Svědění pokožky hlavy – máte někdo zkušenost, co pomáhá?

131
31.8.26 14:58

Svědění kštice

Ahoj holky,

Mám takový problem. Uz asi dva roky me svědí pokožka hlavy, byla jsem na kožním, nic nenašla. Byla jsem i ve vlasové klinice, kde mi pokožku prohlíželi kamerkou a nic. Navíc se mi hrozně mastí vlasy :zed: :zed:
Vyzkoušela jsem řadu šamponu od 30-600 kc a nic z toho mi nepomohlo.
Dixi, Balea, Redken, subrina, kerastase, arsov, Loreal,… :nevim:

Nemáte někdo zkušenost? Případně radu, co dělat? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7710
31.8.26 15:03

Fénuješ vlasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7710
31.8.26 15:05

Dceru svědilo a pomohlo fénovaní vlasu, opravdu nenechávat uschnout, ale od hlavy vysušit.

A pak má tento šampon:

https://www.dm.cz/…tra-sensitiv

a dáváme ještě toto:

https://www.dm.cz/…haut-balance

Co pomohlo nevím zda fén či šampon. Ale spíše tipuji to foukaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
31.8.26 15:17

@KKK85 ano :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
31.8.26 15:18

@KKK85 Dekuji za pomoc :oops: tenhle vyzkousim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37241
31.8.26 15:34

A krom šamponu nepoužíváš nic? Žádné masky, kondicionéry apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
31.8.26 20:16
@Pjúdoo píše: Více

To se mi loni objevilo taky. Mně se teda postupně svědění rozšířilo na celé tělo, brněla mě kůže od vlasů až po nohy. Bylo to, jako bych byla nonstop v mraveništi. V krvi nic, na kožním taky nic. Tam mi dr doporučila kosmetiku pro alergiky, myslím, že Dr. Konrad. Ptala se, jaký mám šampon. Tak jsem hrdě hlásila, že tuhý, čistě přírodní. A ona „no, to je špatný“ :mrgreen: Měla jsem od něj šampon, tělové mléko a ještě nějaký krém. Obvoďák mi napsal Nestibil. Ukázalo se teda, že u mě to bude nejspíš ze stresu, ale zkus.

Příspěvek upraven 31.08.26 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.26 20:16

Pomohlo mi používat šampon od Biodermy…nevím jak se jmenoval ale byl zelený, jsou dva nebo tři druhy-na zklidnění pokožky hlavy a oddálení maštění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
31.8.26 20:55

Čas od času na to trpím. Také mám odjakživa mastné vlasy. Co mi pomáhá:

1. Mýt vlasy ideálně každý den - jo, opruz, ale jakmile se víc zamastí, okamžitě to svědí plus se tvoří mastné lupy a špatně se toho zbavuje

2. NIKDY ale opravdu NIKDY nenechávat vlasy dlouho mokré. Já si je umyju a alespoň u kořínků lehce profénuju, délky nechám klidně doschnout, ale kořínky musí být suché!

3. Ze šamponů jsou za mě fajn např. La Roche - Kérium nebo Klorane čistící šampon s kopřivou. Do délek dostatek kondicionéru a tak jednou týdně i masku, nějakou výživnou. Přece jen to denní mytí ty vlasy trošku vysuší. Samozřejmě kondicionéry a masky jen do délek, ne k hlavě, to by sis moc nepomohla…

4. Mně pomáhá zábal z henny, klidně i bezbarvé varianty (Cassia). Přidávám bezsilikonový balzám a med, fajn je za mě i prášek Neem, který pomáhá udržovat rovnováhu pokožky. Zábal vlasy velmi zlehka vysuší, ale ne moc a pak si dokonce pár týdnů mýt vlasy co 2-3 dny a jsou v pohodě. Bacha ale na kombinaci henny a chemické barvy, to nemusí dopadnout dobře. (bezbarvá je prý ok).

5. Vlasový peeling! Já dávám tak jednou za 14 dní a taky vždy v případě, že to přepísknu a myju si vlasy pozdě, když cítím, že jsou už trošku víc mastné. Dám ho na hlavu, promasíruju, nechám působit cca 15 min a pak si normálně umyju vlasy.

Od té doby, co tohle dělám, mám vlasy výrazně lepší. Teď se vlasy začaly mastit a svědit dceru (puberta) a tyhle věci jí taky pomáhají (akorát nedělá ten peeling, pač se jí nikdy nechce čekat) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14818
31.8.26 20:57

Já můžu ještě doporučit Uriage, v lékárně ti pomůžou vybrat ten správný. Snesu ještě z Rossmanu, tu jejich bioznačku. Jinak po všem ostatním se můžu druhý den udrbat. Vadí mi ale jen šampony. Masky, kondicionéry, séra apod. můžu střídat jak chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
31.8.26 21:08
@Nairobi91 píše: Více

Potvrzuji, ze sampon od La Roche-Posay je skvelej, mame vyzkouseno u dcery na svedeni hlavy. A ano, nenechavat vlasy mokre u hlavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
31.8.26 21:52

Teď zrovna tohle řešíme u syna a doporučili nám zinkový sprej z DM. On je teda na pleť, ale pokožka hlavy je taky pleť :wink:. Sprej stojí pár korun a máme ho týden tak zatím nemáme zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5296
1.9.26 01:58

Po asi 15 letech ruznych experimentu, jedine tento sampon https://www.econea.cz/…icate-250-ml Prvni sampon, po kterem nemam lupy a nesvedi me hlava. Pomohl i kolegovi, ktery mel ten stejny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
1.9.26 07:53

Záleží co to svědění způsobuje.
Může to být alergie, plíseň, nebo jen přesušená pokožka hlavy po šamponu na mastné vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
1.9.26 08:03

A nemůžou to být přemnožené kvasinky nebo bakterie? Zkusila bych na měsíc vyřadit cukr a bílou mouku, omezit živočišné tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí