Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Scara píše:
@Copataerika zrovna Hobit je strašná nudaale on celkově Tolkien není pro každého, no.
Je, ten mi fakt nebavil. Já se celkově pustila do fantasy a se svvýma dětma a to jsem přelouskala kdeco.
Ještě skvěli byli Časodějové. Pro 11letého bude fajn i Hraničářův učen, ale je to takové klidnější, ne King.
@Kryptozoo kdyz jsme meli na podzim vsichni covid tak manzel se synem koukali na hru o truny a spartakuse, ja videla namatkou par dilu s nimi a obcas to bylo i na mne moc
ale postrehla jsem ze kdyz tam byl nejaky ten sex a ne zrovna v ramci normy tak syn lelkoval ocima po strope
ale pokud ten King je jeste vetsi prasarna tak to jeste zvazim
@Copataerika vychází no.ale blbě slepili obě knižní série do jednoho seriálu, takže docela zmatek ![]()
No, ani Hra o trůny ani King vpodstatě nejsou vhodné pro jedenáctileté dítě. Pokud ho to baví, tak je asi trochu napřed ![]()
@Copataerika píše:
Ahoj dnes jsem se vratila z nemocnice, deti byly po tu dobu u nevlastni babicky, syn si sebou privezl pet knizek od Kinga, co ma babi v knihovne. Ja nemam proti tomu nic, knizky neznam ale videla jsem nekolik filmu v dospelosti a treba po Osviceni jsem byla dost vybzikanana jednu stranu jsem rada ze ho to chytlo a nez aby se nudil u pc tak si venku cte, ale aby mi uprosted noci nezacal vrizskat
vim ze s kamosema se na horory ruzne divaji ale preci pri cetbe je ta predstavivost jinde. Myslite ze to je v poradku? A pripadne uvitam nejake typy na knizni horory, co by ho mohly bavit, kdyz u cetby zustane
A co to je za knížky?
On nemá takové ty klasické horory, spíš je to psychologické, dost násilí, v některých knížkách dost sexu.
Třeba Carrie, to je o dívce, co jí ve škole šikanujou, má šílenou panbíčkářskou matku.
Jsou tam popisy, jako že dostala první ms ve sprše po tělocviku a teče jí krev po nohách a neví, co se jí děje a spolužačky se jí vysmívají a hází po ní vložky atd.
A tak by se dalo pokračovat… ![]()
Nebo „Geraldova hra“.
Tam na chatě chlap přemluví manželku k sexu, aby byla připoutaná při tom k posteli, ona mu vyhoví, aby měla pokoj a on při sexu dostane infarkt.
Pak to je o tom, jak se dostává z těch pout a z pod mrtvoly.
Bude záležet, co to je za knížku, třeba Řbitov zvířátek by se mu mohl líbit, pokud nebude moc prožívat, že dítě tam vběhne pod nákladák a zemře a tatínek ho odnese na prastarý indiánský hřbitov, kde mrtví ožívají.
@free333 holčička co měla ráda Toma Gordona bylo taky fajn a Svědectví se mi také líbilo.
@free333 ted cte prvni knihu : Pytel kosti. Jeste si privezl ten hrbitov zviratek, casozrouti, zhubni a vyse zminovanou Carri
@Copataerika píše:
@free333 ted cte prvni knihu : Pytel kosti. Jeste si privezl ten hrbitov zviratek, casozrouti, zhubni a vyse zminovanou Carri
Tak ty jsou myslím fajn ![]()
@Copataerika píše:
Ahoj dnes jsem se vratila z nemocnice, deti byly po tu dobu u nevlastni babicky, syn si sebou privezl pet knizek od Kinga, co ma babi v knihovne. Ja nemam proti tomu nic, knizky neznam ale videla jsem nekolik filmu v dospelosti a treba po Osviceni jsem byla dost vybzikanana jednu stranu jsem rada ze ho to chytlo a nez aby se nudil u pc tak si venku cte, ale aby mi uprosted noci nezacal vrizskat
vim ze s kamosema se na horory ruzne divaji ale preci pri cetbe je ta predstavivost jinde. Myslite ze to je v poradku? A pripadne uvitam nejake typy na knizni horory, co by ho mohly bavit, kdyz u cetby zustane
Aspoň se naučí česky lépe než jeho rodiče.
Já bych na syna byla hrozně pyšná ❤️️
Jinak super jsou oldschoolove Stopy hruzy
@Alriga Zato tvoji smradi empatii a slušné chování nebudou mít od koho okoukat.
@Copataerika píše:
Já Kinga milovala snad od 15 a přečetla jsem od nej tolik knih, ze už si to ani sama nepamatuju ![]()
Zrovna Řbitov mi přišel jako klasickej horor. Carrie si myslím ho nebude moc bavit. Uvidíš, když ho to nezaujme, tak to odloží, ale on píše hrozně čtivě ![]()
V 11 si myslím tam ještě spoustu věci ani nepochopí, tak uvidíš, jestli u toho vydrží. Třeba se k němu vrátí za par let. A jestli se bude bát, tak to zjistíš, kdyby měl nějaký noční můry atd, tak bych proste knihy zabavila a vydala, až bude starší