Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte mamky,
mám dvouměsíční holčičku z ničeho nic moc spí budí se jen na jídlo je to normální?
kolikrát je i celou noc vzhůru už od narození a najednou jen spí nemůže být nemocná?
Co presne to znamena „hodne“? jak to ma na hodiny cca? a jak dlouho to trva?
Zrovna mam doma to samy. driv spal i jen hodku denne a od 7. tydne spi a spi.
Už včera v noci hodně plakala
myslela jsem že to jsou prdíky je na Sunaru a dokrmuji svým mlékem mám ho málo. Namazala jsem pupíkem masírovala bříško cvičila s nožičkama a usnula.Ted to samé plive mléko s vzteká se přitom po namazání masírování jsem slyšela jak prdí tak ted nevím co ji je bojím se že je nemocná jinak normálně 2,5h spí 4 h vzhůru přes den v noci spí někdy i 4 h jinak vzhůru
Tak nas od 7. tydne spi po kazdym kojeni, nekdy hned, nekdy az treba za hodku usne. kojim co 3hod a v noci co 4, ale v noci spal vzdycky krasne. naopak vitam, ze ted spi i pres den. jeste jedna vec se zmenila, a to ze neusne beze me, uspim ho a kdyz ho polpzim, tak se hned vzbudi a ja tam nejsem, tak sileny rev dokud neprijdu a nemam na sobe.to taky nikdy nedelal???
@lloren a nezacal ti i ublinkavat??? nas nikdy neblinkal a ted po kazdym kojeni ublinkne…
@lloren píše:
Už včera v noci hodně plakalamyslela jsem že to jsou prdíky je na Sunaru a dokrmuji svým mlékem mám ho málo. Namazala jsem pupíkem masírovala bříško cvičila s nožičkama a usnula.Ted to samé plive mléko s vzteká se přitom po namazání masírování jsem slyšela jak prdí tak ted nevím co ji je bojím se že je nemocná jinak normálně 2,5h spí 4 h vzhůru přes den v noci spí někdy i 4 h jinak vzhůru
vsak psalas, ze spi hodne? a ted ze jen 2,5hod a v noci jen 4?
Dani24687 takto spí standartně ale ted spí pořád jen se vzbudí na jídlo a zas spí není to u ní zvykem ![]()
@lloren aha no takze stejne jak nas. noci prospi od narozeni cely, ale pres den spal tak hodku a ted tak cca jen tri hod denne nespi. mne ale segra rikala v dobe, kdy nespaval, ze cuci, ze jeji mala jen jedla a spala.
No bojim se už jednou jsme leželi v nemocici
podezření na srdeční vadu hrozně se bojim abych něco nezanedbala
@lloren
a co aspon zavolat doktorovi jejimu? jinak nas rikal, ze kojenec muze prospat az 20hod denne.
@lloren
hele, jestli mas strach kvuli predchozim podezrenim, tak si zkus zavolat na nejakou detskou pohotovost, treba aby ti rekli, co hlidat atd.
ale myslim si, ze to nic neni. nas prcek taky byl schopny najednou prospat cely den. pokud predtim spala malo, tak se ti to mozna zda velky rozdil, ale spousta miminek spi treba 17hod denne.
nas pripad to teda nebyl, ale jednou za cas se jakoby dospaval a pak taky akorat pojedl a spal dal.
@dani24687 píše:
@llorena co aspon zavolat doktorovi jejimu? jinak nas rikal, ze kojenec muze prospat az 20hod denne.
no, nebo 20
kde sa takove miminka daji ziskat?
![]()