Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
máte prosím někdo zkušenost s linoleem zakoupeným v prodejnách Breno? S přítelem chceme pokládat podlahu a rozhodli jsme se z více důvodů pro lino, které by v Brenu vyšlo cenově nejlépe (přítel má pokládku lina zadarmo, v zaměstnání dostal 16 % slevu, kterou může teď uplatnit). V zásadě bych nebyla proti, ale s čím si nevím rady je, jestli např. podlahy z Brena nejsou nějak zdravotně závadné. Už několikrát jsem četla různé články o vypařování se různých lepidel z levných podlah ze supermarketů a jak to způsobuje zdrav. potíže (https://www.youtube.com/watch?…), tak jestli nám to vůbec stojí za to. Abychom nemuseli pak kvůli zdrav. potížím tu podlahu měnit, což by nás tedy vyšlo set sakra draho.
Lino bude na chodbě (tam se v zimě topí) a pak v místnosti, kde se bude cvičit (eliptical) a spát (případně by z toho mohl časem být dětský pokojík).
Prosím tedy o zkušenosti - ty, které podlahu z Brena mají, ať mi napíší, zda neměli nějaké zdrav. komplikace, případně jestli se lino neprošoupalo, jestli bylo kvalitně položeno…prostě jestli to nebyly vyhozené peníze.
Děkuji všem, kteří se dočetli až sem.
Lino z Brena mame po celem byte, kdyz nepocitam chodbu. Nemyslim si, ze by se jednalo o uplne nejlevnejsi lino a zdravotni potize nepozoruji na sobe, partnerovi ani detech. Ale nejlepe bude zajit do prodejny a zeptat se tam primo.
@JaniceB píše:
Lino z Brena mame po celem byte, kdyz nepocitam chodbu. Nemyslim si, ze by se jednalo o uplne nejlevnejsi lino a zdravotni potize nepozoruji na sobe, partnerovi ani detech. Ale nejlepe bude zajit do prodejny a zeptat se tam primo.
Děkuji za příspěvek. No v obchodě mi řeknou, že to samozřejmě zdrav. závadné není, takže bych si ráda zjistila informace přímo od zákazníků. A ještě se zeptám: Jaké jste kupovali - řešili jste třeba tu nášlapnou vrstvu a tak? A musela být stěrka?
Děkuji
@Hanka123456 Vzhledem k tomu, že pod novým linem máme staré lino, tak jsme pokládali jen pomocí kobercovky. Jinak pokud je nerovný základ, tak vystěrkovat. Nášlapnou vrstvu myslíš schopnost zátěže? Do obýváku jsem neřešila, vzala lino levnější a byla to chyba. Cokoli těžšího na to upadne, tak do lina udělá díru. Do ložnice už jsme brali lino tvrdší, co snese větší zátěž a spokojenost maximální. Jinak po položení lino cca měsíc smrdělo…plastem prostě. Takže co se týká zdravotní nezávadnosti, určitě zkus propátrat internet. Já ten měsíc intenzivněji větrala.