrovna tak. 40.000,– se mi nezdá reálných, 50.000,– už komplet jo. Ale možná se u tchýně s celou tou oslavou dostanete mnohem níž, to by ale mohla říct tchýně, nakolik odhadem může taková oslava pro 20lidí u ní stát.
Ahoj, nám radili si nechat na osobu 1000Kč a skoro přesně to vyšlo
. Horší bylo si k tomu připočítat šaty, boty, prstýnky, výzdobu, fotografku, ...... . Dostali jsme se na 90 000
, ale stálo to za to
.
no tak koukám že to bude asi více peněz
no tak to jsem na to zvědavá, ještě jsem slyšela že se dělají i dvě pozvánky pro ty nejbližší pozvánka na obřad a po té i hostinu a pro ty ostatní pozvánka jen obřad…co si o tom myslíte??
My jsme měli svatební oznámení pro všechny stejný, takže kdo chtěl mohl se jít na obřad podívat a ty co jsme zvali na další oslavy, tak měli v obálce navíc pozvánku ke svatebnímu stolu, ale to byly jen malý kartičky a stály minimum oproti oznámení.
Vdavala jsem se minuly tyden - bylo nas tak 15 a vesli jsme se do dvaceti tisic.
Kdyz chces usetrit, da se - raut na zahrade tomu urcite pomuze.
My usetrili na dost vecech.
Takze asi urcite zalezi, jaky typ satu si predstavujes, jake prstynky, liceni …
monika215 píše:
Vdavala jsem se minuly tyden - bylo nas tak 15 a vesli jsme se do dvaceti tisic.
Kdyz chces usetrit, da se - raut na zahrade tomu urcite pomuze.
My usetrili na dost vecech.Takze asi urcite zalezi, jaky typ satu si predstavujes, jake prstynky, liceni …
- saty koupene nove pres ebay za 1200 Kc (dlouhe bile, ale neprodavane jako svatebni, ale jako koktejlky), boty jsem mela bile sandalky od Deichmana asi za 400 Kc
- oblek pro zenicha z Debenhams asi za 3500 Kc
- prstynky 6000 Kc jsme meli od Zabky - manzele maji zlatnickou dilnu v rodinnem domku, ale nemaji zadny kamenny obchod, takze nemusi platit zadne najmy a prodavace, tak si muzou dovolit nizsi marze nez klasicka zlatnictvi
- pozvanky jsme posilali jen emailem (dvoje ruzne - jedny i s pozvankou na jidlo a druhe jen jako oznameni o obradu)
- brali jsme se na radnici (Libensky zamek), takze obrad nas nestal nic
- fotograf nas vysel na 3400 Kc
- cesala a licila jsem se sama (lepsi by asi byla zrucna kamaradka, ale dalo se i svepomoci)
- kytku jsem mela jen pro sebe a do klopy zenicha za 880 Kc, zadne zdobeni aut atp
- hostina asi 5000 Kc
To pak na nich nesetri, to je jasny ![]()
Uz mas nejake vybrane? Mas obrazek?
Ja zase chtela mit hezke fotky na pamatku, proto jsme chteli profi fotografa. A nezklamal ![]()
monika215 píše:
To pak na nich nesetri, to je jasny
Uz mas nejake vybrane? Mas obrazek?
Ja zase chtela mit hezke fotky na pamatku, proto jsme chteli profi fotografa. A nezklamal