Náhlá změna nočního spánku

Anonymní
24.8.20 21:45

Náhlá změna nočního spánku

Ahoj holky, maminy. Mela jste nektera podobnou zkusenost? Syn, skoro 9m mi ted uz skoro 14 dni v noci naprd spí. Proste po ulozeni je do hodiny a pul vzhuru, davam spat kolem 20:30 - 21h jako vzdy. To spal tak do 8h do rana. Pohoda. Ted se vzbudi po hodine, dvou a je jako znovuzrozeny, otevre oci jak blesk a tlemi se, leze se postavit a skakat o postel smeje se, stebetá, chce lezt, stavet se. V posteli mi lezi, prevaluje se sem a tam unavene, ale nezabere - nakonec stejne vstane a chce radit. Kdyz ho ale kolebam, tak ocicka zavre, ale neusne, to muzu skakat i dve hodiny, bude je mit zavreny, ale nezabere, bude v pozoru pripraven na akci :) Zabere az kolem pulnoci a chrape do dopoledne treba. Neplace, nejspis ho nic netrapí. :think: da se to tedy povazovat za neco s rustem/vyvojem atd..?
Vcera pomohlo nechat ho v postylce par minut plakat, potom u chovani usnul.
Jinak syn s nami spi v posteli. V postylce spanku nikdy moc dlouho nedal.
Moje otazka zní - zdali to je chvilecne nebo pomuze upravit spaci rezim? Kdyz vstaval rano, chodil dopolrdne a pak 2× odpoledne. Ted vstava dopoledne, spat jde po obede a potom jeste odpoledne. Dnes vstaval kolem 5tý… v pul 9 šel spát, pred chvili vstával a zase nespí… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
24.8.20 21:53

Nenechej ho ráno spát dlouho. Před den max. dva spánky. At tu potřebu má zase večer. Jestli dneska zase spí špatně v noci a bude ti spát celé dopoledne tak zase nebude ta potřeba večer. Prostě to uprav násilně. Pár dní bude boj ale zase si to sedne. Dcera takto ze dne na den před druhým rokem začala večer usínát až kolem 21-22 hodiny.. takže jsme rušili odpolední spánek. Nechodila spát vůbec přes den a večer už kolem 19hod. Ale od té 17:30 byla hrozně už unavená a protivná. Tak 7-14 dní to trvalo než si zvykla a pak super. Chodila spát i před 19, ráno spala až do 7-8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
24.8.20 22:03

Jak dlouho to trvá? Dcera tohle měla na přelomu sedmého a osmého měsíce, ale trvalo to asi jenom dva týdny. Teď už je zase vše při starém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85364
24.8.20 22:05

Neni to horkem? Pred spanim na noc bych ho nechala dyl vzhuru, treba 4-5 hodin, pokud vydrzi. Obcas mi to taky ted dela, vetsinou, pokud neni pred spanim na noc dostatecne unaven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.8.20 22:10

Já tuhle, noční party " fázi měla u obou dětí a obě z toho naštěstí vyrostly. Trvalo to kolem dvou týdnů a přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.12.20 21:31

Maminky prosím o radu 🙏mám první mimi…od začátku na UM.. Cca od 2.5 měsíce spala krásně v noci… Usnula kolem 21h a budila se kolem 4-5h na mlíčko a spala dal… Přes den mi od miminka moc nespala max odpoledne třeba na dvě hodinky.. Teď na 4m usne třeba kolem 22h a v noci se od 1h budi co 30minut až do ranního krmení… Ale jen dam dudlík, pohladím a zase spinká… Když usne přes den, tak je to zázrak.. 🙏Jak najet zpátky na nějaký režim? :,( děkuji za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
23.12.20 21:43

@Editt1 Asi tě nepotěším, ale tohle se prostě u miminek stává, že špatně nebo málo spinkaji a je to ze dne na den. Furt se ten spánek bude měnit. Napada mě odbourat dudlik, třeba by se na neho tak často nebudila, ale moji kluci nikdy neměli dudlik, takže nevím, jaka by mohla být na to reakce. Vem si ji k sobě do postele, at se milionkrát nebudis, ale je dost velká pravděpodobnost, že se na to naučí. Držím palce, bude zase další spací období ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
23.12.20 21:43

Počkat až to přejde. Očividně žádné trápení nemá… Děti to tak prostě dělají. Dceři jsou dva, přes den naprosto nespící už od mimina a spankových změn jsme měli nepočítaně. Ono se to zase srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.12.20 21:47

@suzka1 děkuji za uklidnění… 🙈 Už si pak člověk říká, co dělá špatně. :) noo ona si ten dudlík právě jen poduda když usíná a vyplivne… Přes den ho nemá vůbec… :) každopádně moc děkuji za zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.12.20 21:48

@Martha03 tak snad se dočkáme 🙏 😂trošku mě desilo to, že opravdu přes den skoro nespí.. A v noci se jí nechce… 🙈 Nechápu, že není unavená potvůrka :) děkuji! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
23.12.20 22:26

@Editt1 no oni mají prostě svůj režim, minimálně půl roku. Dcera ho měla až do roka, pak až se dalo nějak něco ovlivnit. Ale doteď je prostě svá a občas s ní nehne ani pár volů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.12.20 22:29

@Martha03 nám ten režim právě vydržel asi měsíc a půl… Je Teda fakt, že mne přijde, že je to všechno od bexera… 🙈 Ale je to třeba všechno jen souhra náhody.. 🙈..

Jeee to se mám ještě na co těšit… 😊Ona je Teda strašně hodná 🙏spíš jsem se bála, abych nedělala něco vyloženě blbě… Protože mi každý vždy říkal jak miminka krásně spinkaji😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
23.12.20 22:56

Já teda čekala tak do 22. měsíce :-D pak se to teprve začalo zlepšovat :-D ale každý dítě to má jinak, radim spát vedle postýlky nebo vzít do postele no, ať nemusíte vstávát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
24.12.20 07:06

@Editt1 A co kocarek, nositko, satek, hacka? Mě by kluci (dvojčata) asi taky vůbec nespali, kdyby nebylo kocarku. V tom spali, ale muselo se jezdit, jinak byli hned vzhůru. Takže počasí nepocasi, obliknout, nasadit sluchatka a šlo se. Hodiny denně prochozeny, ale spali. Jestli ma toho dudlika jako ze nemá, tak bych ho dala pryč. Zase se bude hodit, az budou růst zuby, ale kluci nikdy nedudlikovali a jak je to fajn, že je to nemusíme odnaucovat. A třeba budou mit „hezčí“ zuby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
24.12.20 11:27
@Editt1 píše:
Maminky prosím o radu 🙏mám první mimi…od začátku na UM.. Cca od 2.5 měsíce spala krásně v noci… Usnula kolem 21h a budila se kolem 4-5h na mlíčko a spala dal… Přes den mi od miminka moc nespala max odpoledne třeba na dvě hodinky.. Teď na 4m usne třeba kolem 22h a v noci se od 1h budi co 30minut až do ranního krmení… Ale jen dam dudlík, pohladím a zase spinká… Když usne přes den, tak je to zázrak.. 🙏Jak najet zpátky na nějaký režim? :,( děkuji za každou radu!

Zažívám teď to samé :lol: spinká v posteli se mnou a je to pohodlnější :lol: přes den spinká v kočárku na rockit houpátku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí