Svátek miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1337
7.3.21 18:27

U mimin jsme svátky vůbec neřešili, první oslava byly první narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
7.3.21 18:37

U takhle malého dítěte bych to absolutně neřešila. Pokud tě to ale trápí, nebude asi jiná cesta než jim říct, že ti to je líto. Oni se k tomu nějak vyjádří a snad to pak budeš moct uzavřít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
7.3.21 18:40

Taky si myslím, že jméno nového člena rodiny ještě nemají zažité a vůbec je nenapadlo, že má svátek. Babičky popřály, což je fajn, ale i kdyby ony zapomněly, tak bych se na ně nezlobila. Je to hodně čerstvé, pokud je miminko narozené v lednu. Já bych to přešla, nijak bych na to neupozorňovala. Pokud by to udělali i příští rok nebo by zapomněli na narozeniny apod., tak by mě to určitě mrzelo, ale letos bych to neřešila. Zvláště v této době, kdy každý má dost svých starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.3.21 18:40

Tohle jako myslíš vážně? Ne, nepíšu si do kalendáře svátky dětí a to ani těch svých. Dětem svých sourozenců popřeji, když si vzpomenu, je tedy pravda, že jsou téměř všechny dospělé. Pochopila bych, kdyby zazdili narozeniny, ale svátek? Já jsem se za život naučila, že to spousta lidí vůbec neřeší a druhá to zase strašně hrotí a vzájemně by si to neměli vyčítat. Moje bývalá svagrova měla kalendář plný narozenin a svátků svých kolegů, kamarádek a dokonce jejich dětí. To mně třeba přijde už normální mučení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
7.3.21 18:58

Těžkou hlavu bych si z toho nedělala, svátek není nic podstatného :D Gratulace od toho kdo popřál by mě potěšila, kdo zapomněl - tragédie to určitě není, třeba za rok až syn nebude miminko ale vnímavejsi batole tak přijdou poprat přímo jemu i s nějakou hračkou ;) U nás má třeba mladší svátek v prosinci ( starší má narozeniny ) a všem to připomínám ze se to bude tedy slavit dohromady :) Ještě mě napadlo, jestli má dítě vůbec jméno v kalendáři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
7.3.21 19:04

Já nevím ani kdy mají svátek moje vlastní děti :mrgreen: vůbec to neslavíme a kalendář doma taky nemáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.21 19:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
v lednu se nám narodil chlapeček a teď v březnu měl svátek. Jak v rodině manžela, tak i v naší, to chodí tak, že se k svátku vždy přeje a dává se nějaká drobnost. Jde o to, že z obou rodin si dohromady vzpomněli tři členové.. Moje tchyně, moje teta a moje máma.. Jinak ségra, babičky a ostatní vůbec nepopřáli a to ani dodatečně, přitom my všem vždycky přejeme a nám s manželem přejou taky. Žádné vážné problémy nikdo z nich nemá a nikdo na tom není tak špatně, že by neměl na kalendář. Nevím jak vy, ale já to mám tak, že vždycky, když se narodí miminko, tak si do kalendáře napíšu narozeniny a svátek, abych věděla.
Chtěla bych poradit, co byste dělali na mém místě? Upozornili byste je, že zapomněli? Radu, že jim taky nemám přát neberu. Pro mě je to prostě normální..
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma..

Tohle je moc :lol: :lol: ani nevím kdy mám svátek já natož abych si kvůli tomu kupovala kalendář a psala tam celou svojí rodinu :lol: :lol: navíc bych si ani nevzpomněla na přetáčení stránky v kalendáři :D myslím, že mají v téhle době jiný problémy a starosti než řešit kdy má tvoje dítě svátek :zed:

• Citovat
  • Upravit
4126
7.3.21 19:20

Takové starosti bych chtěla mít. Řešíš úplnou kravinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
7.3.21 19:46
@Anonymní píše:
Ahoj,
v lednu se nám narodil chlapeček a teď v březnu měl svátek. Jak v rodině manžela, tak i v naší, to chodí tak, že se k svátku vždy přeje a dává se nějaká drobnost. Jde o to, že z obou rodin si dohromady vzpomněli tři členové.. Moje tchyně, moje teta a moje máma.. Jinak ségra, babičky a ostatní vůbec nepopřáli a to ani dodatečně, přitom my všem vždycky přejeme a nám s manželem přejou taky. Žádné vážné problémy nikdo z nich nemá a nikdo na tom není tak špatně, že by neměl na kalendář. Nevím jak vy, ale já to mám tak, že vždycky, když se narodí miminko, tak si do kalendáře napíšu narozeniny a svátek, abych věděla.
Chtěla bych poradit, co byste dělali na mém místě? Upozornili byste je, že zapomněli? Radu, že jim taky nemám přát neberu. Pro mě je to prostě normální..
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma..

Já bych byla ráda, že si vzpomněli aspoň ti tři členové rodiny :lol: Je to miminko, které z toho stejně nemá rozum. Já čekám v dubnu dvojčata a pokud to vyjde, tak budou mít obě miminka svátek do dvou měsíců po narození a nějak nepředpokládám, že by někdo přál tak malému miminku. A to se u nás také normálně k svátkům přeje.
Myslím, že to moc řešíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
7.3.21 19:50

Neřešila bych to…my to máme podobně nastavené, prejeme si, nicméně chronicky zapominac jsem v rodině já. Teď v pondělí jsem zapomněla na narozeniny taty, prostě stalo se. Bylo toho moc, chtěla jsem ho zaregistrovat na očkování, pak se synem na očkování, pak já k dr. No vzpomněla jsem si v út ráno, další kolečko doktoru a home office mi to vykouril z hlavy. No až ve čtvrtek, když jsem ho viděla osobně, jelikož jsem jim vezla nákup jsem mu poprala. Vubec to neresil, vedel ze jsem proste v laufu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
7.3.21 19:57

Jestli tě to tak trápí, tak jim to určitě řekni, že je ti to líto, ale nejspíš budou dost překvapení, že řešíš takovou hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.3.21 20:06

Neresila bych to? Proc taky, dítěti je to úplně někde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
7.3.21 20:27

Nic, bylo by mi to jedno. Upřímně řečeno vlastně ani nevím, kdy mají naše vlastní děti svatek, vím jenom to nejstarší, má ho dva dny před narozeninám. Svátky prostě neslavíme, jestli jsou tvoji příbuzní jako já, bude je možná mrzet, že se tě dotkli, ale… co jako dál? Čekáš, že se budou kát, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
8.3.21 05:18

A kdo by mu měl jako ještě přát? celý houf příbuzných a ty si to budes odškrtávat? nedělej že sebe blbku a ani to nikomu neříkej, už dost, že jsi to napsala tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
8.3.21 07:20

Tvoje starosti na mou hlavu, svátek je mi docela ukradený, ty vůbec nesleduji, nevím co řešíš. Stejně přemýšlím jak se přeje miminu, tvoje dítě už to chápe nebo mu to blahopřání přetlumočíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný