Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, poraďte, propíchnout nebo nastřelit naušnice?
Nastřelit! Je to rychlé a u nás to bylo bez jediného problému - žádné hnisání, žádný problém..
Šla bych do nastřelení. Je to rychlé, téměř bezbolestné, žádná krev. Při píchání se občas děcko cukne, pak má každou dírku jinak, občas slyším historky, jak se po píchání uši špatně hojí… V 18 jsem si nechala náušnice na chirdě nastřelit, protože mi dírky zarostly a bylo to hned. Bez problémů, bez komplikací. Jestli bude druhé dítko holčička (máme kluka), tak budu určitě nastřelovat.
Já jsem se taky rozhodovala, ale nakonec jsem je nechala klasicky píchnout. Ouška se malý zahojily úplně za 14 dní a bezproblému. Doktorka to píchla takovým fofrem nasadila naušničky a šly jsme..
@Luciii25 pláčou spíš z leknutí - i u toho nastřelení.. My je ještě nevyměnily, ono čím déle, tím lépe.. Min. myslím měsíc - aby se všechno hezky zacelilo a nedostala se tam při výměně infekce. Stačí pidi trhlinka a může být zle.. U toho nastřelení je ta rána hladší, proto jsou u toho menší problémy..
Měla jsem možnost si v dospělosti vyzkoušet obě varianty a jestli budeme mit princeznu, nechám nastřelit. Je to rychlejší, míň mě to bolelo, míň krve. ![]()
@Luciii25 Ano brečela dost, ale jakmile jsem ji položila do kočáru tak spala jak zabitá. Doma když jsem ji ouško čistila a dotýkala se ho, tak vůbec nevěděla, že ji před pár hodinami píchali naušnice a dělala jako že nic.. ![]()
Nechala jsem nastřelit, přišlo mi to šetrnější, rychlejší a stejně by mi doktorka už nepíchla, holka nebyla minimino v té době. Brečela hodně, při nastřelení ale nejvíc při fixaci, drželi jsme ji dvě. Jen doporučuju co nejnižší naušnice, já vybrala nějaký s kamínkem a dost si o ně dcerka vadila a pak to krvácelo.
No u nastřelení je navíc ta výhoda, že se nastřelí a už se nemusíš starat - žádné čistění, žádné hýbaní naušnicí.. Jen normální koupání, aby se spláchnul prach a nečistoty, ale žádná speciální péče už není potřeba.. Jo a u nás to teda bylo bez jediné kapky krve..
My nastřelovali, ale po týdnu nám začla ta nastřelená padat, takže jsme jí ještě v čerstvý ráně museli rýt novou náušnicí:-( Ale pak se to zahojilo za pár dnů, ten týden to bylo pořád čerstvé, jak to nemohlo pod tou nastřelovací náušnicí dýchat. Ale píchnut bych asi nenechala, pořád si živě vybavuju, jak píchali uši ségře, řev a krve jak z vola…
Urcite nastrelit. My to bez revu sice nemeli, ale nevadi. Nedokazu si predstavit, co pichnuti ![]()
Ahoj, nastřelit. U všech tří dcer jsem to tak udělala a byl to ten nejlepší nápad.