Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Angu-já neusnu dřív jak ve 23h a ráno po 6 budíček za jakýkoliv okolností i po celodenním výletu dýl nespí
V noci chce buď napít nebo čůrat.Manžel vstává v 5 do práce atak ho slyším a v 6 Mamííííí
![]()
Přesně tak, vím o čem mluvíte a to spaní/nespaní nezávidím. Když malou máme, tak taky občas dělá problémy se spaním ještě teď, hlavně moc nechce spát sama v pokojíčku, teď má teda novou postel a je z ní nadšená, tak tam spí ráda, uvidíme jak dlouho jí to vydrží, ale stejně ráno kolem 6 přijde za náma. Do toho pak přijde naše společné, tak to pak ještě bude horší. Ale zvykám si ![]()
Jsem sama zvědavá, na čem se nakonec domluvíme a říkám si, že za každou cenu to nemusí být něco daleko, luxusního, drahýho, hlavně když tam budeme oba, bude pěkné počasí a o zbytek se postaráme sami a penízky se můžou investovat do něčeho jiného (při mateřské se budou hodit vždy).
A hlavně když tam nebudu muset uklízet, prát, žehlit a hlavně vařit!!! ![]()
Příspěvek upraven 29.08.10 v 23:55
verenika píše:
Angu-já neusnu dřív jak ve 23h a ráno po 6 budíček za jakýkoliv okolností i po celodenním výletu dýl nespíV noci chce buď napít nebo čůrat.Manžel vstává v 5 do práce atak ho slyším a v 6 Mamííííí
![]()
koukám, že máte taky tříleťáka, malá je v dubnu a že my nejsme výjimka… jen máme docela tu výhodu, že jí máme jednou za 14 dní na víkend a ne pořád, takže jinak se docela vyspíme ![]()
Sharane2006 píše:verenika píše:koukám, že máte taky tříleťáka, malá je v dubnu a že my nejsme výjimka… jen máme docela tu výhodu, že jí máme jednou za 14 dní na víkend a ne pořád, takže jinak se docela vyspíme
Angu-já neusnu dřív jak ve 23h a ráno po 6 budíček za jakýkoliv okolností i po celodenním výletu dýl nespíV noci chce buď napít nebo čůrat.Manžel vstává v 5 do práce atak ho slyším a v 6 Mamííííí
![]()
Užívej dokavaď to jde,my teď chtěli jet na šumavu jen s manžou na 3dny.odpočnout si a užít si sami sebe,ale hlídání padlo tak berem zlobříka sebou.Aspoň,že hafani budou u babiček ![]()
verenika píše:
Užívej dokavaď to jde,my teď chtěli jet na šumavu jen s manžou na 3dny.odpočnout si a užít si sami sebe,ale hlídání padlo tak berem zlobříka sebou.Aspoň,že hafani budou u babiček
Věřím, že si to užijete i tak, i když jste se těšili na ten klid, ale člověk se snadno přizpůsobí situaci, naštěstí ![]()
Vždy toho mám po víkendu s malou až nad hlavu, ale zase když tu není, je to tu takový tichý, trochu smutný, ona je jinak skvělá, úžasně bezprostřední, v poslední době se krásně rozmluvila, teď se naučila říkat AHA - prostě na skoro každou větu řekne aha, nebo když se na něco zeptá a já jí odpovím, tak řekne aha, je to od ní takový moc pěkný, takový trochu dospělácký, vždy se musím pousmát.
Vdávala jsem se v 19-ti letech,v 11.týdnu těhotenství.To bylo dosti komplikované,takže časté pobyty v nemocnici.Žádná svatební cesta se nekonala.
I když tenkrát to nebylo tak rozšířené,na svatební cestu jezdil málokdo.
Potom byl docela frmol okolo dětí,bydlení,práce…na dovolené jsme jezdili každý rok,jako rodina,rádi na ně vzpomínáme.Ale taková ta dovolená,jen my dva s manželem,alespoň na víkend,ta se nekonala nikdy.A přitom jsem vždy po ní moc toužila.Jenže babičky nikdy nebyly hlídací babičky přes noc-občas jedno dítko pohlídaly,na hodinku či dvě,příště zase druhé.Což pro nás nic neřešilo,ani třeba jít si sednout na večeři,to jsme neměli šanci.
POřád jsem měla myšlenku,že až budeme spolu 20 let,tak děti budou na prahu dopělosti,my si vyrazíme na nějakou pěknou,nezapomenutelnou dovolenou.V hlavě spoustu různých nápadů.A letos jsme spolu 20 let,ale manžel docela vážně onemocněl-takže všechny plány se zbořily jak krabička ze sirek.Manžela čeká letos již několikátá operace,stav se stále nelepší a mě je do breku.Do breku z toho,že člověk si něco plánuje a osud to zamíchá úplně jinak,než si přejeme.Takže doma mám našetřené peníze,které bych občas vyhodila z okna,takovou tou bezmocí,že všechno je jinak,než si přejeme.bezmocí nad tím,že peníze opravdu nic neznamenají.Že jsou to jen papírky,schované doma v kořence.Kdybych věděla,že vše bude třeba za rok dobré,tak bych byla klidnější.Ale nikdo neví,nikdo neřekne,co bude dál.
