Syn 13.mesicu ještě neleze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85400
26.8.20 07:11

@15Amy tak to moje dite taky brecelo, pro ne je to narocne nekdy, 30 minut cvicit a a i je nemusi nic bolet. Doma jste meli taky neco cvicit/delat? My Ne. Proto mi to prislo naprosto o Nicem, ale malej by tam ani nemusel chodit. Sli jsme tam kvuli pretaceni a otocil se sam snad druhy den po prvnim cviceni (kde se ale necvicilo, jen rozhovor se mnou, takze nahoda). Noale odchodili jsme to. Kdyby mel ale
Nejaky ooravdovy problem, tak by mu tohle cviceni nic neprineslo si myslim.

Tak v Rakousku maji urcite dobry zdravotnicky system ;) urcite bude dobre, kdyz ho zkoukne i neurolog. My jsme v Nemecku, sice tady jsou vice laxni, ale tohle by taky resili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
26.8.20 07:12

@15Amy no a nahaty myslim tim hlavne bez plinky… at ma volnost pohybu. A ted je teplo, klidne uplne nahaty, ty decka tim oziji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.8.20 07:16

@blumen no prave bylo to nnic pak přišla ta debilní Korona a my stejně čekali na termín doma sem Ho mela dávat na nohu polštář aby šel na 4 ale on to zkusí chce jít ale pleskne se pak na bricho uvidíme tedka má tu nějak ceska rehabilitační centrum že se specializují na cviceni, v té nemocnici mi to přišlo tak klasická rehabka když dete na cviceni po zlomenin nebo tak.. Zase půlka lidí říká se do toho dostane druzi zase už by to měl umět,, no já nvm Co si pak myslet 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
26.8.20 07:33

@15Amy Cvičte vojtovku, je to opravdu účinné a celkem rychle vidíš výsledky. Pokud jste v Rakousku, možná bych dojížděla do Čech cvičít, většinou se chodi na fyzio 1× za 14 dní a pak se to prodlužuje. Na nic bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
26.8.20 08:45

Asi si cvicila spatne, kdyz u toho brecel. Je lepsi prezit brek ditete, kdyz mu to pomuze, nez ho nechat pozadu ve vývoji… zacla bych znova cvicit. Vojtovka ideal. Za me nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.8.20 09:11

@Micaella22 on brecel ptz to nechtěl dělat i doktor říkal že to nebolí jen se necítí pohodlné a jistě, žádný cviky extra jsme neměli bylo to jen ho držen ve 4 nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
26.8.20 15:14
@Bubla Bůčková píše:
Plenku nebo měkký míček za tričko, všechny hračky do výšky 30 cm, podpírat bříško a držet ho na 4, dělat trakař, pořídit koberec ať mu to neklouže
@15Amy píše:
@Bubla Bůčková děkuji vyzkoušíme hned zítra naštěstí koberec máme :)

S tím, co radí Bubla, bych byla opatrná. Zvlášť když nevíte, z jakého důvodu neleze. U nás to byly slabé břišní svaly a snažit se malého držet na čtyřech nebo dělat trakaře by mu spíš ublížilo, než pomohlo. To nám na fyzio rozhodně nedoporučovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.8.20 15:15

@15Amy Zkuste mu ještě sundat pleny a nechat ho co nejvíce volne. Ale fyzio určitě.

• Citovat
  • Upravit
85400
26.8.20 23:01

@15Amy neni na co cekat. Poradne vysetreni a poradna fyzioterapie. Zda je vhodna Vojtovka v tomto veku, rict nedokazu. Prece jen uz je vetsi. Ja bych teda cekala, ze bude na ctyrech a bude obchazet nabytek a nebude jen valet sudy a plazit se. Lepsi vice vysetreni a plac ditete pri fyzio, nez neco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.8.20 07:31

@blumen děkuji,
Teď čekáme až bude volný termín je to složitý teď zkrz tu koronu, a k tomu mají pořád plno čekáme na tu specializovany rehabilitační centrum tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.8.20 13:38

@15Amy nas maly se rozlez ve 12.5 mesicich, ale my chodime od 3 mesicu na fyzio, cvicili jsme pul roku Vojtovku a ted ho nechavaji, ze si jede svym tempem, sice pomaleji, ale porad se posouva vpred. Takze 13 mesicu jeste nemusi nic znamenat, ale chtelo by to vyskrtnout vsechny potencialni problemy a ujistit se, ze je jen pomalejsi. Sedel nas maly v 11 mesicich a nechodi dodnes, obchazi nabytek jak das rychle a i si prehmatava od kresla ke stolku a tak, ale nechodi, je mu 15,5 mesice a pry zacne chodit tak na Vanoce rikala fyzio, jsem z toho nestastna jen sobecky, ze porad musim maleho poponaset a kdyz je venku mokro atd, tak nechce lezt, takze to je takovy tezsi, ale jinak v pohode. Takze zajit za fyzio pripadne neuro a zkusit nejake cviceni, ale ve 13 mesicich je na Vojtovku uz velky celkem, mne to fyzio stopla nekdy v 9 mesicich, ze uz se maly neda udrzet v tech spravnych pozicich :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.8.20 13:41

@Micaella22 nas maly u Vojtovky rval jak tur a spravne jsme to delali, brek nebude v tomhle smeru smerodatny, brecel i u fyzio, a ta to jiste spravne delala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.8.20 14:13

@LizzieBennet dekuji, ano právě jak které dítě ale náš je linejsi flasku začal až teď držet druv nechtěl ikdyz to uměl, on si ke všemu dojde kam chce ale neobchazi nábytek nepokousi se stoupat jen de na 4 chce lezt neví jak tak sebou pleskne a posouvá se po břiše a nohy táhne za sebou jinak když něco vidí co chce i tak se pláži rychle uvidíme co bude ten termín cekam každý den až zavolají ať víme😊no to věřím maly má 10kg 77cm ja uz na zada pomale nemuzu😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
27.8.20 22:08

Náš maly zacal lezt téměř az ve 13ti mesicich, sam od sebe, predtim jsem ho zkoušela dávat na 4 ale proste ne, jen se plazil a ani nohy moc nestridal ale pak se rozhodl, ze zacne lezt a po mesici lezeni si zacal stoupat a předevčírem se rozhodl, ze zkusi chodit za ruce. Ma svoji hlavu, dost dlouho trvalo něž se mu vubec zacalo libit na břiše. Snad ve vsem jsme tak o mesic pozadu nez jsou ty tabulky, do kdy by to mel umět. Nikam na cviceni jsme nechodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.8.20 22:33

@VlčiceFairy to jste mě uklidnila nás je taky tako když něco nechce tak nechce ale říkali že do 1,5 roku je to normální já myslím že si taky stoupne jak by měl lež po 4 🙄to mate radost z malyho ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí