Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak zase píšu
tentokrát se jedná o problém způsobeným svěděním nohou, kolikrát se drápu i do krve, jedná se o holeně a nevím, čím to může být
aviváž nepoužívám, prášek je stejný
začalo to až v těhotenství, ale možná to je způsobeno i mrazem co myslíte? Setkala jste se s tím? Objednala jsem si nějaké kokosové máslo na tělo, tak snad pomůže, jinak jsem zkusila různé krémy ![]()
@Rouge Zmínila bych se doktorce a nechala si udělat jaterní testy.
@Rouge mě tedy svědila chodidla a pomohlo mi železo. Řekni to svému gynekologovi a třeba tě pošle na krevní testy.
Může to byt klidně z nedostatku hořčíku, železa atd. Testy z krve by měli ukázat příčinu
@Svistice píše:
@Rouge Zmínila bych se doktorce a nechala si udělat jaterní testy.
Přesně tak, může to být příznak cholestázy a to není žádný med. Jinak prý v těhotenství je kůže celkově náchylnější a svědivější, ale pro jistotu bych si opravdu zažádala o ty jaterní testy.
@Svistice ty já mám v pořádku, už jsem na nich byla, cholestáza vyloučena
Mě svědí celé tělo, s přestávkama celé těhotenství. Ale mě v zimě obecně více svědí tělo… pomohlo mi koupit si v lékárně krém EXCIPIAL /Lipo/.
@Rouge U mě to způsobuje chlor ve vodě, jsem na něj alergická, taky jsem schopná rozškrábat si nohy do krve. Možná se může jednat o nějakou dočasnou přecitlivělost, když se to objevilo až v těhotenství..
@Rouge ahoj..ja mela taky neuveritelny svedeni nohou ke konci tehotenstvi…hlavne teda nartu a chodidel…nemohla jsem kvuli tomu ani spat…zkousela jsem kdeco, ale zabrali az homeopatika…konkretne apis mellifica…tak to muzes zkusit, mozna ti to taky pomuze ![]()
@Rouge a uplne to same. Pred 3tydny jsem si rozskrabala holen do krve a jak jsem videla ten obrovskej strup, tak mi docvaklo, ze hsem to stejny mela i v prvnim tehotenstvi…i ty samy mista.
Myslim, ze na konci tehotenstvi uz jsem ti nemela, tak snad to i tentikrat nejak samo vymizi. Nejsem moc resici typ
Krevni resty mi ted delali, tak snad to neni nic zavaznyho ![]()
Drbu se furt, vsude, mela jsem to i u prvniho. Proste mazu a mazu.
Ahoj, mám úplně stejný problém, od začátku těhotenství mě svědí nohy, hlavně holeně. Nejhorší je to večer po koupání. Pomáhá mi namazání a taky se snažím to neškrábat, i když někdy to fakt nejde ![]()
Holky a když si ty nohy rozdrápete, dělají se vám taky pupínky? Já teda bojuju s atopickým ekzémem od prvního dne těhotenství, ale konkrétně na těch holeních se mi udělaj pupínky, které když rozškrábu, mám pak jizvičky…nevím, co s tím.