Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Má někdo? beru na OCD a nic moc
Jak dlouho ho bereš? Já beru na úzkostně depresivní poruchu.. standardně tedy beru Escitalopram Farmax ( jiný výrobce, stejná účinná látka), ale ten nebyl zrovna k sehnání, tak mi v lékárně nabídli jako alternativu právě Itakem, brala jsem ho necelý měsíc..vůbec nechápu, ale psychicky jsem se zhoršila a vedlejší účinky byly strašné..po navratu na Escitalopram opět ok..nevím, asi jako u mých dětí, když mají horečku, reagují na nurofen, ale na ibalgin moc ne
taky stejná účinná látka, ale rozdíl je tam markantní
i
Ahojky, já beru itakem 10 již několik měsíců a moc mi pomohl. Mám zdravotní problémy, které jsem už trochu nezvladala a začínala jsem mít deprese a samozřejmě se tím zdravotní problémy zhorsovaly. Pomohlo mi to se probrat a začít fungovat normálně. Za par měsíců bych rada vysadila. Tobě nepomáhá?
Ahoj, mě doktorka píše Itakem 20mg, ale v lékárně nebývá skladem, tak už delší dobu místo něj beru Eliceu. Stejná účinná látka, stejná gramáž. Když byl jednou Itakem skladem, tak mi ho lékárnice dala, ale zhoršily se mi příznaky. Itakem se mi hůře vstřebává nebo co. Takže už beru jen tu Eliceu.
Jinak nástup AD trva 4-8 týdnů, tak zkus vydržet. Ale pokud by ti nevyhovovali, tak se určitě poraď s doktorem a vyměňte je. Je spousta léků, jen je potřeba najít ten pravý.
@Anonymní píše:
Ahojky, já beru itakem 10 již několik měsíců a moc mi pomohl. Mám zdravotní problémy, které jsem už trochu nezvladala a začínala jsem mít deprese a samozřejmě se tím zdravotní problémy zhorsovaly. Pomohlo mi to se probrat a začít fungovat normálně. Za par měsíců bych rada vysadila. Tobě nepomáhá?
Ahoj, vim, ze uz je to dlouha doba, ale chtela jsem se zeptat, zda ti Itakem pomohl a zda se ti ho pak podařilo vysadit? Mám dlouhodobé bolesti břicha a uz to psychicky nedávam, obvodni mi napsala Itakem 20, vzala jsem si jednu tabletu a bylo mi hrozně(třes, únava, úzkost) tak jsem ho zatim přestala užívat, ale vzhledem k problémům ho budu muset nasadit, ale mám strach. Za jak dlouho ti zabral?
@Anonymní píše:
Ahoj, vim, ze uz je to dlouha doba, ale chtela jsem se zeptat, zda ti Itakem pomohl a zda se ti ho pak podařilo vysadit? Mám dlouhodobé bolesti břicha a uz to psychicky nedávam, obvodni mi napsala Itakem 20, vzala jsem si jednu tabletu a bylo mi hrozně(třes, únava, úzkost) tak jsem ho zatim přestala užívat, ale vzhledem k problémům ho budu muset nasadit, ale mám strach. Za jak dlouho ti zabral?
Já ho beru už dlouho a budu brát dál. Moc mi pomohl
Má někdo? beru na OCD a nic moc