Svědění pokožky hlavy – máte někdo zkušenost, co pomáhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
1.9.26 20:29

@Kriss Tina
Jojo, ale mohu jakýkoliv :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.9.26 21:08
@Pjúdoo píše: Více

Chápu, mě svědí hlava často. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
5.9.26 15:39

Zdravím jsem moc ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, už jsem úplně nešťastná. Byla jsem na vlasové klinice kvůli padání vlasů a šílenému svědění pokožky hlavy, prakticky se drbu neustále. Vyzkoušela jsem plno šampónů z lékárny i přírodních a nic nepomáhá. Pokožku mám totálně vysušenou a svědivou, nejvíc vzadu na hlavě a zátylku. Jakmile se opřu hlavou o cokoliv, okamžitě svědění zesílí. Někde jsem četla že to může být kontaktní kopřivka a přecitlivělost na styk s jiným povrchem.
Tvoří se mi na hlavě bílé šupinky jako při seboree. Syn má přesně to samé, je v pubertě. Nemůžeme se toho absolutně zbavit. U mě je to nejhorší vždy v létě květen až v září.
Koupila jsem si šampon od konopný táta, všichni to chválí, no já bych se udrbala.
Mám tady ten problém už asi pět let.
Vlasy si barvím přírodní barvou, ale vždycky mě pokožka pálí. Prosím nepište že se nemám barvit, protože mi bude 49 až jsem šedivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.26 21:24

Mam ten samý problém co vy, ale ja to mam po barvě na vlasy. Barvím se 30 let a nikdy žádný problém. Až ted po barvě syoss. Alergická reakce do celého těla, tři měsíce léčba kortikoidy a vypadaly mí skoro všechny vlasy. Pokožka pořad svědí, šupiny padají jak když sněží 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.9.26 21:31
Šampon Linola Forte.. 👍
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
5.9.26 21:35
@phennelova píše: Více

Ten je jediný, který mi na svědění hlavy pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.26 21:56

Dekuji, Linolu jsem kupovala dceři a nenapadlo me ho zkusit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.9.26 22:02

Používám už jen ten Forte.
Je šampon Linola a Linola Forte. Forte je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
6.9.26 12:58

Omlouvám se, že jsem na dotaz dlouho nereagovala. Čtu o Linole forte a můžu ji taky doporučit, u mojí dcery funguje na svědění a mastné lupy dobře (já používám své osvědčené šampony a po pravdě jsem Linolu nezkoušela).

Co se týče peelingu, který tady někdo zmiňoval, také jsem byla zpočátku dost skeptická, protože jsem si říkala, že podrážděnou pokožku ještě více podráždím. Dermatoložka mi ale doporučila ho občas použít a opravdu to pomohlo.

Taky jsem hodně dlouho, vlastně od dětství všude slyšela, že si nejvíc pomůžu tím, že budu interval mezi mytím postupně prodlužovat. Mamka mi dokonce zakazovala vlasy mýt častěji než co 3 dny (fakt jsem pak trpěla a mohla se udrbat!) Dokud jsem se o to odsouvání mytí snažila, měla jsem přesně tyhle potíže - svědění, mastné lupy. Na mateřské se mi postupně podařilo prodloužit interval asi na 4 dny, ale dost jsem pak právě bojovala s těmi lupy, které se vůbec nelepšily. A to tak moc, až jsem právě skončila na dermatologii. Prostě ten maz je živná půda pro bakterie a kvasinky a když tam bude, tak se ty lupy budou dělat :-/ Takže jsem si začala mýt vlasy fakt denně, bez jakékoliv snahy o prodloužení intervalů, a během pár měsíců se to zlepšilo.

Peeling jsem měla nejdřív přímo od kožařky, bohužel už si nevzpomenu na název, je to tak 3 roky zpět. Ale postupně jsem přešla na obyč Baleu z DM (modrá lahvička) a funkci mi plní stejně.
Neříkám, že pomůže každému, jen píšu svou zkušenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2262
6.9.26 14:20

A jiné příznaky, které by mohly souviset se střevy, nemáte? Protože problém kůže je většinou problém střev. Stačí nerovnováha, neodhalená nesnášenlivost nějakých potravin, nebo třeba i špatný pitný režim a bum! Kůže vám to hned poví. Dokonce problém s hormony může být problém střeva. Protože když střevo nefunguje optimálně, nemusí být schopné dostatečně efektivně zpracovávat hormony. Z vlastní zkušenosti u mě a lidí kolem, je nejčastější problém to, že člověk má moc jednoduchých cukrů a málo vlákniny. Mikrobiom pak nevypadá tak, jak by měl a tělo vám to začne dávat najevo. Kůže, vlasy, nehty, nálada, energie, potíže s cyklem… Já jako atopik nedám dopustit na šampon Biotter Atopis. Ale jestli je to od střev, tak to žádný šampon nespraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
6.9.26 17:28

Bude mi 49 mám suchou kůži i na těle, pořád svědí. Krev mám ukázkovou. Podle mě jsou za tím hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
6.9.26 17:42
@Sazkarka píše: Více

Tak zkuste olejovou přísadu od Linoly - do koupele, nebo i při sprchování. Je na suchou kůži super. 👍 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.9.26 18:57

@phennelova
Také dcera má Linolu, Linolu Forte jsem vyhooglila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.9.26 19:00

@Nairobi91
Dekuji Ti za reakci :oops:
Mne by stačilo mýt si vlasy každý druhý den, tak to vyzkouším :oops:
Peeling taky :oops:
Balea mi vubec nesedí, bohužel 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.9.26 19:05

@andiedvorakova
Dekuji za napad. Jak podle vas mam zjistit problémy se střevy? Na alergologii kvuli potravinám? 🤔
Je pravda, ze pitný režim je velký špatný :zed: :pocitac: Snažím se, ale někdy/často to nejde 🫣
Mně prijde, ze jsem hodně nafouknuta, hlavne po bílém pečivu. Jednu dobu jsem i mela průjem střídaný se zácpou - pomohl zdravější životní styl a uz mam pokoj. A vlastně jsem si koupila neco na úpravu mikroflóry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí