Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, prosím o radu, dneska mě od rána svědí vnitřní strana prstů u rukou a asi po 2 hodinách se přidalo i svědění dlaní. Je to fakt silné svědění a mohla bych se udrbat
Ruce mám malilinko nateklé, ale ne moc, mívám i víc a prstýnek je stále navolno, takže to je fakt neznatelně. Ale dělají se mi takové jako bílé tečky pod kůží, takové flíčky. Nevíte co to může být? Co to mohlo vyvolat a co udělat aby svěděnéí přestalo? Díky moc za rady ![]()
Mysicka31 píše:
Ahojky, prosím o radu, dneska mě od rána svědí vnitřní strana prstů u rukou a asi po 2 hodinách se přidalo i svědění dlaní. Je to fakt silné svědění a mohla bych se udrbatRuce mám malilinko nateklé, ale ne moc, mívám i víc a prstýnek je stále navolno, takže to je fakt neznatelně. Ale dělají se mi takové jako bílé tečky pod kůží, takové flíčky. Nevíte co to může být? Co to mohlo vyvolat a co udělat aby svěděnéí přestalo? Díky moc za rady
Na to svědění zkus fenistil.
Ahoj, řekla bych, že máš nadměrně vysoušení kůže…nepřepíráš v prácím prášku něco ručně? Já to mám pak taky tak…takže mazat a mazat mastí- např. měsíčkovou, nebo nejlépe indulonou a nebo tím, jak napsala tady výše lokofa
Nadměrné vysoušení kůže se právě projevuje tím způsobem, jak jsi popsala… mělo by to přejít to svědění, jak kůže bude dobře promaštěná. Pokud nepomůže nic, skoč raději na kožní- třeba máš alergii na šňůru ze žehličky či kov. ![]()
Z vysušené kůže to nebude, nemám ráda suché ruce, takže promazávám pořád… Není to dlouhodobé, fakt to mám je dneska a řekla bych, že je to spíš něco „vnitřního“
ty fleky co jsem psala jsou pod kůží, něco jako když si třeba přeležíte ruku a pak jak se blbě prokrvuje, tak „zflekatí“ nebo se mi to udělá když v zimě přijdu zvenku s promrzlíma rukama… A svědí to jen na vnitřní straně, prsty víc než dlaně… Takže si nemyslím že to bude alergie… Ale nejvíc mě svědí ukazováček na pravé ruce (jsem levák) a palec a mallíček na ruce levé…
V ruce jsem nic nepřepírala, nic nového jako mýdlo, přípravek na mytí nádobí, prášek… jsem používat nezačla
Jak říkám, je to takový spíš vnitřní svědění
manžel říká že se mu to občas tak stane…
Kožařku tu máme blbou, zná jen 1 diagnózu „ekzém“ a všem to diagnostikuje už v čekárně
a nedaří se mi najít nikoho jiného kdo by nás vzal
už jsem sháněla pro malou když jsme se nemohli zbavit plenkové dermatitidy, ale všude nám řekli že mají plno a že navíc pod ně nespadáme bydlištěm, s tím mě fakt už štvou
pak že má člověk právo na volbu lékaře, to teda nevím kde
![]()
Minulý týden mi dělali jaterní testy a krevní obraz a vše bylo v naprostém pořádku
bylo to tedy z jiných důvodů, nesouviselo to s otýkáním rukou nebo tak něco jiného, bylo to kvůli epilepsii… Pravidelná kontrola…
ahoj, mala som to iste, cim viac som sa skrabala, tym to bolo horsie.
u mna to bola alergia na slnko. zabral fenistil a branie b komplexu.
alebo nebyt na slnku
ale ked sa berie ten b komplex aspon dva tyzdne, tak potom slnko uz nevadi.
jaaj, a este dodam, ze dovtedy som to nikdy nemala, objavilo sa mi to pred dvoma rokmi v lete pred statnicami, asi spojenie stresu a nedostatku vitaminu b ![]()
Já bych to viděla na vysoký krevní tlak. Já to mám tak vždycky. Katka
Ahoj, mě se takhle projevuje atopický ekzém, akorát uprostřed těch bílých flíčků mám puchýřky s průhlednou tekutinou. Svědí to jako prase
Pomáhají jen mastičky s kortikoidy.
Příspěvek upraven 01.11.19 v 21:50
bílé flíčky nemám na kůži, ale takové ty co se nadělají když je ruka odkrvená, máme s mamkou obě dvě to, že když třeba neseme těžkou tašku, tak se nám konečky prstů odkrví, jsou úplně mrtvolně bílé a studené a necítíme je…
vysoký TK to nebude, mám spíš opačný problém
dokonce sem se jednou probrala v nemocnici a sestřička hlásí „60/40 už žijete?“
to byl dobrý šok ![]()
Na slunci jsem nebyla
začlo to dneska ráno a včera bylo celý den hnusně a pršelo, ale ten vitamín B vyzkouším
kdysi jsem ho brala na noc kvůli hubnutí
a pak v těhu místo kyseliny listové…
Už je to ale lepší než ráno, už to tak nesvědí a ruce nejsou nateklé ani malilinkato
ještě mě napadlo jestli to třeba nemůže být z něčeho co jsem včera večer snědla a tělo si s tím v noci nedokázalo poradit ![]()
no mě se tohle stává,po saponátu,když vytírám podlahu..brrr Ajax,nebrala jsem si rukavice a pak mě svedely ruce hruza.
Ahojky, mně se udělalo to samé týden po porodu a do druhého dne jsem se osypala na břiše a pod prsy a svědily mne i chodidla - kožařka to tipla na toxoalergický erytém zřejmě po lécích ( v porodnici mi píchli 3× miniheparin a do 3 dnů jsem měla v místě vpichů krásnou
vyrážku ) , kožařka mi na to dala tekutý pudr s mentolem a 2× píchla hydrokortizol. Tak doufám, že nebudeš mít taky takový průběh, neb jsem se málem udrbala a fenistil nezabíral.
Ahoj ![]()
Je to chladová alergie. Trpím ji již od pěti let. Většinou ji mívám, když jsem něčím oslabena… moc práce, nachlazení atd..
Pak mě začnou svědět dlaně a konečky prstů, uši, krk… když si včas vezmu zirtek, tak mi to do pul hodiny přestane. Začne to vždy při změně teploty. Např. když přijdu ze zimi do tepla. Když si dam moc teplou koupel. Neni to nijak vyznamna alergie, je velmi bezna, jen ji lidi resi, kdyz maji vetsi potíže.
Hlavně nedrbat!!!Muže pak byt po celem tele.. ![]()
Hezký den
Tok co, už to přešlo? Jste vedle jak ta jedle. To co popisujete je svrab.