"Svíčková" pro dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@tweetydee jo ale jen mikro který se rovná i soli obsažený v zelenině, a navíc sůl mořskou nerafinovanou.. ženský proboha nepřehánějte to vážně zase tolik s tou úzkoprsostí ohledně příkrmů.. neříkám dát pepř dítěti kterýmu jsou 4 měsíce ale v 9? i můj dr tvrdí že od 7 měsíce můžu dát pidinko mořské soli, jasný že nedám (ani v té skleničce není) lžička té soli atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě a bohužel složení Hipp v ČR a v DE a A se dost liší…tam do dětí sůl necpou, do našich jo
Je mi to líto, ale jak mám jinak značku Hipp ráda, tak jejich příkrmy měl naposled ve 4 měsících, fakt je, že První mrkvička atd. jsou nepřekonatelný, opravdu jen zelenina a voda. Pak už je to bída s nouzí. O škodlivosti pepře (konkrétně bílého) pro děti (nikterak malé děti, netýkalo se to kojenců, ale už i starších, tak do 1. třídy) jsem četla taky, bohužel už nevím kde a jak by měl škodit. Ale preventivně nedávám, nejde zrovna o nic nezbytného
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A určitě je pravda, že je dobrý zapojit zdravý rozum a nepřehánět to a neblbnout, nic co se jí, není jedovaté
…ale na druhou stranu rozlišuju věci nezbytné a zbytné a zbytná sůl (aspoň do roka) a pepř (klidně i mnohem dýl) rozhodně jsou
Kořenit bylinkama je určitě mnohem prospěšnější, když už mám pocit, že musím dítěti dělat nějaký extra chutě (na který není zvyklý, takže mu nechybí).
ale-každého věc samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si přečtu složení, tak hipp jsou nejhorší příkrmy široko daleko..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně. Jestli jste už zaváděli lepek (třeba i ve formě žužlání rohlíku), můžeš i s jíškou. A asi bych to i zjemnila UM, jogurtu nebo troškou smetany, ale to už záleží, co u vás jede. Abys nedopadla jako moje máti, která na autopilota udělala synovci zeleninu a trošku mu jí omastila, aby se rozpustily i ty vitamíny rozpustné v tucích. Jenže tak nějak nevěděla, že synovec nikdy před tím máslo neměl. No, chudáček to pěkně odsral (doslovně).
Jinak k těm alergenům. Víte, která zelenina patří k velmi častým alergenům? Pitomá mrkev. Takže s klidem cpeme dětem jako první příkrm mrkvičku, ale jakmile se řekne celer, polovinu matek musí křísit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já z příkrmů nejradši použivám alnaturu nebo skleničky z DM, ale převážně jsem vařila sama, takže vím, co do toho dávám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elanaa tohle není pravda složení u nás i v Německu i v akousku je stejné!!! vím to na stopro protože je občas kupuju v Rakousku i Německu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk přesně, některé maminky to tady trochu přehánějí, a jak jinak zjistím že je na to či ono moje dítě alergické když ne tím žemu to dám sníst??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabrielaaa píše:
@elanaa tohle není pravda složení u nás i v Německu i v akousku je stejné!!! vím to na stopro protože je občas kupuju v Rakousku i Německu
jo, to souhlasím
Bohužel, je to tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elanaa DE, AU i ČR jede ze stejný linky. Vypnout linku, vyčistit a pak jet extra slanou dávku pro ČR je celkem drahý špás. Takže obsah je všude stejný, jen etikety jiné
Ono všechno s německou nálepkou vážně není lepší a kvalitnější. Mám pocit, že pár výrobků to mělo dokonce přesně naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ozivuji diskuzi. Malymu bude za tyden rok a chtela jsem mu udelat svickovou. Myslite, ze muzu maso a zeleninu dat varit i s korenim typu bobkovy list a nove koreni? Nebo tam nedavat nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, co ti poradí ostatní, ale já si myslím, že to klidně můžeš dát vařit i s kořením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si prave taky myslim, ze by to nemel byt problem
takze diky za reakci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit