Neodpovídající velikost a stáří embrya

Anonymní
1.2.19 09:58

Neodpovídající velikost a stáří embrya?

Ahoj,

včera jsem byla na kotrole u gynekoložky a výsledkem je embryo 4mm se srdíčkem, což je nadějné, jenže velikost odpovídá 6+1, první pozitivní test mi ale vyšel 5.1. což je doba kdy takto staré embryo nemohlo být ani zavrtané ve sliznici :(. Před 2 týdny na pohotovosti, kde jsem byla kvůli špinění byl vidět gestační váček, nebylo vidět embryo ale velikostně vše odpovídalo 6+4, takže teď by to už byl 8. týden těhotenství. Upřímně se trochu bojím jak tohle dopadne, protože střídavě špiním pořád.
Máte někdo podobné zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
1.2.19 10:04

Já podobnou zkušenost mám, jednalo se o mé první těhotenství, špinila jsem střídavě celý první trimestr a na kontrolách bylo vidět, že vývoj plodu zaostává, ale srdeční akce byla přítomna, tak se čekalo, jak to dopadne. Nedopadlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
1.2.19 10:28

„My“ jsme se zpoždovali prakticky od začátku…nejdřív o týden pak o dva pak… no nakonec jsem skončila ve špitále kvůli „neprospívání dítěte“ a v 38týdnu vyvolali porod - chlapeček 2295g váha. Nutno říct, že jsem špinila střídavě taky celé těhotenství. Jinak chlapeček je veselý, čilý ale stále nám jaksi „neprospívá“ a nezapadá do těch všech tabulek :-) Takže neztrácejte naději!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
1.2.19 10:35

Ja jsem spinila cely prvni trimestr, plod byl pozadu nekdy o tyden, jindy o dva. Na tom zacatku byl taky mensi, ale srdeční akce byla, plod rostl, i když často pomalu, tak to doktorka neřešila. Jen na každé kontrole premerila. Já jsem ani moc nepribirala, tak jsem pokaždé dostala vynadáno, že nemá, kde brát. To taky potěšilo. No nakonec se narodil o 2 týdny dřív se zcela průměrnými porodnimi mirami. Lehce přes 3 kg a 49 cm. I teď roste pomalu, je to prcek na úplně spodní hranici všech možných i nemožných tabulek, ale cilej až moc.
Nezbývá ti asi nic jiného, než čekat. Může to změna postupný konec, ale taky pouze to, že prcek.bude fakt prcek. Nebo ani to ne, to teď bohužel nikdo neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
1.2.19 10:38

No jestli na první kontrole bylo vidět srdíčko, ale později už ne, tak bych se asi bála, že to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 10:40

@Karleon To mě mrzí. Jak dlouho se čekalo? Přestalo bít srdíčko nebo doktoři prostě řekli, že to nevyjde?

@hanyketty Děkuji, za povzbuzení, jsem z toho celkově docela špatná.

• Citovat
  • Upravit
231
1.2.19 10:45
@Čičorečka píše:
No jestli na první kontrole bylo vidět srdíčko, ale později už ne, tak bych se asi bála, že to nedopadlo.

To ale ona nepíše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 10:49

Mé Druhé těhotenství…pozdě čárky, neodpovídající týden, nejdřív srdíčko bylo, pak už ne. Revize a do třech měsíců nové úspěšné těhotenství. Zpětné jsem ráda, že se rozhodlo tak brzy…než řešit postižené dítě v pozdějším stádiu těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
5040
1.2.19 10:52
@hanyketty píše:
To ale ona nepíše ;)

Píše, že nebylo vidět embryo. Jen gestační váček, ten srdce nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.2.19 10:55
@Anonymní píše:
@Karleon To mě mrzí. Jak dlouho se čekalo? Přestalo bít srdíčko nebo doktoři prostě řekli, že to nevyjde?

Já jsem byla na kontrole v 8. týdnu a plod byl stejně velký jako týden předtím. Pak jsem šla na další kontrolu za měsíc, sestřička mi vypsala průkazku a doktorka měla udělat 1. screening, ale plod byl menší o 2 nebo 3 týdny. Stále mu tlouklo srdíčko, takže jsem zase měla týden počkat, ale večer jsem začala mít kontrakce a další den jsem skončila s krvácením na revizi. Bylo to smutné období, ale už je to 11 tet a dnes jsem se dvěma školačkama doma, protože mají pololetní prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.2.19 11:01

@Čičorečka o tom váčku ale píše před dvěma týdny a o kontrole se srdcem včera. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 11:01

@Čičorečka Gestační váček o velikosti odpovídající 6+4 byl před 2 týdny, včera embryo odpovídající 6+1 se srdíčkem, takže jsem z toho slušně rozhozená :( protože test vyšel tak, že dítě být staré 6+1 nemůže to by v době testu totiž nebylo ještě ani uhnízděné

• Citovat
  • Upravit
5040
1.2.19 11:06
@Térouš píše:
@Čičorečka o tom váčku ale píše před dvěma týdny a o kontrole se srdcem včera. :roll:

Jo tak to je moje chyba, špatně jsem to přečetla. Nicméně jestli dva týdny víceméně stagnuje, tak je to i tak nedobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
1.2.19 11:07
@Anonymní píše:
@Čičorečka Gestační váček o velikosti odpovídající 6+4 byl před 2 týdny, včera embryo odpovídající 6+1 se srdíčkem, takže jsem z toho slušně rozhozená :( protože test vyšel tak, že dítě být staré 6+1 nemůže to by v době testu totiž nebylo ještě ani uhnízděné

Velikost se počítá podle menstruace. Kdy jsi měla první den poslední MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 11:21

@Čičorečka velikostí je myšlena velikost gestačního váčku, embrya dle tabulek, dle ms by to teď mělo být o 11 dnů více :(
Právě mi dělá starosti, že ten propočet velikostí ukazuje na to, že vůbec nevyrostlo, ale zas před 2 týdny nebylo vidět embryo ani srdíčko, jen gestační váček, který odpovídal 6+4

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky