Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím, na začátku dubna se nám má narodit miminko. Začátkem září jsme se měli stěhovat, jenže se některé věci zkomplikovaly a stěhování se muselo odsunout. Zatím to vypadá že snad během února/března by to mohlo klpanout ale je to pořád 50 na 50.
V bytě ve kterým jsme teď si to s dítětem neumím představit. Jsme ve 3 patře bez výtahu. Schody jsou zatočené do U a není ani zábradlí. No a kočárek není kam dát, žádný sklep nebo místo pro kočárky tu není, v baráku nikde nechat nelze chodba je úzká a někdo by ho ukradnul. Auto nemám takže to také nic. Vůbec nevím jak tuhle situaci řešit, neumím si tu představit být ani měsíc a kočárek i s dítětem tahat každý den do 3 patra. Přítel je celý den v práci takže vše bude na mně. Nejvíc to teď odnáší náš vztah, přítel se snaží stěhování urychlit ale já nevidím světlo na konci tunelu. Mamka mi nabídla že bych u nich mohla být než se přestěhujem ale přece nerozdělím tátu od dítěte?
A na cem to stehovani zavisi
@Anonymní píše:
Zdravím, na začátku dubna se nám má narodit miminko. Začátkem září jsme se měli stěhovat, jenže se některé věci zkomplikovaly a stěhování se muselo odsunout. Zatím to vypadá že snad během února/března by to mohlo klpanout ale je to pořád 50 na 50.
V bytě ve kterým jsme teď si to s dítětem neumím představit. Jsme ve 3 patře bez výtahu. Schody jsou zatočené do U a není ani zábradlí. No a kočárek není kam dát, žádný sklep nebo místo pro kočárky tu není, v baráku nikde nechat nelze chodba je úzká a někdo by ho ukradnul. Auto nemám takže to také nic. Vůbec nevím jak tuhle situaci řešit, neumím si tu představit být ani měsíc a kočárek i s dítětem tahat každý den do 3 patra. Přítel je celý den v práci takže vše bude na mně. Nejvíc to teď odnáší náš vztah, přítel se snaží stěhování urychlit ale já nevidím světlo na konci tunelu. Mamka mi nabídla že bych u nich mohla být než se přestěhujem ale přece nerozdělím tátu od dítěte?
No tohle je opravdu situace nanic. No pokud tak jedině k mámě alespoň na tu chvíli když to tomu tvému nebude vadit.
Jen mi vrtá hlavou co to je za divný barák
v dnešní době bez auta to není žádná výhra pokud máš papíry tak kup nějaké třeba za 5k s rokem technické furt lepší než nic ![]()
@vokishka no to by mi také zajímalo
protože i nějakou garsonku s výtahem či aspoň kocarkarnou seženeš na hned od ledna ![]()
@JiříkMazlík píše:
No tohle je opravdu situace nanic. No pokud tak jedině k mámě alespoň na tu chvíli když to tomu tvému nebude vadit.
Jen mi vrtá hlavou co to je za divný barákv dnešní době bez auta to není žádná výhra pokud máš papíry tak kup nějaké třeba za 5k s rokem technické furt lepší než nic
Tak baraku bez vytahu a nejake mistnosti dole znam hodne, jen teda bez zabradli si to neumim prestavit. A auto ti nepomuze k tahani kocarku.
Tak oddělit tátu od dítěte… když je celý dny v práci, tak si ho moc neužije. To by bylo lepší být u mámy a trávit čas spolu můžete o víkendech, kdy bude tatínek nosit kočár po schodech.
Tohle už tu jednou bylo. Ten barák je nějaký rodinný, oni mají půdní vestavbu. A jsou tam problémy. Jediné, co mne zaujalo, tak bylo to tu snad před půl rokem a tam řešila taky, že bude rodit a kočárek a věci okolo.
@vokishka no ale můžeš ten kočár zahodit do kufru a nahoru nést jen mimčo. ![]()
No bez zábradlí je to divné. Znám jen divadlo bez zábradlí ![]()
Ale chtělo to bydlení začít řešit asi dřív než byl kocour v troubě ![]()
Schody bez zábradlí? To se na mne nezlobte, ale projednejte to s přítelem a na tu dobu se odstěhujte k mámě. Jen z tohoto hlediska bych to už více neřešil.
Vyprdla bych se na kočár a používala nosítko nebo šátek. Přijde mi blbost oddělit se od táty jen že se nám nechce tahat kočárek. To ho radši nechám v krabici.
Tohle už tu jednou bylo. Další kravina. Určitě neexistují schody kde není zábradlí.
Hodně ženských to tak má a prostě kočár nosí
určitě to zvladneš i ty po nějakou krátkou dobu a nemusiš se kvůli tomu tak rozčilovat.
Není to ideální, ale na pár měsíců to jde. Napřed vzít dítě, dát doma do postýlky a pak vyskákat nahoru s kočárkem. Ven zase opačný postup…