Svěření dítěte do péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.8.14 20:11

My to jeden čas řešili s exem tak, že přišel ke mě domů, měl klíče, já šla k rodičům. On měl všechny věci na děti po ruce, kočár bez stěhování, děti spaly, jak byly zvyklé a přitom měli tatínka na nějakých 24 hodin pro sebe.
Ex tehdy bydlel na ubytovně, tchýně se zrovna rozváděla a stěhovala přes půl republiky, tak jsme to udělali takto.

• Citovat
  • Upravit
54
24.8.14 20:11

No jako ono trochu bordelu neuškodí, ale popravdě tam jsou myši a všelijaká havět.. sama sem tam ani nechtěla spát když sme tam jezdili na návštěvu.. právě ze ve styku bránit nechci a prostor mu dávam..:) jsem SP takže vim jak to funguje:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.8.14 20:14

No právě on zatím jezdí k nám, s tim že většinou to je jen na 2-3 hodky páč dýl prostě nemůže nebo nevim.. prý ten barák dává dohromady ale jak vim jak to tam vypadá tak to není práce na týden:D tam se na nic nehráblo min. 4 roky co jsem byla s přítelem.. takže bych radši kdyby zatim byl se synem u nás, já sem ochotná jít z baráku a aby tu klidně přespával s ním sám..ale to se mu moc nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
24.8.14 20:15

@Smudla182
na jednu stranu tě chápu, na druhou stranu byli jsme na víkend na chalupě i s dětma kamrádek stejného věku. Noa co myslíš, myši tam taky máme. Děcka štastný. Tak jestli je chlap zoodpovědnej bude prcka hlídat a nenechá hos norkem samotnýho. Mě přijde smutný, že si dítě odvykne a pak se zas těžce plánuje, aby si zvyklo. Soudy se vlečou, takže do soudu může být dost dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
24.8.14 20:19

@Smudla182 My měli taky na chatě, kde jsme bydleli, myši… byla to dřevěná chata, dvojité stěny a ty mrchy bydlely mezi - to nevyženeš, leda podpálit… Holt se muselo všechno jídlo zavírat, nic nikde nenechávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
24.8.14 20:50
@Smudla182 píše:
Dobrý den,
mám takovou svízelnou situaci a chtěla bych slyšet nějakej nezávislej názor..:)
s přítelem sme se rozešli a máme spolu rok a třičtvrtě starýho syna, ex co se týče malého je spolehlivej a má o něj zájem a dokáže se postarat, ale aktuálně bydlí u své maminky v domě (pro mě je to dům hrůzy - je tam neuklízeno a všude opravdu bordel… a přítel jeho matky je notorik) a přítel chce abych mu dávala do tohohle prostředí malého na noc..
aktuálně mam podaný návrh do své péče ale nevím jak to řešit do doby než proběhne soud.. prosím o info:)

nedala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.14 22:45

dítě do péče ?

Mám dotaz. Jsem ve velmi špatné rodinné situaci. Nejsme rozvedeni a máme 15-letého syna, který je chronicky nemocný. Vzhledem k chování manžela, bych ráda požádala o svěření syna do péče a určení alimentů. Lze to i když jsme ještě nepodali žádost o rozvod? Lze to i mimosoudně? A jak to provést?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
139
5.2.15 10:07

předběžné opatření svěření dítěte do péče

Ahoj holky mám takový dotaz. Příští týden budu hlídat dceru kamarádky která se o ní moc nestará a zájem o ní ji mihivý. Kdyby se nám stalo, že jí nebude chtít spátky, jak si můžu požádat o svěření? Já mám trvalé bydliště jinde, než přítel. Bydlím tady chvíli a tak všecko vyřizuju. Moc díky. Zuzka Cvrček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
5.2.15 10:14

@ZuzkaCvrček Nějak nechápu proč by ji měli svěřovat tobě? Ono to dítko nemá tatínka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.2.15 10:49
@j.a.n.i1 píše:
@ZuzkaCvrček Nějak nechápu proč by ji měli svěřovat tobě? Ono to dítko nemá tatínka?

no ono Ta maminka má každé dítě s jiným tatínkem a ani u jednoho dítka nemá otce uvedeného prý kdyby si vzpomněli, že mají dítě. 1. klučík Marian je mu 5 let je autista. Pavlínka má 3 je zdravá ale na svůj věk trošku opožděná. Nepozná barvy, hodně špatně mluví, pozná jenom některá zvířátka, nehraje si z hračkama a pod. Jejich maminka jim totiž zábavu obstará tak, že zapne tv nebo pohádky na youtube. A jde si po svým. Když jsem u nich byla minulý víkend na návštěvě byl tam nevlastní bratr matky dětí a kamarád. Seděli spolu v kuchini popíjeli a hlasitě se bavili. Zatím co děti byly snámi v obýváku, kde jak jinak než hrála televize. A spolu semnou a malou sestrou Lenkou tam byl taky můj kamarád zároveň bývalý přítel matky dětí, který se jí snaží dostat ze svého bytu a vůbec se mu to nedaří. Dokonce aby je dostal do bytu jiného vzal si na sebe půjčku. Tehdy kamila prohlásila, že kdyby se vzala dětí Mariánka by si vzala rodina ale Pavlínku ne proto, že je nechtěná. Ona jí prý po narození chtěla dát k adopci ale její matka jí přemluvila aď to nedělá. A já netvrdím, že jí soud svěří zrovna mi ale kdyby na věc došlo ráda bych se o to pokusila. Mám toho drobečka ráda a my zatím vlastní děti nemáme. V létě jdeme na genetiku z přítelovy strany by s tím mohl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41892
5.2.15 10:53
@ZuzkaCvrček píše:
Ahoj holky mám takový dotaz. Příští týden budu hlídat dceru kamarádky která se o ní moc nestará a zájem o ní ji mihivý. Kdyby se nám stalo, že jí nebude chtít spátky, jak si můžu požádat o svěření? Já mám trvalé bydliště jinde, než přítel. Bydlím tady chvíli a tak všecko vyřizuju. Moc díky. Zuzka Cvrček

Pokud nemáš příbuzenský vztah k dítěti nebo nejsi proškolená pěstounka, tak ti soud dítě nesvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
5.2.15 11:55

No tak dojdi na sociálku a poptej se co by jsi pro to mohla udělat ale pokud matka bude proti nemáš moc velkou šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.2.15 12:21
@jaaajaa píše:
No tak dojdi na sociálku a poptej se co by jsi pro to mohla udělat ale pokud matka bude proti nemáš moc velkou šanci.

moc díky poptám se. Teď se jí ještě nevzdí bo bere mateřskou ale pak myslím, že s tím nebude mít prolbém. Jsem jí před chvílí volala s tím, v kolik si mám pro Páju přijed. Tak jsme se domluvily na čase a ona najednou "Tak to jí mám dát sebou nějaké oblečení že? V tu chvíli jsem si říkala ne za co a takoví mají děti. NO nic jdu péct proviant na trampský guláš a v neděli hurá pro děti. Krom Pavlínky budu mít ještě moji mlsdší sestřičku Lenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41892
5.2.15 12:26

@ZuzkaCvrček A co zkusit stát se do budoucna pěstouny? Dořešit si vše potřebné, být schválení a jak by pak došlo na věc, tak požádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
4.5.15 16:29
@Keyllah píše:
@ZuzkaCvrček A co zkusit stát se do budoucna pěstouny? Dořešit si vše potřebné, být schválení a jak by pak došlo na věc, tak požádat?

to už jsem přítelovi taky navrhovala ale chce jenom adopci. Takže si Pavlínku zatím beru na víkendy a za tu krátkou dobu udělala hodně pokroků. a už se tolik neliší od dětí jejího věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí