Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vzhledem k tomu, že jsem se pohybovala v pohostinství.. nikdy se nedá odhadnout, kolik se toho propije. Taky si myslím, že je blbý, že jídlo budete mít svoje a alkohol jejich. Na alkoholu se dá vydělat majlant bez námahy. S jídlem budete mít starosti a oni vám budou jen bez námahy nalívat. Určitě počítej přípitek na osobu (podle ceny jídelníčku) a pak záleží na vašich společných rodinách… jestli se pije víno nebo pivo a nebo tvrdý alkohol. Na naší svatbě se vypilo asi 100 lahví vína (na oběd 38 lidí na večer celkem 60) snad skoro sud piv a jen 3 flašky tvrdýho. Tvrdý alkohol jsem nechala donést až po rautu asi 8 hodina večerní
a to nééé kvůli šetření ale kvůli opilosti hostů
někteří to přeženou a pokazí svatbu už v 6 hodin večer. Nebylo teplo a i tak jsem čučela kolik se toho vypilo. A nejsme ani jedna strana ani kamarádi moc velcí pijani. Platili jsme jen pivko a pak špuntovný… alkohol byl náš.
Tak moje zkušenost na o něco menším počtu byla cena kolem 30 tis.
záleží určitě na skladbě lidí a co a kolik toho vypijí. Pokud budou převážně pivaři, vinaři, nebo mladí lidé kteří většinou pijí nejvíce tvrdý alkohol. Hodně se to odvíjí od tohohle. My budeme mít spíše lidi, kteří pijí hodně tvrdý, takže tím to bude samozřejmě dražší, ale proto budeme volit podnik, kde bude možnost vlastního tvrdého alkoholu - spousta podniků to dnes již po domluvě povolí ![]()
my jsme měli svatbu s asi 40 lidima na oběd, večer bylo víc.. pilo se nejvíc pivo a bylo to za asi 12 tis.? a nealko vyšlo levněji.. fakt těžko odhadnout… vína se vypily asi jen 3 litry
jak vidíš, u každého je to jinak… ![]()
Segra to na svatbě udělala tak, že co s týkalo tvrdého alkoholu platil si ho každý sám na baru (neroznášel se). Víno, pivo a nealko zaplatili. U nás by se jinak nedoplatila, protože z tátovi strany je to samej ochlasta
.
ahoj … já měla svatbu před měsícem a s alkoholem to bylo tak, že my jsme platili akorát pivo, víno, nealko, kafe a čaj, tvrdý si lidi platili samy, jinak bychom se nedoplatili, nikomu to nevadilo, měli jsme 35 lidí a platili jsme i s jídlem 22tis
alvapinka píše:
my jsme měli svatbu s asi 40 lidima na oběd, večer bylo víc.. pilo se nejvíc pivo a bylo to za asi 12 tis.? a nealko vyšlo levněji.. fakt těžko odhadnout… vína se vypily asi jen 3 litryjak vidíš, u každého je to jinak…
ted to po sobě čtu.. celkově pití alko+ nealko nás vyšlo na 12 tis., jídlo pak na 11 tis. víno jsme měli svoje a tvrdý chlast taky…
my měli oslavu v restauraci, hostů bylo kolem 60 - hned na začátku jsem řekli všem že platíme všechno krom tvrdhého alkohlu - vůbec ne kvůli penězům, ale aby se chlapi hned na začátku neožrali a zábava pak nevázla - takhle to bylo v pohodě, všichni tančili a bavili se
"propilo se asi 11 tisíc včetně všech mattonek ![]()
zvali jsme na hostinu všech 60 hostů, všichni byli i na večerním rautu - celkově všechno jídlo a pití vyšlo na 1000Kč na hlavu - ve svatebních darech jsme všechno dostali zpátky
taky záleží od kdy máte obřad a v kolik oslava začne - zkrátka jak dlouho to bude trvat…My měl obřad v 1, pak focení, k obědu jsme se dostali až skoro ve 3…
Na všech svatbách, co jsem byla(kromě té naší, kterou jsme měli na zahradě a tudíž jsme si alkohol koupili v macru za slušné peníze) bylo hrazeno vše, kromě tvrdého alkoholu. Jinak se nedoplatíš …
hezké dopoledne…
já měla svatbu před měsícem a asi kolem 35 lidu,dopředu jsem si zjišťovala,co kdo pije(svatba byla na zahradě)koupila jsem 19 lahví tvrdého chlastu a stál mě něco kolem6000,nákup jsem měla za nákupní ceny,né z obchodu a vše se nevypilo…ale mrtvolky byly ![]()
Všem děkuji ![]()
Abych to teda upřesnila.Chceme se brát na zahradě jednoho penzionu cca kolem druhé hodiny odpolední.Pak počítám nějaké to focení apod.Takže kolem třetí,čtvrté by mohlo být ,,po všem"
a může se začít pít. Vlastní jídlo chceme,protože jsme na jídlo dost vybíravý,je mi jasný,že s tím bude práce,ale bude pomáhat dost lidí.hlavně nechcem žádné vyvařování,ale spíš něco na ďobání.Večer grilování.Na to už někoho nejspíš budeme mít.O to se fakt starat nechci (to ještě nevím jestli steaky nebo prase,ale to už je jedno)..Tvrdý alkohol bych si taky ráda přinesla,ale myslím,že vzhledem k tomu,že už budeme mít vlastní jídlo
no nevím jestli by na to přistoupili.Kdo co pije zkusím vyzjistit a asi se odpíchnu od toho
jinak nakupovala jsem alkohol přez znamýho ,co má hospodu,hospodský to nakupují za velmi dobré ceny..jen malinká rada a ať se vám to podaří a krásný den ![]()
Já vím.My máme hospodu.Respektive naši.Ale je to daleko.Většina přátel je odtud a nechtělo by se mi je tahat 100km pryč.a hlavní důvod je,že rodinné vztahy jsou tak vyhrocené,že bych se tam ani necítila dobře…no ale k tématu,ten alkohol bych stejně neviděla moc dobře.vlastní jídlo i pití ,to už by bylo moc
plánujeme svatbu a já stále nejsem schopná udělat rozpočet,poněvadž si ani trochu neumím představit kolik se propije alkoholu.Všude se dočítám cenu za hostinu-tu mít nebudeme.Svatba bude formou zahradní párty(zahrada jednoho penzionu).Jídlo budeme mít svoje,ale alkohol budeme platit.Lidí bude cca 35-40..Budu ráda za zkušenosti