Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zajdi k lékaři, to svědění mohlo by to ukazovat na špatnou funkci jater.
@Ou píše:
zajdi k lékaři, to svědění mohlo by to ukazovat na špatnou funkci jater.
Ok když to do pondělí neprejde zajdu , staci obvodní ? Nemusím letět hned na gyndu ?
Muze se jednat o tehotenskou cholestazu. Sla bych co nejdrive k doktorovi. Neni to zadna legrace tohle.
Ja bych šla rovnou na gyndu.K těm striim,já se v prvním tehu mazala jak divá a stejně se mi udělaly na břiše,teď v druhým se nemazu,termín mám za 2 ty a jediná nova strie se neobjevila,takže náhoda, štěstí, genetika.O to víc jsem naštvaná,že v prvním vznikly, když teď nic 😏
Ja to tak mela taky prvni tehu mi brisko stehna trochu prsa dost popraskaly ale v dalsim tehu uz nic … mazala jsem vzdy
Mě svědí celé tělo už tak od 15. týdne, teď jsem 32tt, krev mi brali už 3× a játra stále ok takže neboj, nemusí to hned znamenat že je to cholestáza
Co mi pomohlo- sprchuji se Niveou a střídám se sprchovým olejem od Baley (vůbec nevysušují) a místa, co mě svědí nejvíce (dekolt, břicho, horní polovina zad) tak tam se mažu Indulonou nebo klasickou kelímkovou Niveou. Svědění nezmizelo ale o hodně se zlepšilo. A strie se mi udělaly snad ze dne na den na stehnech, kolem pupíku, na bocích, na zadku a to používám spešl krémy a oleje proti striím od 1. trimestru, je to prostě dáno geneticky
Jinak na krev bych šla k obvoďákovi, mně na gyndě brali krev jen na ty jejich testy do těhu průkazky a když jsem si řekla vyloženě o jaterní, tak mě poslali k obvoďákovi
Já se taky tě osypala. Začalo to na břiše a už se drbu skoro všude. Jsem ve 31tt. Brala jsem antibiotika, tak mudr.říkala, že by to mohla být reakce na ně . Ale jistĕ to nevĕdela..
na te fotce je to spatne videt nemas tam i popraskane zilky? v pondeli na gyndu nebo kozni.
To na fotce nejsou strie ale popraskané žilky
a vůbec to celé zavání pěkným křečákem
nebo začínající modřina
kdyžtak si nech napsat i Detralex
@Danulinka16 píše:
Ja bych šla rovnou na gyndu.K těm striim,já se v prvním tehu mazala jak divá a stejně se mi udělaly na břiše,teď v druhým se nemazu,termín mám za 2 ty a jediná nova strie se neobjevila,takže náhoda, štěstí, genetika.O to víc jsem naštvaná,že v prvním vznikly, když teď nic 😏
Proč by se měly dělat pokaždý?
stačí jednou a v dalším těhu to kůži stačí, joo kdybys přibrala třikrát tolik, tak se ti samozřejmě ještě víc rozjedou, ale jinak fakt není důvod, tam kde je elasticita na prd, tam už se kůže povolila. Taky se mi udělaly při prvním těhotenství, teď už jsem těhotná potřetí a drží. V prvním jsem totiž přibrala a zvětšila se nejvíc.
Tak jasně,já to vím a chápu ten princip,že zkrátka ta kůže co se mi v prvním těhu povolila,mi ted stačí na to další břicho,jen mě to prostě mrzí ![]()