Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, moje otázka zní: mám dceru 10mesicu, kojim jí 2× denně. Už předtím jsem měla asi 2× nebo 3× menstruaci. Teď už jsem 2 měsíce bez menstruace. Může se to takto dít, když už jsem to normálně předtím dostala, a teď zase nic, nebo můžu očekávat těhotenství? Samozřejmě koupím test, ale teď o svátky mám smůlu 🤷
@Sonička29 píše:
Ahoj, moje otázka zní: mám dceru 10mesicu, kojim jí 2× denně. Už předtím jsem měla asi 2× nebo 3× menstruaci. Teď už jsem 2 měsíce bez menstruace. Může se to takto dít, když už jsem to normálně předtím dostala, a teď zase nic, nebo můžu očekávat těhotenství? Samozřejmě koupím test, ale teď o svátky mám smůlu 🤷
to ti přece nikdo nemůže říct. Možné jsou obě varianty, bez testu to prostě nepoznáš.
Po porodu a pri kojeni muzou hormony kolisat a cyklus byt nepravidelny. Ale tezko rict, 2 mesice uz jsou asi dost ![]()
Jestli jsi měla nechráněný styk tak můžeš být těhotna. Kojení není antikoncepce. Udělej si test.
Ahoj, holky měla bych dotaz.
Mam 9 měsíční miminko. První menstruace jsem měla 27.11 -30.11. Stále kojim a teď zrovna více intenzivně, zuby a nemoc. Snažíme se o druhé dítko. Tak mám zpoždění už jsou 34 dnů cyklů, vím že to muže být docela nepravidelný cyklus. Dělala jsem už testy párkrát poslední dneska ráno a všechny negativní. Příznaky nic moc, nějaké bolesti sem tam v podbřišku ale menstruace nikde. Při první tehu taky moc příznaků jsem neměla. Stalo se vám že by to bylo až tak dlouhé cyklus?? Nebo vynechávali jste jeden měsíc a pak zase se objevila menstruace?? Další test mám v plánu až po týdnu si to opakovat. Ale myslíte že spíš bude to ono? ![]()
Při první těhotenství bylo to 3-4 den zpoždění už jasný vidět na testu.
Děkuji
@Leyl píše:
Ahoj, holky měla bych dotaz.Mam 9 měsíční miminko. První menstruace jsem měla 27.11 -30.11. Stále kojim a teď zrovna více intenzivně, zuby a nemoc. Snažíme se o druhé dítko. Tak mám zpoždění už jsou 34 dnů cyklů, vím že to muže být docela nepravidelný cyklus. Dělala jsem už testy párkrát poslední dneska ráno a všechny negativní. Příznaky nic moc, nějaké bolesti sem tam v podbřišku ale menstruace nikde. Při první tehu taky moc příznaků jsem neměla. Stalo se vám že by to bylo až tak dlouhé cyklus?? Nebo vynechávali jste jeden měsíc a pak zase se objevila menstruace?? Další test mám v plánu až po týdnu si to opakovat. Ale myslíte že spíš bude to ono?
Při první těhotenství bylo to 3-4 den zpoždění už jasný vidět na testu.
Děkuji
Při kojení může být menstruace hodně nepravidelná. Pokud máš negativní testy tak těhotná zatím nejsi. Ale můžeš zkoušet dál, třeba byla ovulace hodně později a může se druhá čárka ukázat.
Tak to znamená ze menstruace by mohla přijít ještě tak v cyklu +35 dnů?
Tak jen hlásím že do dnes menstruace nepřišla, a těhotenské testy jsou negativní. Tak nevím 😁 🤷
@Sonička29 to může klidně být sama jsem kdysi měla 3.měsíční výpadek, zrovna kolem roku dítěte, kojila jsem v tu dobu fakt hodně, ale to před tím taky a cyklus byl od 3. měsíců po porodu, celkem pravidelně (pravidelný nebyl nikdy, ale prostě bez výpadků, velkých výkyvů).Těhotná jsem nebyla. Samozřejmě to neznamená, že i v této době nemůžeš otěhotnět, když se dostaví ovulace.
@Sonička29 Ja jsem na tom stejně. Menstruace nedorazila a testy negativní. Ale jak říkají holky ze muže být výpadek a proste se uvidí. ![]()
Úvidime no, zachvili jdu na prohlídku po roce od porodu. Ale já už skoro nekojim, jen ráno k snídani a malá toho moc nevypije, nebo spíš tam toho moc nemám, protože pak hučí když „dojí“ 🤷 😁 tak jsem zvědavá co mi řekne Dr, třeba to je normální, nebo nevím ![]()