Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
dakujem za odpovede,vcera som nestihla reagovat, mali sme necakanu poradu…
Mandarinka: poznam svokru,ale naozaj neviem,ako by v tejto veci reagovala…manzel tvrdi,ze by sa tym trapila.....,ale preco sa netesi z malej a trapi mna??? Tebe svokra vycitala ,ze si moc chuda a zle jes? Mna sa pravidelne pytala,ci mam vobec MS, ci som ok,ci chodim na gyndu…Ona patri k tej generacii,ktora si mysli,ze VZDY je problem na strane zeny, myslim,ze by mi mozno ani neverila,keby som jej povedala,ze je na strane jej syna,na ktoreho neda dopustit…
Petta: mas pravdu ,bojim sa jej s tym zverit/ inak by som to uz davno urobila /,ale inak zastavit jej "mudre " reci neviem…a trosku sa bojim,ze ked jej poviem,ze mame problem,tak ju to mozno aj potesi.....,ale to jej hadam/ dufam/ krivdim…
Boriska: trafila si klinec po hlavicke!!! Ja sa bojim,ze jej to v hneve smarim do oci!!! Manzel jej to povedat nechce,nech jej to poviem ja.....
Pudloslava: mas fajn svokru:o) Vies co bolo pri krste zvlastne? Ze par dni pred obradom sme sa bavili s p. fararom a aj on to spomenul…zasahovanie do prirody. pohravanie si …dal nam najavo,ze je proti umelemu oplodneniu…ani neviem,ak ona to prislo.....a ja som sa sama seba pytala,ci by nam dceru pokrstil,keby o tom vedel.....
Kadlina: ta vyhovorka je dobra:o) sice nepouzitelna,ale dobra:o))) Na tuto temu som sa s nim bavila x- krat,ale ona je pred nim mila ,zlata…a len co ide manzel na WC,alebo do inej izby,uz zacne,pred nim sa ma na to nikdy nepyta ani do mna nerype…pred nim je milujuca babicka a svokra!
Lasicka: tuto sobotu k nej ideme, tak uvidim,ako to dopadne.....mas pravdu,tak by som to urobila,ale nechcem ublizit manzelovi,viem,ze za problem nemoze…,ze ho to trapi.....,ale ja mam fakt uz vsetkeho dost!!! Myslim teda,ze 9 rokov je dost!
Ivana
Dafne: napisala si to krasne,ale bohuzial ,je tam jeden par,co ma problem a co je horsie,je priamo z dediny!!! A reakcia mojej svokry? Po pravde si mysli,ze je to za trest! Ze ich takto ,napisem, osud , potrestal!!!
Novire: myslim,ze by ju ani vo sne nenapadlo,ze mame s tym problem, ved je lahsie obvinovat mna zo sebeckosti,lenivosti, pohodlnosti…a nechcem nikoho veriaceho urazit,ale mam pocit,ze kazdy je veriaci trochu inak…,ano je silno veriaca,ale myslim,ze s vynimkami…teraz neviem,ci som to dobre napisala ja.o( Manzel mi povedal,ved kazde dieta je dietko bozie.....,ci uz je splodene tak,ci onak…
Kamca: dakujem:o) Myslim,ze ju ma rada.....,ak by ju kvoli tomu prestala mat rada,tak tam manzel prestane chodit, prerusi s nou vsetky kontakty.....a to tiez nechcem,viem,ze mamu lubi…preto sa v tom „placam“ sama:o(
Baby,ste strasne zlate ,dakujem za vsetky rady
Pudloslava: tak to citim aj ja!!!!! Ale, naozaj uz nechcem znasat obvinenia z jej strany!!! Este neopravnene!!! Viem, ze kazdeho,kto ma problem to trapi,obvinuje sa,je z toho nestastny......bojim sa,ze jej to chcem povedat z cisto sebeckych dovodov, vidiet ju,ked sa dozvie, ze nie ja som na vine! Preto sa pytam vas,ci sa na to radsej nevykaslat a nechat ju,nech do mna rype,ked jej to robi radost:o( Viem,ze pisem ako Tatar…
BaraF: dakujem:o) Klamat sa nema? Klamem uz taaaaak dlho.....Ano,viem to velmi dobre.....,len som chranila asi nas, pred par rokmi som sa za to,ze sme neplodni,hanbila......teraz a aj vdaka emiminu to beriem inak …
Len-til-kah: dakujem ,„miminko“ ma uz 3roky, preto do nas rype s dalsim:o) Ale takto to podat by bolo asi dobre, neutralne a nikoho by som sa tym nedotkla.....
Judycum: zo zdravotnych dovodov? Vies co povie manzelovi? Vsak som ti hovorila ,aby si si ju nebral:o)
Anonymna: so svokrou mame zdvorily vztah…zdvorilo-chladny.....chcela nevestu so stadom krav, koz a tisicku do truhly
) Respektujem ju,je to mama mojho manzela…Viem,ze z toho vyjdem ta zla zasa len ja…,ale uz som bola taka zufala,ze som pohladala vsetku dokumentaciu z CAR-u,aby som jej to dokazala!!Ale po 2 dnoch som to opat schovala…
Este raz vam dakujem za vase nazory…je uzasne,ako to inak vidi kazda z nas…
Ivana
Anavi: teda to je baba zákeřná! Bojuj! Přece se od ní nenecháš deptat! A manželovi bych řekla, že je pěkná bábovka, když se za tebe nepostaví. Babce bych možná s úsměvem naznačila, ať to probere se svým synem a tvářila se děsně tajemně ![]()
Lasicka:
))) Ja viem, ze by to mal s nou prebrat on.....,ale nechava to na mna…ma teoriu,ze raz jej to mozno povie…sama zatial neviem,co zo seba v sobotu dostanem…,ale sto pro mi pomoze,ked si spomeniem na vase rady…
Anavi , doufám, že jednou budu mít snachu jako jsi ty.
Já bych na tohle nervy neměla a asi bych se s ní nebyla schopná stýkat.Přeju pevné nervy, ať to dopadne nějak ke spokojenosti všech. ![]()
Anavi, vím, jak se někteří křesťani na IVF dívají a z toho, co píšeš o své tchyni, si myslím, že moc tolerantní nebude. Já bych určitě neříkala, že máte dceru po IVF (i vzhledem k těm řečem pana faráře, na jehož názor určitě hodně dá). Navíc, do toho nikomu nic není, jak jste dítě počali. Kdo tím neprošel, neví, co je to za trápení, odsoudit je lehké.
Ohledně dalšího děťátka bych řekla, že se vám nedaří, ať se za vás modlí. A na řeči, že jsi neplodná Ty, by měl reagovat Tvůj manžel.
Judycum
)))))))))))))))))))))))))))))
Kajka8: dakujem:o)
Navsteva: asi vas sklamem,ale nevyriesili sme to. Bola som odhodlana,ze pri prvom zarypnuti jej to poviem,vedel to aj manzel a suhlasil,aj ked nerad. Ale svokre bolo zle, mala vysoky krvny tlak,tak som svoje „vrazedne“ chute zahnala do uzadia. Rypla si zo zvyku len raz,asi jej bolo fakt dost zle......tak sa to presunulo cca o mesiac.....
Dakujem za podporu,urcite vam dam vediet,ako to nakoniec dopadne…
Ivana
Obavam se, ze tvoje tchyne ma problem predevsim s tebou, a mozna vetsi nez s IVF. Jak to popisujes, to neni nahodne nechtene trefeni se do citliveho mista ani nedomyslene reci socialne neobratne osoby, ale zamerne trapeni. Co to ma spolecneho s virou netusim, nejspis nic. Myslim, ze at reknete cokoli, stejne z toho vyjdes jako ta spatna zase ty. Kazdopadne preju hodne stesti s tchyni i s miminkem.