IUI a protilátky proti spermiím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
28.7.09 09:11

IUI a protilátky proti spermiím

Ahojky, prosím Vás o radu. V Praze u Doc. Madara mi byly zjištěny protilátek proti spermiím. 3 měsíce jsem se léčila prednisonem 1×5mg. Následovala kontrola, výsledky byly těměř v pořádku a bylo nam povoleno snažení v době ovulace. Jsou to již 3 měsíce co se snažíme, ale stále se nám nedaří otěhotnět :(
Je tu prosím někdo nebo nevíte o někom kdo otěhotněl pomocí IUI i přesto, že u něj byly zjištěny protilátky proti spermiím? Nebo jak jste vy dále řěšily protilátky??? … Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
28.7.09 19:02

lucul - to že jsou výsledky téměř v pořádku ber za úspěch a nevěš hlavu. Vše ostatní máte oba v pořádku?Myslím tím kvalitu spermií, vejcovody, ovulaci apod?
Někdy to chce bohužel čas než se zadaří :( a ten plyne stále stejně, i když se nám to zdá věčnost. Co já vím, kromě prednisonu se s tím nic moc dělat nedá (kromě dárce spermií…) :roll: , nicméně, když se máte v důsledky zlepšených výsledků snažit přirozeně, tak šance je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.7.09 08:23

Ahoj borisko, dekuji za odpoved. Vsechny vysledky krome imunity a tu uz ted mame taky v poradku jsou v norme. Jediny na cem jsem tedy jeste nebyla je genetika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
29.7.09 09:55

ahoj Luculko, snad tě potěším, mám taky zvýšené protilátky proti spermiím. Nebylo to tedy nijak výrazně, ale i přes nejen tuto překážku se nám podařilo počít úplně přirozeně. :) Možná to mohlo taky být tím, že jsme mívali dlouhou pauzu nebo ochranu a tím šetřili protilátky, aby nebyly moc aktivní. Tak nevěš hlavu, ono to může jít samo! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.7.09 06:53

Ajdee protilátky se taky snažime co nejmene drazdit. Sexujeme spolu jenom v dobe ovulace. A ty jsi se taky lecila prednisonem? JInak gratuluji k miminku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
30.7.09 09:14

Diky :) On chlap by se měl „vyprazdňovat“ častěji, kvůli zdravým spermijkám, tak doporučuju sexovat častěji, ale s ochranou :lol: Jednou měsíčně je málo…to už ten spermiogram je pak horší…
Prednison jsem brala jen nárazově, při IUI a pak, když jsem věděla, že se to podařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.7.09 09:27

Diky za odpoved. Sexujeme casteji ale s ochranou mimo plodne dny;) Prosim jeste mam jeden dotaz…jakou davku prednisonu jsi brala pred IUI? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
30.7.09 09:41

Aha, tak já to pochopila jinak :)
Brala jsem 1/2 tablety asi te 5 mg. Ale nebavilo me to půlit, tak pak jsem se zeptala dr. a brala jsem celou, ale to až v té druhé etapě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.8.09 08:21

Ahoj Luculko, mě taky byl zjištěny protilátky proti spermiím. Byly zjištěny z krve, což jak jsem z netu pochopila je horší, než když jsou jen v cervikálním hlenu, protože je produkuje i děloha a vejcovody atd. Ale hned měsíc po zjištění těchto protilátek jsem otěhotněla přirozeně a to jsem nebrala vůbec nic. Neměla jsem to teda zvýšené nijak hodně norma byla 0 - 60 a já jsem měla 78. Jinak my jsme s manželem souložili s ochranou 4 roky, než jsme se začali snažit o mimčo a stejně jsem neotěhotněla, až teď po roce a 8 měsících. Navíc to stejně připisuju tomu, že mi minulý cyklus při laparce profoukli vejcovody:-) Takže držím palce ať se zadaří.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
3.8.09 08:23

Jinak mě příjde hrozně vtipný jak píšete, že sexujete. Já vím, že se to tu objevuje hojně, ale musím se tomu vždycky smát. Víte co je to „sexování“?

• Citovat
  • Upravit
230
4.8.09 09:57

Mufi - no je to teda sranda, co to jinak znamená! :lol: Kdo by to byl řekl, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11
19.11.19 15:32

Ahoj,
Můžu se zeptat jak jste dopadly prosím?
Sice jste už řešily před x lety. Ale tak snad nevadí. Třeba proto budete mít větší zkušenosti.
Zjistili mi zvýšené protilátky proti spermiím..teď bych měla jít na IUI. Beru tři měsíce medrol.

děkuji za vaše reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11
19.11.19 15:49

@Mufina ahojky.
Právě čtu tvoje příspěvky.
Můžu se zeptat, proč si myslíš, že je horší, že byly protilátky zjištěné přes krev?
Byly mi zjištěny protilátky proti spermiím.
Měla bych jít na IUI tento měsíc. Beru medrol.
děkuji za reakci moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.1.20 18:47

Protilatky proti spermiim

@Luculka ahoj, Čtu tady starší příspěvky, ale doufám, že by mi někdo mohl odpovědět. Jsem po 2 samovolnych potratech, tak se to začalo nejak :srdce: :roll: resit. Vše je jakžtakž v pořádku, pouze mám prý obrovitansky titr na protilatky proti spermiím. V takovém případě mi doporučuji 3mesice s ochranou, ne se snažit. Ale nikdo mi neříkal nic o lécích, jakože prednisol apod.pak udělají testy na krev a uvidí se. Zkoušel jste někdo třeba i dříve? Přijde mi to jako věčnost a čas utíká… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí