Jaký příkrm pro mimčo s refluxem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaky prikrm pro mimco s refluxem
Ahoj maminky deti s refluxem, muzete se prosim podelit o zkusenost, jake prikrmy vam vyhovaly (hlavne v zacatcich) a nezhorsovaly reflux? Dceri je pet mesicu a zkousime uz ryzovou kasi (bez lepku a kravske bilkoviny). Jde mi hlavne o to, jakou zeleninu a ovoce mame zkusit, aby se dceri reflux nezhorsil.
Prikrmy nam doporucil lekar kvuli neprospivani, tak prosim nepiste, ze je lepsi pockat do 6.teho mesice.
Ja puvodne take chtela cekat. ![]()
Diky moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kaiiro druh příkrmu reflux neovlivní
s příkrmy jsem začala v 5. měsíci a lékaři je doporučeno od 4. měsíce, takže začnete akorát neboj
Já tedy osobně dávala od počátku příkrmy Alnatura (výborné) a pak přidala Babylove…Začni jednodruhovými - říká se že mrkvičkou, ale to mi příjde u refluxu nevhodné už jen proto, že budeš mít vše poblinkané oranžově…ale obecně je to jedno, prostě vyber jednodruhový počáteční…Pak jsou ještě hodně kvalitní od Hipp, ale cenově vyjdou asi nejdráže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A doporučuji pak dát napít s odstupem a nebo trošku předem, protože jinak se to v bříšku naředí a mímo bude vyblinkávat…nám se reflux začíná maličko zlepšovat, ale až teď kolem 10 měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vodolejka píše:
Kaiiro druh příkrmu reflux neovlivnís příkrmy jsem začala v 5. měsíci a lékaři je doporučeno od 4. měsíce, takže začnete akorát neboj
Já tedy osobně dávala od počátku příkrmy Alnatura (výborné) a pak přidala Babylove…Začni jednodruhovými - říká se že mrkvičkou, ale to mi příjde u refluxu nevhodné už jen proto, že budeš mít vše poblinkané oranžově…ale obecně je to jedno, prostě vyber jednodruhový počáteční…Pak jsou ještě hodně kvalitní od Hipp, ale cenově vyjdou asi nejdráže.
ahoj, diky za odpoved. Dcera nastesti uz tolik neblinka, ale zase nam neji (nechce ani mleko), protoze ji pali zaha. A to by se prece mohlo prikrmy zhorsit, ne? Nektere ovoce a zelenina jsou proto pry pri refluxu nevhodne, tak jsem chtela vedet, jestli to maminky potvrdi. Napriklad jsem cetla, ze vetsinou vadi jablicka, coz me trochu desi, protoze jsou zakladem vsech ovocnych presnidavek pro mimca. Vam treba jablicka nevadila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helenkka píše:
Jen k tomu čekání, dneska se doporučuje začínat od 4m, my se na to pomalu chystámeNeporadím s refluxem, ale co jsem pátrala po kvalitě skleniček, tak se dobré zdají Alnatura a Hami.
Take jsem koukala, ze Alnaturu a Hami si maninky chvali. Preji hodne stesti s prikrmama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No synovi to bylo jedno…zpočátku mi blinkal všechno, nejen, že jsem měla problém do něj vůbec něco dostat, bojovali jsme s učením na lžičku, když se pak povedlo, tak šlo všechno ven…musela jsem se naučit odhadnout, kdy už má akorát a kdy by to bylo přes míru…
Nezjistila jsem ale co by mu vadilo víc a co míň…vím jen, že jogurty a přesnídávky mu blinkání vyvolají nejdýl do hodiny od dojedení…takže to jí minimálně. Nejlépe snáší husté zeleninové polívky.
A blinká furt (15m), už jsem fakt zoufalá
, přeju, aby to u vás tak dlouho netrvalo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petorka píše:
No synovi to bylo jedno…zpočátku mi blinkal všechno, nejen, že jsem měla problém do něj vůbec něco dostat, bojovali jsme s učením na lžičku, když se pak povedlo, tak šlo všechno ven…musela jsem se naučit odhadnout, kdy už má akorát a kdy by to bylo přes míru…
Nezjistila jsem ale co by mu vadilo víc a co míň…vím jen, že jogurty a přesnídávky mu blinkání vyvolají nejdýl do hodiny od dojedení…takže to jí minimálně. Nejlépe snáší husté zeleninové polívky.
