Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminy pomoc uz jsem tau unavena d de nevim jak dal mám 3 týdenní miminko a vůbec mi nespí.. třeba teď od 12:30 nespala a je 19:00 je to normální a v noci vzdává každý 30 min.. max spí hodinu… nějak moc nebreci ale prostě chce j3nom na ruku když ji nechám v postýlce tak plaka… co mám delat..?
To není nic divného, prostě jí chybíš. Vem si, jak dlouho si jí nosila pod srdcem, pořád byla s tebou, kam ses jen hnula a najednou leží v postýlce sama. Víš co pomáhalo malému? Stáhnout do vánočky plenou, nebo do zavinovačky, aby necítil kolem sebe prázdný prostor a připadal si jako v bříšku. Nejlépe jí bude u tebe, ale je mi jasné, že pořád se to také nedá! Malý se v noci také často budil, ale v rozmezí 2,3 hodin, pak se začnou intervaly prodlužovat a nakonec ti bude spinkat céélou noc, zatím vydrž ![]()
Zavinuti dělá fakt zázraky, zkus to a uvidíš, že to bude lepší ![]()
@Lori99 je to mrne.. Pres den nos v šátku, v noci ji dej např tvoje tričko.. Uciti tvou vůní, bude klidnější..
Vem si ji do postele, mas kontaktni dite, jak bude dal od tebe, bude te porad hledat.
Taky muzu jen doporucit zavinuti.. Malá mi tak spala do 4 mesicu.. ![]()
@Mauša5218 píše:
To není nic divného, prostě jí chybíš. Vem si, jak dlouho si jí nosila pod srdcem, pořád byla s tebou, kam ses jen hnula a najednou leží v postýlce sama. Víš co pomáhalo malému? Stáhnout do vánočky plenou, nebo do zavinovačky, aby necítil kolem sebe prázdný prostor a připadal si jako v bříšku. Nejlépe jí bude u tebe, ale je mi jasné, že pořád se to také nedá! Malý se v noci také často budil, ale v rozmezí 2,3 hodin, pak se začnou intervaly prodlužovat a nakonec ti bude spinkat céélou noc, zatím vydrž
Ještě chci dodat, že se budil hlady(většinou), já se nabouchala každé 2,3 hoďky taky
No jo no, váha se mi srovnala, až když mrně začalo běhat. Díky bohu, že to jejich noční buzení brzy odezní, jinak bych se nevešla do futer
![]()
Šátek, nebo zavinout. Případně být s ni v posteli. Chce být s tebou, neumí být sama, vždyť je to miminko který bylo 9 měsíců s tebou. Přečti si něco o 4 trimestru. Se všemu svými miminy jsem ležela v posteli jak jen to šlo a resty dělala když jsem věděla je budou mít ten dlouhý spánek.
U nás bylo to samé jak měla měsíc a trvalo to měsíc a půl..(ale byla narozena ve 35+5)
Vůbec přes den nespala.. v noci krásně ale přes den vůbec.. už jsem nevěděla co s ní
a pak to najednou přešlo a spinka 3× denně někdy i víc… spinka třeba 30-60 minut ale to stačí
u nás to chtělo čas
určitě se to u vás spraví
děti mají různé období.. toho ještě bude.. ![]()
Ano, normální, závidím těm, kterým děti jako novorozenci krásně spí. Já to nezažila, do 7-8 měsíců byl přes den výkon, když spal přes den třeba víc jak 30 minut. Noční spánek se srovnal trochu dřív, ten denní až někdy v těch 8 měsících, to pak dal třeba 2× denně hodinu a půl a mně začal veget… vydržet a buď ráda, že aspoň tak nepláče, pokud ti to nevadí, tak jí tu blízkost dopřej.
Ano můj maly, měl těžké kolíky a nespal třeba 12h a pak dva dny to dospaval v kočárku být nechtěl plakal, ja nestíhala absolutně ani vyčistit zuby byl naučneny spinkat na bříšku skoro od prvního týdne tak jsme pořídili satek a něj věc na světě spinka snad do 5min krásně takže asi do těch 5mesicu se jen nosil 😊neváhala bych.. Díky satku jsem se mohla aspoň najist malá tě potřebuje cítit a poslouchat tvé srdíčko malymu pomáhal bily šum ![]()