Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda, prosím o Vaše zkušenosti se čtyřměsíčním miminkem. Vůbec si nebrouká a v podstatě kromě pláče nevydává žádné zvuky. Nesměje se, pouze usmívá, nevýská prostě nic. Sluch má snad v pořádku, pořád to testuji
. Když je v klidu a mluvíme na něj, uhýbá pohedem a nebo začne brečet. O otáčení nemůže být taky ani řeč.
@Šárka1973 na otáčení je ještě brzo…hlavně se neřiď podle ostatních. a na to broukání taky nemusíš pospíchat. ale s tím broukáním si jistá úplně nejsem..tak se zeptej doktorky… ![]()
@Šárka1973 Náš kluk taky nespolupracoval nechtěl se smát byl pořád jak kakabus vážný, ani se nepřetáčel, ale to bylo z důvodu jeho tloušťky
Myslím, že kdyby byl problém doktorka by vám už něco naznačila.
Náš doktor měl úraz a už tři měsíce neordinuje. Máme za něj záskok v podobě 75 letého Mudra, který nic neřeší a viděl nás pouze na očkování
.
@Šárka1973 co kdybys zavolala nekam na neurologii jaky je spravny vyvoj abys jen konzultovala po telefonu. Zadanku ti obvodak na pozadani eventuelne vypise. Nemyslim si ze by u vas bylo nenormalniho kazdopadne ja pro klid duse zavolam klidne i prezidentovi ![]()
@Šárka1973 tak zavolej jinýmu na konzultaci…v dnešní době je to normální ![]()
Jo jo, to udělám. Na neurologii jsem volala a tam potřebuji doporučení. Doktora se mi měnit nechce, když se ten náš vrátí a další nejbližší je 30 km daleko ![]()
@Šárka1973 zadny doporuceni potreba neni…to uz je minulost. zrovna pred tydnem jsem byla s malym na neurologii a bez doporuceni…
Naše hádě nebroukalo snad nikdy. Ani nikdy nežvatlal takovou tou svou řečí. Začal až přímo slabikama. Ale jinak byl hodně kontaktní a usměvavý. třeba se prckovi zrovna netrefuješ do nálady. Ale jestli máš vážné pochybnosti, určitě se obrať na neurologa, popř. si žádanku nech od toho zastupujícího Mudra vystavit. V tom by problém být neměl.
Já myslím, že stejně jako jsou třeba kontaktní děti a jsou nechovací, tak jsou komunikativní a nekomunikativní děti. Kdyby ti dítě řvalo v náručí, když ho chováš a smálo se, když leží, tak ho nebudeš chovat a stěžovat si, že u toho řve, tak ho „neotravuj“ (prosím brát s velkou rezervou), 4m mimino je ještě maličké a hlavně- každé je jiné, mám doma 3 vzorky a každý v tomto věku dělal něco jiného, spal jiný počet hodin, měl jiné motorické dovednosti (prvorozený například žádné, ještě v tomto věku nedržel hračku, nepásl koně, zkrátka nic).
A hlavně se to může změnit vysloveně ze dne na den, prvorozený broukal minimálně a někdy v půlroce se jednoho dne vzbudil a začal nejdřív opatrně bá-bá, pak Bá-bá, a nakonec celé dopoledne nadšeně hejkal BÁ-BÁ-BÁ-BÁ, že tu nebylo slyšet vlastního slova, den předtím nenasvědčovalo nic tomu, že bude další den slabikovat.
Naše malá začala říkat rovnou baba, mama, tata v rozmezí cca měsíce - do 9 měsíce mlčela jako ryba - jenom když se ji něco nelíbilo, tak řvala - taky jsem testovala, zda slyší - neboj ono to příjde.
Taky se přidávám k těm, které na tom nevidí až tak nic divného… Náš malý taky dlouho nevydával (kromě pláče) žádné zvuky…prostě se mu nechtělo
Neboj mimčo vše s přehledem dožene ![]()
Neměj obavy, ten můj začal až po pátým měsíci, jinak to bylo vážné miminko a je pravda, že jsem taky byla nervozní.,Ted je mu půl roku a směje se, výská a komunikuje ![]()