Takže radím všem-užívejte si všeho krásného,co život nabízí.Nelitujte peněz za dovolené,za zážitky,to vám nikdy nikdo nevezme.
Anonymní, děkuji za příspěvek! Máte pravdu, že by si člověk měl užívat dokud to jde, protože ze dne na den vše může být úplně jinak - to vím z vlastní zkušenosti - před třemi roky jsem tragicky přišla o přítele ![]()
Přeji hodně síly vám i vašemu manželovi a hlavně víru v lepší zítřky ![]()
Anonymní-mrzí mě to přeju jen nejlepší konec.Uzdravení manžela a vaší vytouženou dovolenou ![]()
My jsme byli pár dní v Českém Švýcarsku, byla jsem ve třetím měsíci a ten můj mě protáhl po všech různých cestách i necestách. Byla jsem tedy unavená, ale moc ráda na to vzpomínám. Dodnes si pamatuju paní, které jsme se na Mariiánské skále svěřili, že jsme tři a ona nás seřvala, že jsme nezodpovědní, co kdybych porodila ?? ![]()
Destinaci s rybařením a lehárem u moře - tak kromě toho Norska nevím
Ale někdo tu psal Ischii - tu moc doporučuju - takové leháro v termálních lázních je k nezaplacení a pokud se vám omrzí, je tam spousty památek nebo možností, kam vyjet. Ale je tam docela dost turistů, na ulici jsem běžně slyšela češtinu ![]()
Sicílie je taky moc fajn, absolvovala jsem tam 14-denní poznávačku, Taormina nebo soutěska Alcantara jsou opravdu zážítek. Ale na rybaření asi nic moc ![]()
my jsme byli na svatební cestě na Kypru. Bylo to super. kombinace válení se u moře a jezdění po památkách.
jinak moc příjemné je i Turecko. jen nevím, jak by to tam bylo s tím rybařením.
Ahoj, my jsme byli tady:
http://recko.orbion.cz/lefkada/
a doporučuji, krásný ostrov, nádherné zážitky ![]()
My jsme se vrátili teď z dovolené ze Šumavy, byli jsme tam s přáteli, co mají taky malý děti, a v podstatě ta svatba, co bude 10.9., je taková rychlovka, že jsme to pojali ryze prakticky a dovolené říkáme předsvatební cesta
![]()
Nijak nás to netrápí, máme, co jsme chtěli, a to je Vojtík, a že to máme všechno tak trochu naopak (posvatební mejdan bude až o 14dní později třeba), to je nám fuk ![]()
po nijakých exotických končinách netoužíme, dovolená se povedla, i to počasí nám přálo, výletovali jsme po hradech Velhartice, Rabí, Kašperk, kde už jsou na nádvořích taky bezvadně zařízení pro děti (dřevěné velké šachy, kuželky, střílení z kuše, praku, vrhání noži atd… to si samozřejmě užili nejvíc tatínkové, dokonce nám vystříleli oba po lahvi medoviny
)…
Takže si myslím, že pokud v srdci cítíš, že je to to, co chceš, tak super, i když je to „jen“ Šumava…
bylo tam fakt nádherně, krásně zelený lesy, mraky hub, borůvky, maliny, pod penzionem paseka, kterou protékal krásnej čistej ledovej potůček…
100× lepší než třeba Maledivy ![]()
ale jinak pokud bysme to brali hezky po pořádku, svatba, a až pak dítě, tak bych já osobně jela na svatební cestu na Kanárský ostrovy, asi na La Palmu. Na Gran Canarii jsem už byla, a ta je teda taky krásná.
Obrazku, s tím se nedá než nesouhlasit, jelikož dva roky zpátky jsem měla svatbu právě ve Velharticích na hradě
, bydlíme nedaleko odtamtud
Angua píše:
No nad tím jsem přemýšlela teď na dovolené - kdy zase budeme mít dovču, kde si na chvíli lehnu a zavřu očiZa 10 let? 15?
![]()
Bavila jsem se na podobný téma s kamarádčinýma rodičema, kteří letos měli dovolenou stylem ,,každý den jidne v rámci čr" a říkali, že minimálně 20 let potrvá než se na takovou dovolenou dostanu, záleží prý na počtu dětí a věkovém rozpětí ![]()
Já teda nevím, v jaké cenové relaci chceš dovču, ale pokud se má skloubit rybaření a válenda u moře, je na to super Nový Zéland…Brácha tam zrovna je s přítelkyní (ale pracovně teda) a on nám denně posílá fotky s nějakým úlovkem, ona s Pina Coladou ![]()
Ale to už je opravdu drahá záležitost, za jednu letenku dali 30 tis. myslím.. ![]()