Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tady nějaká svobodná maminka - bez přítele - jen s miminkem? Jak to zvládáte?
Ahoj Svape - teĎ už jsme kompletní - ale byla jsem sama již v těhotenství a pak přibližně třičtvrtě roku. A jak to šlo?
Zvládly jsme to obě v pohodě. Ale já mám výhodu ve velkém zázemí své rodiny a taky v práci, kterou mohu dělat pár dnů v týdnů - takže jsem krátce po narození Kiki šla opět do práce - je to náročné více psychicky - než fyzicky. Člvoěk by měl mít někoho - s kým se podělí o to hezké - i o problémy.- Je fuk, jestli je to manžel, přítel nebo babička. A hlavně - nic není definitivní - a je určitě lepší být s dítětem sama a spokojená - než se trápit s nějakým hloupým ploditelem ![]()
Ahoj Svape, já jsem sama s teď už tříletou holčínou. Ale je to mé vlastní rozhodnutí a přesvědčení, prostě nějak od 20 let moc nevěřím na manželství apod...... nemám zkrátka v okolí dost dobrých příkladů. Za ty tři roky jsem snad nikdy nezalitovala..... problémky byly jen když malá třeba onemocněla a já s ní musela být doma, tak kdo třeba nakoupí, že? Ale naštěstí holka měla občas jen rýmy a kašel, žádné tragédie, a našla jsem si o dva vchody dál kamarádku, která případně vypomohla. Jinak je to opravdu supr a když vidím kamarádky, jaké mají s manžílkama problémy, jak zkrátka nejsou svobodné absolutně v ničem, tak si pořád opakuji, že jsem udělala dobře. Jinak pro případné rejpalky, že dítko otce potřebuje,,,,,, tak malá tatínka má, expřítel, ale bydlí v Praze /my v brně/, a jezdí za ní vždy na jeden víkend v měsíci. je fakt, že malá ho miluje, ale snad s tím problém nebude, jelikož to takhle máme nastavené od jejího narození. Jsem teda ráda, že nemám chlapečka, protože si myslím, že ti potřebují toho otce víc než holky.
Takže neboj, zvládneš to, a jak už psala Lusie, nic není definitivní, pokud tedy do toho nepůjdeš se stejným přesvědčením jako já. Ale chce to nějakou dobrou kamarádku/ky, člověk přeci jenom potřebuje někoho k sobě mít, aspoň občas. A.
Ahoj holky,
tak vidím, že nejsem sama ve stejné situaci. Děkuju za povzbuzení !!!! ![]()
Původně jsem miminko nechtěla, ale teď jsem strašně ráda, že Lindušku mám!!!
Její táta není z ČR, takže jsem taky byla celé těhu sama, ale na štěstí mám super rodiče a měla jsem v nich celou dobu oporu. Teď u nich s mimi bydlíme. Je to lepší tady na venkově v RD, než v Praze v panelku!
Lili je jejich první vnouče, takže je oprašovaná ze všech stran a mají jí strašně rádi!!!
Nemyslím si, že by nutně musela mít hned tátu. Až nějakého potkáme a bude se nám líbit - tak uvidíme!!!!
Teď už ani moc nechci, aby její táta byl s námi. Když nebyl od začátku, tak teď už nechceme!!! ![]()
Zvládáme to celkem dobře - a bude líp!
Lili je prostě užasná!!!!!
ahojik .. me to tak nejak vsechno ceka .. tedj jsem v 15 tydnu a od te dob co jsem zjistila ze jsem tetona mi bylo nejak jasne ze na to budu sama no zatim zvladam ale jak dal nevim .. uvidim a treba napisu ![]()