Svědectví u soudu a kojení

53
13.6.20 18:32

Svědectví u soudu a kojení

Dobrý den, jsem předvolaná k soudu jako svědek, trestný čin se stal před 3lety(muž vzal své přítelkyni mobil :zed: )
Jednou jsem vypovídala, již tenkrát jsem si nic nepomatovala natož teď :nevim:. Ale mockrát jsem byla předvolána(dorazila jsem), ale obžalovaný nedorazil a soud se nekonal. Svědčím stejně v jeho nepřítomnosti.

Jde mi o to, že mám 3 měsíčního syna, doprava pouze autobusová (min rozestup spojů 1h) a co max. 2h kojím.
Klidně bych svědčit šla, ale s tím, že se to opravdu bude konat a ne že se to opět odloží. Musím si domluvit auto a někoho kdo by tam byl s námi - ale to nejde co 2 měsíce stále dokola.
Je nějaká možnost svědčit i když on nedorazí nebo svědčit vůbec.
PS: psala jsem skrze to i omluvu, ale bylo mi odpovězeno, že prostě musím.

Zažila jste to některá? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
13.6.20 18:35

No tak tam půjdeš, a mlíko odstrikas, a kdo bude hlídat ten ho podá.. Další problém? Jinak myslim si že se odmítnout dá.

• Citovat
  • Upravit
53
13.6.20 18:50

@mackA159 no odmítnout se dá, ale s pokutou 50.000kč :lol: jak jsem psala výše, odmítli-musím dorazit.
Bohužel tolik mléka neodstříkám, ale o to nejde. Nemohu přeci co 2 měsíce žádat manželova šéfa, aby měl volno. Protože obžalovaný nedojde a znovu se to odloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.20 18:54

Ja svedcila u soudu a dceri byly 3 tydny. Trvalo to snad pul dne. Na jedno krmeni jsem odstrikala, na druhe manzel skocil koupit UM. Ja vic MM nemela. Precetl si navod a normalne dceru nakrmil. Nebyl problem. Lahvicku jsem pro jistotu koupila uz pred porodem. Bihuzel ten mizera dostal podminku a hrotilo mu 8 let za mrizemi.

• Citovat
  • Upravit
4072
13.6.20 18:56

@mackA159 Tak problem muze byt treba to, ze ne kazda hned odstrika jak vyslouzila dojnice ve Slusovicich a kupovat kvuli takove kravine nejakou hi-tech odstrikovacku, by me roblo. Takze dost blbe. Hele a nejaka omluva od doktora a moznost pisemneho svedectvi trebas? Zkusila bych se asi zkontaktovat i s nejakou obcanskou poradnou, mohli by umet poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.6.20 19:05

@Villanelle mas krasny nick :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.6.20 19:07

@Villanelle asi mi nic jiného nezbývá, protože ten soud byl vždy na dlouho než řekli, že se pan nedostaví a mohu domů.
Sama se synem tam určitě nepůjdu, protože jsem tam již jednou měla panický záchvat a vezli mě do nemocnice. Takže někdo musí semnou kdyby něco.

To jsem zkoušela již tenkrát, že si nic nepamatuji, tak jestli musím na něj čekat. A řekli že ano, musím jim říct, že si nic nepomatuji, oni mi přečtou co jsem uvedla policii a já řeknu, že souhlasím :think: :zed:

A ještě k tomu, že musím přijít připsali, že mám nahlásit v kolik budu kojit :zed: kojím na požádání a opravdu nwm v kolik budu kojit za 14dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.6.20 19:16
@Villanelle píše:
Hele a nejaka omluva od doktora

To klidně mohu, ale za 2měsíce přijde další… takže zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.6.20 19:17

Tak mě stím doktorem napadl rovnou detsky..at ti detska doktorka napíše skrz dítě,, omluvenku,,.. :think: Je blbost každý 2 měsíce volno z práce kvůli prkotine na kterou už beztak všichni zapomněli..

• Citovat
  • Upravit
53
13.6.20 19:41

@mackA159 no to si myslím právě taky, nechci dělat soudu to co ten pán. Ale tři roky tam chodím a pořád mě posílají domů. Navíc případ o ničem, akorát nervy.

V těhotenství jsem nechodila, byla jsem na rizikovém, tak to jim doktorka rovnou psala, že nepřijdu. Ráda bych přišla jednou a už nemusela :D
Jedna paní mi psala, že mám zkusit podat stížnost k vyššímu soudu, tak to zkusím pozjišťovat co a jak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
13.6.20 20:07
@Loren.P píše:
Dobrý den, jsem předvolaná k soudu jako svědek, trestný čin se stal před 3lety(muž vzal své přítelkyni mobil :zed: )
Jednou jsem vypovídala, již tenkrát jsem si nic nepomatovala natož teď :nevim:. Ale mockrát jsem byla předvolána(dorazila jsem), ale obžalovaný nedorazil a soud se nekonal. Svědčím stejně v jeho nepřítomnosti.

Jde mi o to, že mám 3 měsíčního syna, doprava pouze autobusová (min rozestup spojů 1h) a co max. 2h kojím.
Klidně bych svědčit šla, ale s tím, že se to opravdu bude konat a ne že se to opět odloží. Musím si domluvit auto a někoho kdo by tam byl s námi - ale to nejde co 2 měsíce stále dokola.
Je nějaká možnost svědčit i když on nedorazí nebo svědčit vůbec.
PS: psala jsem skrze to i omluvu, ale bylo mi odpovězeno, že prostě musím.

Zažila jste to některá? Díky

Hele normalne na ten soud zavolej a domluv se se soudcem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76733
13.6.20 20:12

@Loren.P ty jo, to je normální buzerace slušných lidí
asi bych také zkusila nějakou občanskou poradnu, to tam také můžeš chodit do důchodu :nevim:
já bych tam chodila normálně s dítětem a nechala ho brečet v soudní síni, třeba by je přestalo bavit tě pořád předvolávat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
13.6.20 20:21

Kdyz uz se tady rozcilujete… tak to neni chyba soudce, ale ignorantsky pristup obvineneho. Bohuzel soudy maji na tyhle gaunery male paky :pocitac:
@Loren.P Budes tam muset jezdit tolikrat, kolikrat budes predvolana. Podani svedecke vypovedi se nevyhnes :? A pripadne podani stiznosti bych hooooodne dlouho zvazovala. Protoze se stiznosti stejne neuspejes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.6.20 20:23

Vzala bych dítě s sebou a třeba ten doprovod.. Když bude potřeba kojit, tak se udělá přestávka, dítě je přednější.. Nebo před líčením onemocnet a mít potvrzení od doktora, a než bude další termín, tak dítě bude zase větší, třeba už bude mít příkrmy.. V dnešní době stačí říct, že máš vyšší teplotu a dušnost a nechají tě rádi doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.6.20 21:09

@cecetka no každopádně mě to utvrdilo v tom, že již nikdy nebudu svědčit :palec:
Abych lítala 3 roky zbytečně… proto, aby mi přečetli co jsem jim tenkrát řekla, a já mohla říct, že stím souhlasím. (Pro mobil za pár tisíc co se paní vrátil) Člověk se snaží být slušný a dělat vše proto, aby vyšel všem vstříc…

Ale když přicházíte sami a ani jedna strana nechodí, akorát vám vyhrožují…tak už člověk opravdu uvažuje o tom, zda si nemá nechat napsat papír a opravdu taky nechodit.
Třeba manžel měl kdysi soud o výživné s otcem a svědčil úplně v jiném městě a sám a stačilo to :nevim: (kvůli vzdálenosti bydliště).

Jinak se soudcem jsem chtěla mluvit hned, když si mě odchytla matka obžalovaného před soudem a vyhrožovala. Ale ten se odmítl bavit, jen vzkázal, že se rozhodne v den konání zda budu svědčit před žalovaným a jeho rodinou nebo ne. Nakonec jsem mohla svědčit až když opustili soudní síň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí