Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, může to být kontaktní alergická dermatitida. Zkusila bych Fenistil kapky nebo něco jiného proti alergii a namazat třeba Bepantenem nebo mě osobně vyhovuje Calcium pantothenicum, jestli nemáš tak vazelínou nebo i sádlem.
Tak přesně tím jsem si kdysi prošla, skončila jsem na alergologii tam mě brali krev odstředili a spátky píchli sérum tak zvaná autoterapie. Opakování po 14 dneh pak po měsíci pak po 2měsících pak po 4měsícíh, po půl roce a klídek. Ale teď asi po deseti letech mě stále jen svědí dlaně alě dost často ale chlad s tím nemá nic společného, hledám čím by to mohlo být, světí to šíleně až praská kůže ale žádné mokvání puchýře nic a přitom stále mažu indulonou vším možnym.
Hezký večer, chtěla bych se připojit k diskuzi, též mě svědí dlaně a prsty..spíš „místo“ mezi prsty ale nejvíc ty dlaně. Nemívám to pořád, ozve se to třeba 1 za třičtvrtě roku cca na 3 dny…samozřejmě si to snažím neškrábat ale když si to poškrábe, a jednou jsem si to rozškrábala docela dost, dlaň mi opuchne a jakoby se stáhne…když se mi to stalo naposledy..asi před týdnem, všimla jsem si takové jakoby droboulinké krupičky..když jsem si přes to přejela prstem, nebylo to skoro vůbec cítit. Bílé flíčky se mi objevili snad jenom 2×, spíš mi dlaň flekatě zčervená. Zkoušela jsem si všímat příčin ale objeví se to „kdy chce“. Dnes mi děda povídal, že dlaně můžou svědit když má člověk cukrovku. Docela mě to vyděsilo…V rodině ji totiž máme.