Rozpočet na svatbu

299
7.6.18 19:43

Svatba - rozpočet

Zdravím,

plánujeme svatbu příští rok. Chci se zeptat, kolik vás svatba stála? Máme 50 lidí, z toho cca 6 dětí. Budeme mít odpolední obřad a jen raut, bez oběda. Alkohol vlastní (ale je tam korkovné 120 kč/litr)
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6664
7.6.18 19:50

Myslíš jen to jídlo, nebo svatba celkově? Jestli celkově, tak je to strašně individuální - za šaty můžeš dát 3 tisíce, ale i 20, stejně tak za prstýnky - můžeš mít stříbrné za pár stovek/nižších tisíc, ale i nějaký masivní zlatý s drahými kameny za 50 tisíc. Velkou položkou (u nás) je třeba místo obřadu. Pak záleží, jestli budete platit ubytování hostům, nebo ne…

U jídla bych počítala tak s tisícovkou na osobu, plus mínus, nevím teda, kolik budete mít toho alkoholu (150 Kč korkovné mi přijde hodně…). :think:

edit: Jsem slepá, psala jsi 120, ale i to mi přijde dost.

Příspěvek upraven 07.06.18 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.6.18 20:07

My měli svatbu na farmě, obřad plus hostinu (catering) - oběd, později raut, pití vlastní. A zábavu na jednom místě, 25 lidí a vyšla nás na cca 100.000,–. Měli jsem pronajatou kapelu, ubytování pro všechny, stodolu kde se vše krom obřadu konalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 20:07

Vzhledem k financim prosim o anonym, nechci to mit spojene s profilem.

Pocitala bych tak cca 100-120tis. My meli kolem 80 lidi a vyslo nas to myslim na 150. Meli jsme obrad na zamku (10tis), na satech z pujcovny jsem nesetrila (8 tis), prstynky nemame zlaty ale paladiovy (15tis), naopak jsme meli vlastni vyzdobu, kytky, obed formou rautu (pro cca 50 lidi, zbytek prisel na vecer)- pocitej tak 1,2tis/os, vino misti sudove, tvrdy si platili vsichni sami, hudba k obradu - hrala rodina od manzela, odpoledne s cimbalovkou zas bratrankova kapela a vecer DJ. Dort jsme meli od zname 3 patra za 3 tis, cukrovi jsem pekla sama po vecerech (vim, nema se, ale nekde jsme potrebovali utahnout opasek :-) a vysluzky jsem delala taky sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 20:21

Znama mela pro 70lidi z 10 deti a měli to na zahradě a pujceny party stany. 20tis za stany, 10t.Dj, 10tis občerstvení, par prase, pivo, alkohol atd.. Na 60tis ke to vyšlo..a cca se jim ta sama částka vrátila v darech. Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
K92
2033
7.6.18 20:30

Počítej s tím, že tak polovina nákladů je fixních a je jedno jestli dorazí 5 nebo 50 hostů… květiny, šaty + doplňky, oblek, prstýnky, výzdoba, kadeřník atd. Většinu párů v mém okolí vyšla svatba tak na 100tis ať dělali co dělali :), každý má jiné priority a na některých věcech se šetřit nevyplácí. My měli obřad odpoledne, pak o půl páté jídlo v restauraci (41 dospělých + 5 dětí) - polévka a hlavní chod a následoval večerní raut. Alkohol neomezeně (vše z restaurace), pilo a jedlo se do dvou ráno. Celkový účet za alko, nelko, večeře + raut 950 Kč/os. Zhruba tolik se nám vrátilo na darech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
7.6.18 20:47

Nas svatba pro 50 lidi stala 150 tisic. Ale meli jsme ji na zamku, hoste meli zaplaceny i hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
7.6.18 20:56

Měli jsme 60 hostů. 25 z toho bylo pozvaných i na oběd. Maso a alkohol jsme měli svoje. Platili jsme nějakých 60 tis. jen za hospodu. + dalších hromada kravin. Dohromady jsme se určitě nevešli do 100 tis., ale přesnou částku nevím. Nic extra jsme neměli, spíš takovou běžnou svatbu. Neplatili jsme vůbec místo, kde svatba probíhala, ani ubytko. To jsme měli zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
7.6.18 22:12
@K92 píše:
Počítej s tím, že tak polovina nákladů je fixních a je jedno jestli dorazí 5 nebo 50 hostů… květiny, šaty + doplňky, oblek, prstýnky, výzdoba, kadeřník atd. Většinu párů v mém okolí vyšla svatba tak na 100tis ať dělali co dělali :), každý má jiné priority a na některých věcech se šetřit nevyplácí. My měli obřad odpoledne, pak o půl páté jídlo v restauraci (41 dospělých + 5 dětí) - polévka a hlavní chod a následoval večerní raut. Alkohol neomezeně (vše z restaurace), pilo a jedlo se do dvou ráno. Celkový účet za alko, nelko, večeře + raut 950 Kč/os. Zhruba tolik se nám vrátilo na darech.

Přesně tak. Nás svatba a posezeni jen s rodinou / 23 dospelych 8 deti/ stala 75 tis. a nebyla ani velká ani neskromná. To naskáče. Kvetiny a výzdoba kostel restaurace 6500 kc, naše oblečení 20.000, restaurace oběd raut pro rodinu 22 tis., prstýnky 10 000, fotograf 8000, kadeřnice včetně zkousky 3000, dort 1800, cukroví 3500, oznámení 700, plus honorar varhanika a dar kostelu, kde byl obřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.6.18 06:08

Cca 30 lidí, jídlo - polívka a raut, pití - alko, nealko, nejaky poplatek za restauraci, vyzdoba stolu - bez kvetin, potahy na židle, čokoládová fontána cca 50. 000 kč, ten zbytek - fixní náklady, šaty, květiny, prstynky, kadernice…nikdy jsem to radsi nepocitala, ale tipla bych klidně dalších 35-40.000…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.6.18 07:52

@K92 ty fixní náklady vůbec nejsou pravda :-) na těch jsme ušetřili nejvíc, šaty jsem měla od švadleny i s látkou za 2000, boty za 1000, prstýnky za 1000, kytku mi dělala mamka, jinou květinovou výzdobu jsme nechtěli a za dekorace jsme dali dohromady taky tak 2000 když moc. Kadeřník a vizážistka nula, chtěla jsem se česat a líčit sama. Fotili kamarádi a sestra, takže fotograf 0. Dort jsme nechtěli. Stálo nás to ve finále něco přes 100 tisíc, platili jsme i ubytování pro 50 lidí, měli jsme velký raut (grilování, grilovaný sele, studené mísy, teplé mísy, zákusky… mraky toho byly). Vrátilo se nám všechno na darech a kamarádům se to moc líbilo, nám taky, dodneška nás štve jen že jsme nesehnali kapelu (nechtěli jsme klasickou zábavovku a v žánru kterej jsme chtěli nás jedna kapela vypekla a zbytek už na poslední chvíli neměl volno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
8.6.18 07:58
@Lily Evans píše:
@K92 ty fixní náklady vůbec nejsou pravda :-)

Tady šlo o to, že ty fixní náklady jsou úplně nezávislé na tom, kolik mají lidí - na šatech, prstýncích, místě obřadu atd. se dá rozhazovat či šetřit úplně stejně při 100 lidech i 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.6.18 08:01

@klamonožka já to pochopila tak, že tyhle náklady jsou prostě drahý nezávisle na počtu lidí, ale možná jsem to pochopila blbě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.6.18 08:25

Řekla bych, že ty fixní náklady také lítají. My máme tedy prstýnky za 35 tisíc, šperky bereme tak trochu jako investici, něco co zůstává v rodině. Šaty, boty pro mě i manžela, jeho outfit asi 20 tisíc. Pozvánky jsem dělala sama, k těm, kteří byli pozváni na letní oslavu jsem pak dávali magnetky na lednici s datem konání :) To vyšlo pár korun.
Z ostatního můžu posoudit jen raut, protože jsme se brali v zahraničí ve dvou, to byl jeden rozpočet (ten vyšší :lol: ). Pak jsme dělali oslavu pro rodiny v pronajaté pensionu, vč. ubytování pro všechny (25 lidí), začínalo to odpoledne takže byl lehký raut, večer grilování, bylo to méně formální, poděkovali jsme rodičům, dostali dárky, všichni „svatebčané“ fotky, končili jsme asi ve 4 ráno :mrgreen: To vyšlo asi na 50 tisíc. Pak jsme dělali ještě zahradní party pro přátele (asi 20 lidí), kde jsme měli objednané grilování se servisem (zajišťoval 1 člověk), víno, pivo atd. To vyšlo asi na 15 tisíc. Takže když vynechám prstýnky, hadry a samotnou svatbu, tak jídlo, pití, ubytování při oslavách vyšlo na cca 65 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
8.6.18 10:21

U nás asi 100 lidí/130 000. Cca. Jídlo a pití jsme měli vlastní, výzdobu taky. Jídla bylo nadbytek a užili jsme si to maximálně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný