Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, jsem předvolaná k soudu jako svědek, trestný čin se stal před 3lety(muž vzal své přítelkyni mobil
)
Jednou jsem vypovídala, již tenkrát jsem si nic nepomatovala natož teď
. Ale mockrát jsem byla předvolána(dorazila jsem), ale obžalovaný nedorazil a soud se nekonal. Svědčím stejně v jeho nepřítomnosti.
Jde mi o to, že mám 3 měsíčního syna, doprava pouze autobusová (min rozestup spojů 1h) a co max. 2h kojím.
Klidně bych svědčit šla, ale s tím, že se to opravdu bude konat a ne že se to opět odloží. Musím si domluvit auto a někoho kdo by tam byl s námi - ale to nejde co 2 měsíce stále dokola.
Je nějaká možnost svědčit i když on nedorazí nebo svědčit vůbec.
PS: psala jsem skrze to i omluvu, ale bylo mi odpovězeno, že prostě musím.
Zažila jste to některá? Díky
No tak tam půjdeš, a mlíko odstrikas, a kdo bude hlídat ten ho podá.. Další problém? Jinak myslim si že se odmítnout dá.
@mackA159 no odmítnout se dá, ale s pokutou 50.000kč
jak jsem psala výše, odmítli-musím dorazit.
Bohužel tolik mléka neodstříkám, ale o to nejde. Nemohu přeci co 2 měsíce žádat manželova šéfa, aby měl volno. Protože obžalovaný nedojde a znovu se to odloží.
Ja svedcila u soudu a dceri byly 3 tydny. Trvalo to snad pul dne. Na jedno krmeni jsem odstrikala, na druhe manzel skocil koupit UM. Ja vic MM nemela. Precetl si navod a normalne dceru nakrmil. Nebyl problem. Lahvicku jsem pro jistotu koupila uz pred porodem. Bihuzel ten mizera dostal podminku a hrotilo mu 8 let za mrizemi.
@mackA159 Tak problem muze byt treba to, ze ne kazda hned odstrika jak vyslouzila dojnice ve Slusovicich a kupovat kvuli takove kravine nejakou hi-tech odstrikovacku, by me roblo. Takze dost blbe. Hele a nejaka omluva od doktora a moznost pisemneho svedectvi trebas? Zkusila bych se asi zkontaktovat i s nejakou obcanskou poradnou, mohli by umet poradit.
@Villanelle asi mi nic jiného nezbývá, protože ten soud byl vždy na dlouho než řekli, že se pan nedostaví a mohu domů.
Sama se synem tam určitě nepůjdu, protože jsem tam již jednou měla panický záchvat a vezli mě do nemocnice. Takže někdo musí semnou kdyby něco.
To jsem zkoušela již tenkrát, že si nic nepamatuji, tak jestli musím na něj čekat. A řekli že ano, musím jim říct, že si nic nepomatuji, oni mi přečtou co jsem uvedla policii a já řeknu, že souhlasím
![]()
A ještě k tomu, že musím přijít připsali, že mám nahlásit v kolik budu kojit
kojím na požádání a opravdu nwm v kolik budu kojit za 14dní
@Villanelle píše:
Hele a nejaka omluva od doktora
To klidně mohu, ale za 2měsíce přijde další… takže zbytečné
Tak mě stím doktorem napadl rovnou detsky..at ti detska doktorka napíše skrz dítě,, omluvenku,,..
Je blbost každý 2 měsíce volno z práce kvůli prkotine na kterou už beztak všichni zapomněli..
@mackA159 no to si myslím právě taky, nechci dělat soudu to co ten pán. Ale tři roky tam chodím a pořád mě posílají domů. Navíc případ o ničem, akorát nervy.
V těhotenství jsem nechodila, byla jsem na rizikovém, tak to jim doktorka rovnou psala, že nepřijdu. Ráda bych přišla jednou a už nemusela ![]()
Jedna paní mi psala, že mám zkusit podat stížnost k vyššímu soudu, tak to zkusím pozjišťovat co a jak ![]()
@Loren.P píše:
Dobrý den, jsem předvolaná k soudu jako svědek, trestný čin se stal před 3lety(muž vzal své přítelkyni mobil)
Jednou jsem vypovídala, již tenkrát jsem si nic nepomatovala natož teď. Ale mockrát jsem byla předvolána(dorazila jsem), ale obžalovaný nedorazil a soud se nekonal. Svědčím stejně v jeho nepřítomnosti.
Jde mi o to, že mám 3 měsíčního syna, doprava pouze autobusová (min rozestup spojů 1h) a co max. 2h kojím.
Zažila jste to některá? Díky
Klidně bych svědčit šla, ale s tím, že se to opravdu bude konat a ne že se to opět odloží. Musím si domluvit auto a někoho kdo by tam byl s námi - ale to nejde co 2 měsíce stále dokola.
Je nějaká možnost svědčit i když on nedorazí nebo svědčit vůbec.
PS: psala jsem skrze to i omluvu, ale bylo mi odpovězeno, že prostě musím.
Hele normalne na ten soud zavolej a domluv se se soudcem ![]()
@Loren.P ty jo, to je normální buzerace slušných lidí
asi bych také zkusila nějakou občanskou poradnu, to tam také můžeš chodit do důchodu ![]()
já bych tam chodila normálně s dítětem a nechala ho brečet v soudní síni, třeba by je přestalo bavit tě pořád předvolávat ![]()
Kdyz uz se tady rozcilujete… tak to neni chyba soudce, ale ignorantsky pristup obvineneho. Bohuzel soudy maji na tyhle gaunery male paky ![]()
@Loren.P Budes tam muset jezdit tolikrat, kolikrat budes predvolana. Podani svedecke vypovedi se nevyhnes
A pripadne podani stiznosti bych hooooodne dlouho zvazovala. Protoze se stiznosti stejne neuspejes.
Vzala bych dítě s sebou a třeba ten doprovod.. Když bude potřeba kojit, tak se udělá přestávka, dítě je přednější.. Nebo před líčením onemocnet a mít potvrzení od doktora, a než bude další termín, tak dítě bude zase větší, třeba už bude mít příkrmy.. V dnešní době stačí říct, že máš vyšší teplotu a dušnost a nechají tě rádi doma..
@cecetka no každopádně mě to utvrdilo v tom, že již nikdy nebudu svědčit ![]()
Abych lítala 3 roky zbytečně… proto, aby mi přečetli co jsem jim tenkrát řekla, a já mohla říct, že stím souhlasím. (Pro mobil za pár tisíc co se paní vrátil) Člověk se snaží být slušný a dělat vše proto, aby vyšel všem vstříc…
Ale když přicházíte sami a ani jedna strana nechodí, akorát vám vyhrožují…tak už člověk opravdu uvažuje o tom, zda si nemá nechat napsat papír a opravdu taky nechodit.
Třeba manžel měl kdysi soud o výživné s otcem a svědčil úplně v jiném městě a sám a stačilo to
(kvůli vzdálenosti bydliště).
Jinak se soudcem jsem chtěla mluvit hned, když si mě odchytla matka obžalovaného před soudem a vyhrožovala. Ale ten se odmítl bavit, jen vzkázal, že se rozhodne v den konání zda budu svědčit před žalovaným a jeho rodinou nebo ne. Nakonec jsem mohla svědčit až když opustili soudní síň.