Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jannina1 píše:
Koukám, že domů se schody bez zábradlí je nějak hodně:https://www.emimino.cz/…etem-452304/
Zajimavy, zase si nekdo dela srandu, takova nahoda, tocite schody, treti patro, ale asi ceka maleho slonika, kdyz byla tehotna uz v lednu
Tak jako až tak moc nevhodné bydlení mi to nepřijde… tedy až na tu nemožnost nemít dát kam kočárek.
Kamoška si koupila byt ve 4 patře bez výtahu, takže až do 18 měsících dítě nosila v rukách nebo v šátku. Ale měla kde dát kočár.
Sestra nosí dítě v sedačce, pak ho přemístí do kočárku, ale opět mají kde dát kočár… A sedačku nechá v kočárkárně
@Anonymní píše:
Zdravím, na začátku dubna se nám má narodit miminko. Začátkem září jsme se měli stěhovat, jenže se některé věci zkomplikovaly a stěhování se muselo odsunout. Zatím to vypadá že snad během února/března by to mohlo klpanout ale je to pořád 50 na 50.
V bytě ve kterým jsme teď si to s dítětem neumím představit. Jsme ve 3 patře bez výtahu. Schody jsou zatočené do U a není ani zábradlí. No a kočárek není kam dát, žádný sklep nebo místo pro kočárky tu není, v baráku nikde nechat nelze chodba je úzká a někdo by ho ukradnul. Auto nemám takže to také nic. Vůbec nevím jak tuhle situaci řešit, neumím si tu představit být ani měsíc a kočárek i s dítětem tahat každý den do 3 patra. Přítel je celý den v práci takže vše bude na mně. Nejvíc to teď odnáší náš vztah, přítel se snaží stěhování urychlit ale já nevidím světlo na konci tunelu. Mamka mi nabídla že bych u nich mohla být než se přestěhujem ale přece nerozdělím tátu od dítěte?
Používala bych ze začátku šátek. Ono ze začátku toho chození ven není tolik, tak bys to mohla zvládnout.
Dokud se situace nevyřeší, běž bydlet k mamce. Otec přece může miminko vídat i tak a beztak jak si říkala, je vždy celý den v práci. Tahle situace, jak píšeš, nebude trvat věčně. Držím palce.
U nás se to nedalo jinak. Část těhotenství a několik prvních měsíců jsem byla s dcerou u mých rodičů a manžel za námi jezdil, jak jen to šlo. Ale my jsme se na tom všichni domluvili a shodli, že je to nejlepší řešení. Manželovi to sice bylo líto, ale jejich vztah to nijak nenarušilo.
Vždycky se to dá domluvit nebo vymyslet a to třeba i ve stávajícím bydlení.
Takovou situaci jsem řešila lehkými golfkami. Opěrka zad šla do uplného lehu, na ní jsem položila takovou přenosnou korbičku a celé jsem to i s miminem čapla a vynesla do čtvrtého patra.
Sla bych k mame. Pokud muz nedokaze zajistit adekvatni bydleni, tak si vas uzije jen o vikendu, kdy budete moct nest jeden mimino a jeden kocar. Z bezpecnostnich duvodu bych si poridila satek, abych na schodech bez zabradli mela volne ruce.
@inkakřivák píše:
Tohle už tu jednou bylo. Ten barák je nějaký rodinný, oni mají půdní vestavbu. A jsou tam problémy. Jediné, co mne zaujalo, tak bylo to tu snad před půl rokem a tam řešila taky, že bude rodit a kočárek a věci okolo.
ano, ano, hned chci psát, že přesně tohle už tu bylo, je to dýl, než půl roku, ale schodiště do U bez zábradlí, to je ono
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, na začátku dubna se nám má narodit miminko. Začátkem září jsme se měli stěhovat, jenže se některé věci zkomplikovaly a stěhování se muselo odsunout. Zatím to vypadá že snad během února/března by to mohlo klpanout ale je to pořád 50 na 50.
V bytě ve kterým jsme teď si to s dítětem neumím představit. Jsme ve 3 patře bez výtahu. Schody jsou zatočené do U a není ani zábradlí. No a kočárek není kam dát, žádný sklep nebo místo pro kočárky tu není, v baráku nikde nechat nelze chodba je úzká a někdo by ho ukradnul. Auto nemám takže to také nic. Vůbec nevím jak tuhle situaci řešit, neumím si tu představit být ani měsíc a kočárek i s dítětem tahat každý den do 3 patra. Přítel je celý den v práci takže vše bude na mně. Nejvíc to teď odnáší náš vztah, přítel se snaží stěhování urychlit ale já nevidím světlo na konci tunelu. Mamka mi nabídla že bych u nich mohla být než se přestěhujem ale přece nerozdělím tátu od dítěte?
TROLLE, my tu máme dobrou paměť, už tu holky tu diskusi vytáhly - 15.1.22 čekalas dvojčata a dnes čekáš jenom jedno? to je ale málo dramatické, přidej
@Kryptozoo píše:
Takovou situaci jsem řešila lehkými golfkami. Opěrka zad šla do uplného lehu, na ní jsem položila takovou přenosnou korbičku a celé jsem to i s miminem čapla a vynesla do čtvrtého patra.
@VitaminC píše:
Sla bych k mame. Pokud muz nedokaze zajistit adekvatni bydleni, tak si vas uzije jen o vikendu, kdy budete moct nest jeden mimino a jeden kocar. Z bezpecnostnich duvodu bych si poridila satek, abych na schodech bez zabradli mela volne ruce.
je to troll, snažíte se radit zbytečně, schodiště bez zábradlí neexistuje, a tahle diskuse tu už běžela 15.1.22,
@jannina1 už to tady dávala
@vokishka píše:
Zajimavy, zase si nekdo dela srandu, takova nahoda, tocite schody, treti patro, ale asi ceka maleho slonika, kdyz byla tehotna uz v lednu
Jsem ráda, že jsem si to pamatovala dobře.
@stinga píše:
je to troll, snažíte se radit zbytečně, schodiště bez zábradlí neexistuje, a tahle diskuse tu už běžela 15.1.22,
@jannina1 už to tady dávala
žeby neexistovalo?
já tedy vídám v různých článcích o hogo fogo bydlení i schodiště bez zábradlí, uvniř bytu nebo domu
vše novostavby nebo reko…nové…sice mi není jasné, jak to může projít kolaudací, ale viděla jsem to x krát, asi nějaká nová móda, doma bych to nepovolila / u nás /
@jannina1 píše:
Koukám, že domů se schody bez zábradlí je nějak hodně:https://www.emimino.cz/…etem-452304/
My jsme teď taky víc než rok žili bez zábradlí. Vyráběl ho na míru kamarád muže. Za prodlevu nemohl on. Čekalo se na práce, které zábradlí předcházely. Máme ho pár týdnů nově montované a nemůžeme si zvyknout, že tam je. Ještě jsme si vybrali černé. Jak jdu po chodbě, tak se leknu, že tam někdo stojí.
@Anonymní píše:
Jestli to jde, tak se chvilku nastěhovat k mamce.
A stěhování jinam urychlit. Odhaduji, že teď vše vázne na materiálu a pracovní síle?