Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smile_xxx píše:
Neni typ pračky napsaný na dveřích z boku, když je otevřeš?
Už peru, pak se podivam
.
Je to eco. Pere déle, ale na nižší teplotu. Nejdražší je ohřev vody, takže se ušetří.
Jinak na hodně špinavé prádlo dávám dlouhý program na 3 h.
@g.sandova píše:
Taky jsem teď našla, že je to bavlna eco pro běžné znečištěné prádlo.
Já to taky nepoužívá mm, ani na myčce
Ok, děkuji ![]()
@Michaeladr1 píše: Jaký je toto prosím symbol?
Poloha otočného knoflíku je „Bavlna EKO“. Rozdíl od programu „Bavlna“ (do teploty 90 stupňů) je v tom, že EKO program umožňuje navolit teplotu maximálně 60 stupňů. Proto ten program trvá déle, aby se dosáhlo srovnatelného pracího účinku.
Samotný symbol (šipku) Ti zde ještě nikdo nevysvětlil.
Šipka vyznačuje, že tento program se používá jako „standardní“ ve zkušebnách při testování pracích schopností pračky a při měření spotřeby elektřiny pro zařazení do energetických tříd A až G. Viz tvar barevné šipky na štítcích spotřebičů.

Příspěvek upraven 26.12.22 v 10:36
@Tala20 píše:
Poloha otočného knoflíku je „Bavlna EKO“. Rozdíl od programu „Bavlna“ (do teploty 90 stupňů) je v tom, že EKO program umožňuje navolit teplotu maximálně 60 stupňů. Proto ten program trvá déle, aby se dosáhlo srovnatelného pracího účinku.Samotný symbol (šipka) vyznačuje, že tento program se používá jako „standardní“ ve zkušebnách při testování pracích schopností pračky a při měření spotřeby elektřiny pro zařazení do energetických tříd A až G. Viz barevné šipky.
Děkuji ![]()
Já mám u tohoto programu napsáno Bavlna rychlý a za tím tento symbol. Pračka LG, nejsem doma, vyfotila bych to. Je tam předvoleno 40°C a 800 otáček. Dá se změnit. Ono si to váží to prádlo, tak je to rychlý jen asi když tam je míň prádla. Jinak mi nepřijde v něm skoro žádný rozdíl než v tom klasickým programu bavlna.
@Azeretereza píše:
Já mám u tohoto programu napsáno Bavlna rychlý a za tím tento symbol. Pračka LG, nejsem doma, vyfotila bych to. Je tam předvoleno 40°C a 800 otáček. Dá se změnit. Ono si to váží to prádlo, tak je to rychlý jen asi když tam je míň prádla. Jinak mi nepřijde v něm skoro žádný rozdíl než v tom klasickým programu bavlna.
Aha, když si vzpomenete, až budete doma, tak na to mrkněte prosím. Předvoleno tam vlastně bylo 40st., tak by to spíše odpovídalo tomu.
@Michaeladr1 píše:
Už peru, pak se podivam.
LG pračky ho mají tam, pak mají ještě štítek na pravém boku.
Je to bavlna s predpirkou.
Aha, tak ne, je to nějaký optimalizovaný program nebo co. Asi to odpovídá tomu výrazu eko.
@Michaeladr1 píše:
Aha, když si vzpomenete, až budete doma, tak na to mrkněte prosím. Předvoleno tam vlastně bylo 40st., tak by to spíše odpovídalo tomu.
Jsem doma a peru a koukám, že jsem kecala. Je tam předvoleno 1000 otáček a 60 stupňů. Mám teď cca poloplnou pračku a pere to bez pár minut 2 hodiny. Nevím v čem je to rychlý. Myslím si, že když tam nahážu míň oblečení, tak to pere kratší čas. Ale nevím, já peru téměř vše na bavlnu, buď na tento program nebo na ten druhej. Hodím sem foto, jak to vypadá na mojí - na foto je vidět 40°C, ale to jsem tam nacvakla já. Předvoleno bylo 60.