Svědectví u soudu a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
13.6.20 21:14

@Beckyttine5 tak bych to určitě udělala, nakojím v autě a manžel nebo mamka mi ho i pohlídají při mém výslechu atd.
Kdyby to takto šlo, tak to ani neřeším :D

Jenže nemám jistotu, že soud proběhne. Byla jsem tam již min.10× a proběhl pouze jednou. A nepřipadá v úvahu, aby si manžel nebo mamka brali dokola volno v práci a jezdili stále semnou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.6.20 22:13

Bohuzel ma zkusenost je takova, ze kdyz prislo predvolani, tak sem proste prijet musela. Tehdy to bylo pres 300 km a „akce“ trvala max 30 minut. Obavam se, ze tohle soudce zajimat nebude. Pokud se nebude jednat o napr vazny zdravotni stav :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101710
14.6.20 08:12

@Loren.P No a proc je takovy problem tam jet sama a případně nakojit na chodbě :think: Na jednu stranu chapu, ze je to otrava tam jezdit, na druhou z toho zas delas větší drama, nez to je. A co vim, tak naklady na cestu ti proplati, alespon ja na ne tenkrát dostala papir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 09:07

@j.a.n.i1 za ty roky mi nikdo nic neproplatil ani ušlou mzdu (měla jsem vyplněné a firmou podepsané formuláře), ale o to nejde.

Jde o to, že pokud tam pojedu sama, tam musím busem a mohu tam strávit kvůli spojům i půl den aniž by se něco konalo - a to každé 2 měsíce!!!
V našem soudu je strašná zima, takže nejlépe čekat venku. Absolutně si nedokáži představit, že budu syna kojit 3-4× kojit někde venku a tak i uspávat. To bych ale přinejhorším vyřešila taxíkem.

Problém je v tom, že si tam netroufnou jít se synem sama. Jak jsem již psala, minule jsem z nervů dostal panický záchvat a vezli mě do nemocnice…v křečích a zdopovaná léky se o něj nepostarám. Takže radši někoho pro případ nouze.

Ale to tu nic neřeší, tohle jsem psala, právě proto jestli to jde jinak. Jestli někdo zažil písemné svědectví, svědectví bez obžalovaného - prostě jaké jsou možnosti, když na soudu mi než musíte neřeknou. Chci vědět jaká mám i práva ne jen povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 09:17

Děkuji

Asi jsme se nepochopili, nejde mi o to k soudu nejít nebo jak tam dojít. To jsem schopná si vymyslet a zařídit sama. :lol:
Jde o to, že je rozdíl jít jednou a rozdíl chodit co 2 měsíce dalších nespočet let… :zed:
Abych si nakonec nechala přečíst co jsem policii řekla před 3lety a dodala, že s tím souhlasím. :lol:

Neznám všechny možnosti a proto mě zajímalo, jestli to některá z vás řešila.
Například ověřené písemně svědectví, svědectví bez přítomnosti obžalovaného.
(Třeba manžel měl ‚svědectví‘ úplně na jiném soudě a obžalovaný u toho tedy nebyl. Jen to pak poslali tomu soudu kde stání probíhalo. Ale manžel nebyl svědek, ale žalobce. Proto nevím jak je to se svědky)
Zavolám do nějaké právní poradny a poptám se tam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
14.6.20 09:18
@Loren.P píše:
@j.a.n.i1 za ty roky mi nikdo nic neproplatil ani ušlou mzdu (měla jsem vyplněné a firmou podepsané formuláře), ale o to nejde.

Jde o to, že pokud tam pojedu sama, tam musím busem a mohu tam strávit kvůli spojům i půl den aniž by se něco konalo - a to každé 2 měsíce!!!
V našem soudu je strašná zima, takže nejlépe čekat venku. Absolutně si nedokáži představit, že budu syna kojit 3-4× kojit někde venku a tak i uspávat. To bych ale přinejhorším vyřešila taxíkem.

Problém je v tom, že si tam netroufnou jít se synem sama. Jak jsem již psala, minule jsem z nervů dostal panický záchvat a vezli mě do nemocnice…v křečích a zdopovaná léky se o něj nepostarám. Takže radši někoho pro případ nouze.

Ale to tu nic neřeší, tohle jsem psala, právě proto jestli to jde jinak. Jestli někdo zažil písemné svědectví, svědectví bez obžalovaného - prostě jaké jsou možnosti, když na soudu mi než musíte neřeknou. Chci vědět jaká mám i práva ne jen povinnosti.

Jen mne zaujalo to kojení. Já kdybych to brala jako ty, že nemohu kojit venku, tak sedím neustále zavřená doma. Každý den kojím venku, obzvláště teď v těch vedrech (dusnu).
Zbylé děti chtějí jít taky ven a nebudu jim říkat, že to nejde, protože kojenec nevydrží občas ani dvě hodiny.

Dite bych vzala s sebou. Bus / taxi / odvoz. Vzala bych kočár (pokud jej dítě snese), na kojila na požádání a prebalila v kočárku.

• Citovat
  • Upravit
18228
14.6.20 09:35

@Loren.P Zkus kontaktovat Bílý kruh bezpečí, pomáhají i svědkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
14.6.20 09:56

Chápu, jak to myslíš. Domnívám se, že zde nejvíce záleží na domluvě s daným soudcem.. Já jich pár znám a ti by tohle nevyzadovali a použili by již Tebou potvrzeno výpověď.. Bohužel jsi ale trefila na někoho bez pochopení, takze jedině to řešit přes tu neschopenku vystavenou lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 14:16

@jezzz sice tohle vůbec neřeším, ale budiš - nepřipadá vám zbytečné co 2 měsíce řešit - buzení dítěte a půl denní pobyt ve městě, bez toho aby to mělo nějaký význam?

Syna si nakojím doma na dvoře, doma i v autě.
Ale krom toho, že jsem SF atd je to dost náročné.
Ale taky jak se mi syn pouští (nestíhá polykat) tak hodně to mléko stříká museli bychom se ve městě i převlékat atd. Je pro mě rozdíl 11 týdenní dítě a třeba pak půlroční. Stejně jako dítě co mi pije max 2h a chce u toho i třeba spát, je zvyklí spát i na mě. Vše jde! Ale nevidím důvod se nekonečně stresovat, proto abych možná za pár let řekla, že si nic nepomatuji :zed:
Navíc já mám doma i práci s dobytkem atd a nepřijde mi, že návštěva, kdy mě po hodině na chodbě pustí zase bez výsledku domů mi stojí za nervy, jak to vše zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 14:23

@Beckyttine5 no bohužel, já ten soud chápu. Ale taky mi vadí, že ani jedna ze stran není přítomna a scházíme se tam jen já a právníci a soudce. Stále dokola. To je prostě jak u blbečků. A po těch všech letech co tam VŽDY chodím, nikdo není ochotný udělat nějaký ústupek.

V pondělí zkusím zavolat na právní poradnu a poptat se, zda nejde písemné či jiné svědectví.
Nechci dělat soudu naschváli a nechodit taky, ale taky se nebudu celý život omezovat, protože jsem viděla hádku partnerů :zed:
Pokud nebude jiná normální možnost, tak zjistím, zda jako SF s přidruženými nemocemi nemám na něco nárok i já. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.6.20 14:36

@Loren.P No, píšeš, zes v těhotenství nechodila, takze skoro rok z tech 3 se to odkladalo i kvuli tobe. A ted najednou si chodila VZDY :think: si taky malinko protirecis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 15:46
@j.a.n.i1 píše:
@Loren.P No, píšeš, zes v těhotenství nechodila, takze skoro rok z tech 3 se to odkladalo i kvuli tobe. A ted najednou si chodila VZDY :think: si taky malinko protirecis.

Mě se líbí, jak místo toho, pokud neznáte radu, snažíte se hledat co kde člověk napsal :potlesk:

Já jsem na všechny předvolání dorazila, jinak řečeno v době těhotenství měli mou omluvu(gynekologa) i s datem porodu a nic se nekonalo, tudíž nikdo kvůli mě zbytečně nechodil.
A nebyl to rok, (pro informaci) zaprvé jsem v prvním stádiu těhotenství na soudu byla, zadruhé jsem rodila předčasně.

A o tom, že oni ten soud chtějí a já ne ani nemluvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
14.6.20 18:36
@Loren.P píše:
@jezzz sice tohle vůbec neřeším, ale budiš - nepřipadá vám zbytečné co 2 měsíce řešit - buzení dítěte a půl denní pobyt ve městě, bez toho aby to mělo nějaký význam?Syna si nakojím doma na dvoře, doma i v autě.
Ale krom toho, že jsem SF atd je to dost náročné.
Ale taky jak se mi syn pouští (nestíhá polykat) tak hodně to mléko stříká museli bychom se ve městě i převlékat atd. Je pro mě rozdíl 11 týdenní dítě a třeba pak půlroční. Stejně jako dítě co mi pije max 2h a chce u toho i třeba spát, je zvyklí spát i na mě. Vše jde! Ale nevidím důvod se nekonečně stresovat, proto abych možná za pár let řekla, že si nic nepomatuji :zed:
Navíc já mám doma i práci s dobytkem atd a nepřijde mi, že návštěva, kdy mě po hodině na chodbě pustí zase bez výsledku domů mi stojí za nervy, jak to vše zvládnout.

Řešíš to, proto jsem to zmínila.
Ono si asi neuvědomuješ, že to řešíš.

Chápu, že se ti tam nechce. To by se nechtělo asi nikomu. Naše soudy nefungují správně. Tvůj dotaz lépe zodpoví právník nebo právní poradna.

Vynechala bych však dle tebe důvody, proč to nejde. Protože ono to jde. Není důvod dítě budit, nakojit, prebalit jej můžeš kdekoliv.

Máš předpokládám první dítě, kdy nevidíš, že si komplikace přiděláváš sama. To není kritika.

• Citovat
  • Upravit
76739
14.6.20 18:58

@jezzz ty nechápeš, o co zakladatelce jde? bezvýznamný právní spor o blbý mobil, kde poškozená ani žalovaný nechodí na soud, který je kvůli nim :zed:
a buzerace zakladatelky jakožto svědka tohoto bezvýznamného sporu, kdy ji soud co 2 měsíce předvolává k výslechu a kdy tam jede naprosto zbytečně :zed:
to by zatěžovalo i zdravého bezdětného člověka - myslíš, že nějaký zaměstnavatel bude nadšený, když pracovník co 2 měsíce pojede „svědčit“ k soudu, který se nebude konat? :zed:
a ty se ještě snažíš napadat zakladatelku, že tam nejela 10× jak uvádí, ale jen třeba 7×?
není to trošku divné??? :nevim: :nevim:
proč ona má trpět jako jediná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.6.20 20:17
@jezzz píše: Řešíš to, proto jsem to zmínila.
Ono si asi neuvědomuješ, že to řešíš.

Ne neřeším, několikrát jsem to i uvedla o co mi jde. Šlo pouze o vysvětlení na dotazy/ možná jsem neměla odpovídat.
V prvním příspěvku jsem to uvedla, protože třeba jiná maminka mohla řešit totéž. A soud ji mohl umožnit nějaké lepší podmínky :think:

Chápu, že se ti tam nechce. To by se nechtělo asi nikomu. Naše soudy nefungují správně. Tvůj dotaz lépe zodpoví právník nebo právní poradna.

Ano, již jsem psala, že zítra zavolám. Neměla jsem tušení, že je nějaká bezplatná právní poradna po e-mailu či telefonu :palec: Soudy za to nemohou, ale mohly by se snažit vyjít vstříc.
Ale nechápeš :lol: , mě nejde o to, že se mi tam nechce, píšu to stále dokola. Kdyby se mi nechtělo, tak si nechám něco napsat a celé roky tam nechodím :D Chci tam přijít a nemám problém si to zařídit! Ale ne zbytečně chodit stále dokola. Snad se již chápeme.

Vynechala bych však dle tebe důvody, proč to nejde. Protože ono to jde. Není důvod dítě budit, nakojit, prebalit jej můžeš kdekoliv.

Nejde pokud se to bude stále opakovat, potřebuji někoho sebou (kdybych měla záchvat atd) nikdo manželovi volno nedá co 2 měsíce.
Jinak nikde nepíšu, že je to nereálné, jen že je to silně obtěžující a zbytečné. Pro mě je obtěžující již to, že nemohu postupovat podle své rutiny(práce kolem dobytka, látkování syna, umývat jen vodou), každý žijeme jinak, tak je zbytečné soudit mě podle vašeho života ;)

Máš předpokládám první dítě, kdy nevidíš, že si komplikace přiděláváš sama. To není kritika.

Nebojte neberu to jako kritiku, ano je to první dítě a teprve se sehráváme. První dva měsíce jsme byli pořád po doktorech(taky jsem si to zařídila jezdit do města každý den) a teď se teprve ustalujeme definitivně doma. Budit musím, jelikož syn většinou spí na mě a když ho chci před odjezdem přebalit je vzhůru nebo když chci vstát. Kojí se klidně hodinu. Na půl dne sebou nebudu tahat ani látkové pleny atd. Ale to není nijak podstatné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí