Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holjy mam 18deni holcicku ktera nekaka.
Je polovicne kojena a zbytek prikrny.
Uz 4den mi nekaka predtim mela bolesti tak jsem ji udelala klistirek.
Byla za decjym doktorem ten mi poradil redit mleko troskou vody.
Klistyr nechci uz delat aby se na to nenaucila ze je to sbazsi.
Co dalsiho mohu delat abych ji pomohla???
Dekuji
U tak malých dětí je normální, že nekakaj i třeba 14 dní. Vše vstřebají. Má bolesti nebo jí chceš pomáhat jen ty, že nekadí?
@mejdylko ma bolesti i hodne tlaci.
Kdyby ji to netrapilo tak nic neprivadim.
Kdyz jsem ji posledne pomohla mela stolicku docela tuhou.
Zkusit jine UM? Jinak 4 dny mi neprijde jako hruza- maleho taky dokrmuju UM 1× denne a kadi klidne az 5 den a je bez zjevnych potizi. Zalezi co tim myslis bolesti.Jako opravdu BOLESTI nebo vetsi vetry? Cvic s nozkama, delej masaz briska, pokladej na chvilku na brisko, nahrivej ho plenkou, nebo peckovym polstarkem, dej kapky na prdiky…klystyry bych teda vynechala ![]()
4 dny u takového prcka ještě nic nejsou, ale třeba můžeš zkusit jiné UM a nebo použit trubičku, moje malá se bez její pomoci také nevykaká a to už má 9 týdnu
Dáváš příkrmy na 18 dnech???
Tak to se nediv že nekaká. Zkus probiotika, masáže a feniklový čaj, to by ji mělo prohnat.
Zkus rourku, klidně ji trochu pomoz, je malinkatá a neboj, nezvykne si na to. Mého mladšího syna jsem rourkovala i desetkrát denně, měl šílené koliky a nenavykl si. Taky bych zkusila jiné UM, to co máš ji může betonovat, udělala bych klidně i slabý feniklový čajíček, když jen nekojíš.
Mně malá taky cca od této doby nekakala, trvalo to 2 měsíce, každé 2-3 dny jsem pomohla rourkou, sama nekadila, pak najednou začala a rozjela se na 6× denně. Opravdu se rourky neboj a netrap ji. A nutrilon hodně ucpává. Zkus zkusit změnit UM, nasaď BioGaia kapky
Ahoj, dcerka měla taky tento problém, když byla mimino - bylo to tím umělým mlékem. Potíže jí to dělalo asi týden a pak si zvykla, s kakáním jsem jí taky pomáhala nejdřív teploměrem a později rektální rourkou, ale až když jsem viděla, že fakt trpí a řve kvůli prdům. Po každém jídle a i jen tak preventivně během dne jsem jí masírovala bříško a cvičila s nožičkama a časem se to upravilo, takže už ani ta pomoc rourkou nebyla potřeba. Jestli nepoužíváš nějaký speciální druh mléka (třeba hypoalergenní nebo AR), tak zkus vyměnit značku, ale počítek s tím, že se ta změna neprojeví hned - abys mléko zbytečně nestřídala, je dobré ho nechat aspoň 2 týdny, ne-li o něco déle. Uvidíš, že bude dobře. Já jsem z toho taky byla hotová a říkala jsem si, že to nikdy neskončí, takové trápení… a ono se všechno upravilo. ![]()
Myslim ze place bolesti, vidim jak tlaci a je takova nervozni z toho ze ti nejde ven…
Prdime hodne jak tlaci. Kdyz jsem delala klistyrek tak mela hovinko takove docela tuhe…
Ahoj, taky používáme rourku - jinak ji ucpával nutrilon a beba, nejlépe nám vyhovuje hami, ale také někdy musíme pomoc. Netrap jí a dej jí rourku pokud se kroutí a tlačí…
Ahoj, my jsme to měli s dcerkou hodně podobné, už v porodnici dostala nutrilon a ten ji úplně zacpal. Měla velmi tuhé bobky a po usilovném tlačení dokonce s kapkou krve. Přešli jsme na Bebu sensitive, do které jsem přidávala jednou za den laktobacílky actilac mimi, potom už se to upravilo.