A blinká furt (15m), už jsem fakt zoufalá, přeju, aby to u vás tak dlouho netrvalo!
No dcerka ma masivni reflux, dokonce nam hrozi operaci, takze si nedelam iluze, ze to brzy prejde
. Lzicku docela zvladla v pohode, uz nam ji kasi, ale jen mini porci (50ml). Celkove totiz odmita jist/pit. Je to celodenni boj
Drzim palecky, at uz to mate vy i my brzy za sebou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vodolejka píše:
A doporučuji pak dát napít s odstupem a nebo trošku předem, protože jinak se to v bříšku naředí a mímo bude vyblinkávat…nám se reflux začíná maličko zlepšovat, ale až teď kolem 10 měsíce…
Vodolejko, jak se to vlastne resi s pitim obecne? Dceri i mleko zahustujeme nutritonem, tak si neumim predstavit, ze ji dam jen tak vodu… I kdyz uz tolik nezvraci, tak to by slo urcite hned ven… Prece ji nebudu zahustovat i vodu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky můžu doporučit Alnaturu - třeba dýně u nás měla obrovský úspěch. S pitím bojuju dodneška (Vojťáskovi je 7 a půl měsíce) a mléko mu taky pořád zahušťuju a vodu se snažím dát vždy před jídlem, aby to hned nevyhodil. ale stejně jsem se smířila s tím, že nějakou dobu budu holt muse prát oranžové a jinak barevné skvrny. Jinak nesnášenlivost jablíčka se u nás nekonala a i jogurt mu šmakuje, ale blbý je, že ten vyblinkanej jogurt ukrutně páchne… takže u nás asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lionqueen píše:
Ahoj, taky můžu doporučit Alnaturu - třeba dýně u nás měla obrovský úspěch. S pitím bojuju dodneška (Vojťáskovi je 7 a půl měsíce) a mléko mu taky pořád zahušťuju a vodu se snažím dát vždy před jídlem, aby to hned nevyhodil. ale stejně jsem se smířila s tím, že nějakou dobu budu holt muse prát oranžové a jinak barevné skvrny. Jinak nesnášenlivost jablíčka se u nás nekonala a i jogurt mu šmakuje, ale blbý je, že ten vyblinkanej jogurt ukrutně páchne… takže u nás asi tak.
Tak to bych si rovnou mela asi nechat poradit dobry praci prasek, co? Skvrny od mrkvicek Lovela asi nezvladne ![]()
Tu dyni si chvali mamci, takze urcite pridam na seznam. A co jste dali jako prvni? Mrkve?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaiira píše:
ahoj, diky za odpoved. Dcera nastesti uz tolik neblinka, ale zase nam neji (nechce ani mleko), protoze ji pali zaha. A to by se prece mohlo prikrmy zhorsit, ne? Nektere ovoce a zelenina jsou proto pry pri refluxu nevhodne, tak jsem chtela vedet, jestli to maminky potvrdi. Napriklad jsem cetla, ze vetsinou vadi jablicka, coz me trochu desi, protoze jsou zakladem vsech ovocnych presnidavek pro mimca. Vam treba jablicka nevadila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lionqueen píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vodolejka píše:
JJ dýně alnartura![]()
Holky a bylo neco, co vyblinkalo vase ditko vzdycky?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaiira píše:
Holky a bylo neco, co vyblinkalo vase ditko vzdycky?![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, když blinká kvůli refluxu, tak prostě všechno bez ohledu na to, co zrovna snědl. A k praní - já se to vždycky snažím troška zaprat v ruce (když na to nezapomenu) a pak před praním tím gelem skvrny potřu a šoupnu to prát. zatím peru v Lovele, protože jsme udělali neuvážené velké zásoby, ale už se těším, až ji sděláme a přejdeme na jiný prací gel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit