Svrab? Co myslíte?

59
15.10.17 08:50

Svrab ??? Co myslíte ?

Ahoj holky, je to už cca týden co se mi já chodidle objevila svedivá vyrážka (asi 3 pupínky) myslela jsem že jde o běžnou plíseň tak jsem Mazala Canestenem ale za týden se mi to rozlezlo po chodidle i na druhé straně, na vnější straně loktů a hlavně na zápěstí.. na zápěstí to vypadá jako takové bublinky ( prostě černé tečky uprostřed..) Zasílám i fotky.. vyrážka svědí na nohách večer nebo v Botech..
Mám strach že by se mohlo jednat o svrab.. popřípadě jak se takový svrab léčí a řeší? Je nutná hospitalizace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
15.10.17 09:09

Asi bych dosla na kozni. Nase detska rikala, ze svrab dela pod kuzi jakoby cesticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
15.10.17 09:17
@Baffyna píše:
Ahoj holky, je to už cca týden co se mi já chodidle objevila svedivá vyrážka (asi 3 pupínky) myslela jsem že jde o běžnou plíseň tak jsem Mazala Canestenem ale za týden se mi to rozlezlo po chodidle i na druhé straně, na vnější straně loktů a hlavně na zápěstí.. na zápěstí to vypadá jako takové bublinky ( prostě černé tečky uprostřed..) Zasílám i fotky.. vyrážka svědí na nohách večer nebo v Botech..
Mám strach že by se mohlo jednat o svrab.. popřípadě jak se takový svrab léčí a řeší? Je nutná hospitalizace?

Na svrab se používal Jacutin, jestli to ještě dělají, dal se koupit v lékárně.
Pak je dobré každý den převléknout a vyprat povlečení, ručníky, oblečení.
Dělá to jakoby takové cestičky a nejvíc svědí v teple a večer pod peřinou.
Jednou jsme to měli ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.10.17 09:19

@Baffyna kožní, ségra musela všechno vyprat, vymrazit, mazaly se s dcerou nějakou smradlavou mastičkou, co dostaly na kožním. Zbavily se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
15.10.17 09:22
@free333 píše:
Na svrab se používal Jacutin, jestli to ještě dělají, dal se koupit v lékárně.
Pak je dobré každý den převléknout a vyprat povlečení, ručníky, oblečení.
Dělá to jakoby takové cestičky a nejvíc svědí v teple a večer pod peřinou.
Jednou jsme to měli ze školky.

Jinak se mají věci jako oblečení a podobně spalovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
15.10.17 09:24

Tohle vypadá na plíseň, nebo nadměrné pocení nohou.. Na to stačí zásyp na nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
15.10.17 09:25
@lukes888 píše:
Jinak se mají věci jako oblečení a podobně spalovat…

To ne, stačí oblečení a lůžkoviny vyvařit a vyžehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.10.17 09:45

Jacutin se už roky nevyrábí. Náhradu nevím. Podle fotek to těžko určíme. Pokud máš mikroskop, dej si seškrab pod sklíčko, poznáš to spolehlivě. Pokud ne, šup na kožní, ať se to případně nerozleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.10.17 10:29

Myslíte že pliseň by se rozlezla i na ruce a lokty?? Bojím se nejhoršího… na dlanich jsou vidět takové bublinky… tečky vedle sebe
Pojem cestičky si moc představit neumím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.10.17 11:41

@lukes888 Myslíte že pliseň by se rozlezla i na ruce a lokty?? Bojím se nejhoršího… na dlanich jsou vidět takové bublinky… tečky vedle sebe Pojem cestičky si moc představit neumím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
15.10.17 11:48

Ja svrab mela jako mala a pod kuzi jsem mela takove carky, jak dalnice. Rozhodne bys to mela po celem tele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45

Zadej si do googlu svrab a vyjede ti tam spoustu foto. Tak či tak Tě ale návštěva u kožního nemine :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
@Baffyna píše:
@lukes888 Myslíte že pliseň by se rozlezla i na ruce a lokty?? Bojím se nejhoršího… na dlanich jsou vidět takové bublinky… tečky vedle sebe Pojem cestičky si moc představit neumím? :nevim:

Na ruce myslím že může na lokty nevím. Nebo se taky může jednat o exém kterej se projevuje jen v určitým ročním období. já mam na ruce něco podobnýho každou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45

@LindaPraha tak chvilku asi trvá, než se rozleze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.10.17 11:54

@LindaPraha Já mám právě strach protože večer mě ty nohy - chodidla a bok chodidel šíleně Švédi.. A na rukou jsou vidět ne čárky ale tečky.. A pořád se mi to rozšiřuje… Dnes už to začínám mit i na prstech ruky..
zajela jsem si na kožní pohotovost uvidím co mi řeknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí