Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme měli u pozvánek přidané kartičky s vtipným textem, něco že ve v domácnosti již máme a že budeme rádi za finanční příspěvek..je to už 9let, bylo to pěkně v rýmu
a už jsem to viděla několikrát.
My meli pruvodni dopis, ohledne ubytovani, dress codu, co si vylozene neprejeme. A jako p. s. Jsme dali ze nejvetsi dar pro nas je, ze ten den s nami stravi, a pokud chteji prinest dar tak v obalce. Dneska uz se bezne davaji penize, a ne zadne blbosti typu obraz s jelenem
my dostali akorat obalky a par flasek alkoholu. Na netu jsou nejake rymovacky ale ty mi prijdou fakt trapny ![]()
My jsme to říkali při roznášení oznámení. Většinou se lidi ptali. A kdo se neptal, nechali jsme to na nich. Ale někdo to dává buď na oznámení nebo k tomu oznámení lísteček s básničkou.
Když jsme jezdili zvát na svatbu, tak se nás všichni ptali co. Bylo jim jasné, že když máme x let zařízenou domácnost, že asi nic nepotřebujeme. A taky pro ně to bylo jednodušší než někde lítat po obchdech.
Většinou se nás zeptali.
Nebo se teď dávají takový kartičky s textem: Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku,
raději než věcné dary, naplňte nám kasičku.
![]()
Příspěvek upraven 02.03.21 v 17:33
Neříkala bych si o peněžní dar, není potřeba skleničky a mixéry už nikdo nedáva, všichni automaticky peníze..
Já nedávno dostala pozvánku na oslavu narozenin…Dne xxx od xxx hod. budu slavit své xxx narozeniny. S sebou dobrou náladu, finanční obnos, případně jiné rodinné cennosti…
Prostě žádné sr@ní ![]()
@Alušáček tak to by jsi se divila, že i takový dary se dávají. Například talíře, ručníky do tvaru dortu. ![]()
@Peggy54 píše:
My meli pruvodni dopis, ohledne ubytovani, dress codu, co si vylozene neprejeme. A jako p. s. Jsme dali ze nejvetsi dar pro nas je, ze ten den s nami stravi, a pokud chteji prinest dar tak v obalce. Dneska uz se bezne davaji penize, a ne zadne blbosti typu obraz s jelenemmy dostali akorat obalky a par flasek alkoholu. Na netu jsou nejake rymovacky ale ty mi prijdou fakt trapny
Můžu se zeptat, co konkrétně to bylo?
Jsem zvědavá. ![]()
Normalne jsme to napsali k itinerari, ze jestli nam chce dat nekdo nejaky dar, tak uvitame dar v obalce nebo tak neco
dostali jsme penize ruznymi vtipnymi zpusoby, vcetne patnactiset ve dvoukorunach
ty tu snad mame do dneska
hele zadny strachy s tim..dnes uz snad ani nepredpoklada nikdo nic jineho, naopak tim usnadnis trapeni nekomu, kdo se bal, ze by musel vymyslet dar
..tak me tak napada, ze dnes by bylo skoro vtipnejsi napsat, ze nechci penize, ale dary
to by se ale dost lidi zapotilo ![]()
@Annastaziaa píše:
Většinou se nás zeptali.
Nebo se teď dávají takový kartičky s textem: Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku,
raději než věcné dary, naplňte nám kasičku.![]()
Příspěvek upraven 02.03.21 v 17:33
Tohle mela neter, brali se v rijnu a na obalky meli pripravenou drevenou truhlicku, o kterou se starala bud tchyne nebo svagrova…
My budeme mít na svatebním oznámení veršík, že budeme chtít raději peníze než věcné dary. Na internetu jsem našla hromadu textů k inspiraci. ![]()
@renduli píše:
Můžu se zeptat, co konkrétně to bylo?Jsem zvědavá.
Ja taky ![]()
Holky jak si máme říct a peněžní svatební dar? Nerada bych nějaké blbosti. Ten kdo nechce dávat ať nedává nenutim, ale pokud ano rada bych finanční dary. Diky za rady
Prosím anonym