Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nenašla jsem ani zde, ani jinde na netu co nás trápí, tak píšu… Již přes měsíc můj 4,5 měsíční nekajdí jinak než přes rr. Šla jsem k dětské doktorce, ta mě poslala na chirurgii a tam malýmu zjistili, že se mu zúžil svěrač a předepsal nám používat 14 dní rr o velikosti 10. Mám mu jí vkládat jen ke svěrači 16× denně vždy na 15 vteřin, vyndat a opět zasunout. Že se jim takhle plno dětí rozkajdilo. Máte stím některá zkušenosti? Musím dávat zatím i tu malou, protože mu to ještě nejde vykajdit-máme hleny ![]()
Dela se to tak, u nas tedy maminy dostanou primo dilatator a rozsiruji tim- je to takova kovova tycinka…No, ale jen ke sveraci se mi nezda, je potreba ji zasunout minimalne 2-3 cm- ten dilatator je zakonceny do spicky, lip se s nim manipuluje. U nas se maminky zaucuji, ze se dilatuje rozhodne dele- minimalne minute, tim, ze se jim v dupine jakoby krouzi. Ale asi kazda chirurgie postupuje jinak.
My chodily na chíru a doktorka tam malé strkala malíček…chodily jsme tam obden cca 14 dní a je to OK, hodně jí to pomohlo od kolik a líp se jí kaká ![]()
Jo, o tom kovovým nám dr taky říkal, ale pak nám řekl o tý trubičce, tak uvidíme… a kdy jste tak pozorovali změnu k lepšímu? My začali teprve včera… A mám tam tu trubičku tedy nechávat dýl než 15 vteřin?
@Macgorka píše:
Jo, o tom kovovým nám dr taky říkal, ale pak nám řekl o tý trubičce, tak uvidíme… a kdy jste tak pozorovali změnu k lepšímu? My začali teprve včera… A mám tam tu trubičku tedy nechávat dýl než 15 vteřin?
já s tímhle zkušenost nemám…naše malá hned druhý den lépe kakala…