Svrab – prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.11.24 22:08

svrab- prosím o radu

Ahoj prosím o radu, zda něco nedělám špatně.
Před pár dny jsem tady psala, neboť jsme dostali svrab a jedna mast byla neúčinná. Včera jsme dostali Infectosvab namazali se, ale 4letý syn se stejně drbe já taky a polovička taky.
Dokonce se přidalo pár nových pupínků.
Doktorka sice říkala že to máme ignorovat klidně i na 10 dní že i po namazání se nové pupínky prostě tvořit budou, ale trošku zvláštní že…buď ty potvory zničím tím namazáním prostě nebo ne, ale je jedna věc která mě napadla týkajicí se čistícího procesu u nás doma.
Tím že prostě pytle jsou už nekonečné jsme začli dělat to, že máme pár ručního pár ložních prádel pár oblečení to znamená : vyperu na 90, sušák a následně žehlička a oblečem, denní věci dám večer do pračky, vyperu dam sušit ráno vstanu vyžehlím sundáme pyžama které jdou do pračky a oblečeme věci které to ráno vyžehlím, to ale znamená že tři dny to prostě není v pytli i když to je na 90 a vyžehlené ale prostě si to oblečeme za pár hodin, je možné že by to 90ka a žehlička nespálili a je třeba opravdu pytlovat a pytlovat? jinak koberce matrace atd dodržujeme pára prostředky dokonce i žehlení po parním mopu. Jinak peru v sanytolu :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.11.24 22:20

Jinak ještě dodám, že na matraci než jdeme spát kdy ji celý den větráme dáme jako první igelit pak teprv prostěradlo a jednu peřinu kterou taky každý boží den vyvařuji na 90ku a stejně tu matraci i tak čistím tak nevím, zda dělám opravdu vše co mám :(

• Citovat
  • Upravit
323
2.11.24 22:44

Vloni jsem pátrala jak na svrab, protože ho měl přítelův kolega v práci tak kdyby náhodou. Naštěstí jsme ho neměli, ale všude psali, že povlečení, oblečení, ručníky atd. prát na vysokou teplotu a přežehlit. Věci co nejsou prát na vysokou teplotu tak do pytle. Myslím, že to že to pereš na 90 a přežehlíš stačí. Spíš to trvá než ta mast zabere. Snad se toho co nejdřív zbavíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 07:05

Já se zbavil svrabu natrenim mastí. To musí být důkladné, nesmí zůstat nikde ani kousek těla nepokryt jinak tam přežijí. Klidně na centimetru. Dávát je tedy potřeba pozor např. pod nechty. Ideálně tedy ostříhat, můžou tam přežít. Povlečení a vše ostatní jsem dal na tři dny na balkon vymrznout, poté vypral na nejvyšší teplotu. Dále při koupání jsem se snažil ležet ve vaně při co nejvyšší teplotě co vydržím, to jsem se tehdy dočetl na netu že je též účinné. Nevím co z tohoto bylo zásadní ale hned bylo po problému. Toť má zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.24 07:09

Mame v nemocnici na odd dost casto a pouzivame infectoscrub a do tri dnu vetsinou prestane svedeni a strupy se zacinaji hojit. Nic jineho nepouzivame. Na svedeni si muzete dat prasek na alergii. Po 7 dnech se muzete zkusit znobu natrit komplet celé telo vcetne zahybu a mist pod nehty.

• Citovat
  • Upravit
287
4.11.24 05:28

Svrab může být opravdu odolný a přetrvávat i po léčbě, proto se svědění a občas nové pupínky mohou objevovat až 2 týdny po namazání. Pokud perete na 90 °C a žehlíte, to by mělo stačit, protože svrab vysokou teplotu nepřežije, takže oblečení není nutné pytlovat po každém praní a žehlení. Pokud se stav do 10–14 dnů nezlepší, poraďte se znovu s lékařem, jestli nebude potřeba opakovat léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.11.24 14:06

V létě měl podezření na svrab kamarád - nikdo ti to asi stejně úplně nepotrvdí. Říkal, že si v lékárně kupoval nějaké spreje - název bohužel nevím, které obsahovaly bylinky a tím vystříkával celý byt, samozřejmě důkladné praní a vysávání matrací. Po 14 dnech se toho zbavili. Praní na 90 stupňů by opravdu mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.2.26 10:05

Ivermectin bez předpisu - https://euhealth247.com/…g/stromectol Nam to zabralo perfektne. Davka se ale musi opakovat po 3 tydnech, abys mela jistotu, ze se znici i novy potencialni cyklus a musi se prelecit vsichni clenove domacnosti, i ti, kteri nemaji zadne projevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek