Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo máte zkušenosti s IPL epilátorem v těhotenství. Dostala jsem ho k Vánocům. V návodu píšou, že to na těhotných nebylo testováno, což je jasný. Máte někdo třeba informace od gynekologa nebo dermatologa jak to opravdu je? Samozřejmě mi jde o používání jen na nohy a třeba podpaží. Bikiny bych určitě vynechala.
Tak když jsi těhotná neznamená to že musíš mít chlupy jako Yeti ![]()
Dítěti by ublížit neměl. Jediné místo kterému bych se možná vyhnul je břicho
leč nemá to tak velký výkon aby to prošlo pod pokožku a mimino v bříšku vidělo světlo na konci tunelu nebo statozař ![]()
Tobě ani miminu to neublíží, ale nemusí to fungovat kvůli hormonálním změnám.
Asi jediné, z čeho bych měla obavu je, aby se na podrážděné kůži nedělaly pigmentové skvrny. Ale pokud po osvícení nepolezeš na sluníčko, tak dobrý.
Používala sem ho a i když jsem citlivá na hyperpigmentaci v tehu, tak to bylo ok.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo máte zkušenosti s IPL epilátorem v těhotenství. Dostala jsem ho k Vánocům. V návodu píšou, že to na těhotných nebylo testováno, což je jasný. Máte někdo třeba informace od gynekologa nebo dermatologa jak to opravdu je? Samozřejmě mi jde o používání jen na nohy a třeba podpaží. Bikiny bych určitě vynechala.