Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám takový problém
Od šesti od rána je už světlo a malá už se budí a nechce spát
Co stím?
A dřív spala do kolika?
Já třeba spánek do šesti u obou svých děti považuju za luxus
![]()
Vzhledem k tomu, že nepíšeš, kolik je dítěti let, tak těžko radit
Ale šest hodin je docela normální čas pro dítě
Co já bych za to dala, kdyby malej (2,5 roku) vstával v šest (a ne v půl osmé jako nyní). To by totiž byl po dopoledni unaven tak, aby usnul hned po obědě a užili bysme si fajn odpoledne a šli spát v normální hodinu a ne v půl desáté ![]()
U nás je to to samé..čím dřív svítá, tím dřív vstává..bojím se, že v lětě budeme vstávat ve 4hod ráno:(
Vstát s ní, dát snídani a hrát si s ní. Synové měli období, kdy vstávali ve 4. ![]()
@anti17 píše:
Mám takový problémOd šesti od rána je už světlo a malá už se budí a nechce spát
Co stím?
Nic! Světlo v šest bude ještě půl roku
. Přeji hodně sil ![]()
Kéž bychom spali do šesti. Matěj už skoro půl roku vstává mezi půl pátou a pátou. Když vydrží do půl šesté, slavíme ![]()
Syn 5,dcera 2 oba dva vstávají v 5 ráno
a to je hukot.Je uplně jedno v kolik je dám spát nebo jestli je světlo nebo tma. Musím vydržet
.Jednou na to budem určitě vzpomínat až nastane doba kdy je budeme budit po nějakém mejdanu ![]()
Já jen jestli je normální když ji krmim v půlnoci poprvé a v šest podruhé a už nezabere ![]()
A žuluzie nepomáhají, malá vtává taky v 6, ale já ji pustím pohádku, hraje si a já ještě pospávám, ale je jí 17 M, když měla těch 5M, tak sice vstávala v 6, ale už kolem 9 šla spát znova
@anti17 píše:
Je jí 5měsíců teprve
V kolik večer usíná, a jak se budí v noci? A jak spí přes den? Třeba jí to stačí. Například náš Matýsek spí ještě dvakrát denně - dopoledne hodinu, odpoledne hodinu a půl až dvě. V noci prospí deset hodin v kuse, to je dost. Večer usíná kolem sedmé, pokusy o posunutí spánku selhaly, na ranní vstávání to nemá vliv. Takže se ani nedivím. Nenadělám nic…
@anti17 píše:
Já jen jestli je normální když ji krmim v půlnoci poprvé a v šest podruhé a už nezabere
To mi přijde naprosto normální
.
Třeba by pomohlo krmit později, než o půlnoci a vydržela by alespoň o hodinu. Ale taky nemusí…
@anti17 já krmila co 2 hodiny ve vašem věku a to až pomalu do roka
, a ted má mlíko v 7 jak jde spát, pak kolem půlnoci a někdy ráno, takže u vás je to dle mě super ![]()
Pořídila bych si do ložnice hodně tmavé závěsy. Mám je taky v ložnici a spíme klidně do 10. Jeden čas jsem měla právě kvůli světlu problémy se spaním a díky kvalitním závěsům se to vyřešilo ![]()
@KPKristy chodíme spát v 19:00hodin vstáváme v 00:00 na krmení
a pak vstává v těch 6 a už nezabere
pak spíme dopol hodinku a odpoledne dvě hodiny v kočáru