Syn (15) má problém s policií kvůli vtipu v internetové diskusi.

Anonymní
2.2.23 19:38

Syn (15) má problém s policií kvůli vtipu v internetové diskusi.

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně jednoho problému. Mého patnáctiletého syna, který nikdy neměl problematické chování, vyšetřuje policie pro podezření na podporu terorismu. Když jsem se to dozvěděla, tak jsem nechápala, co se děje, že to musí být nějaký omyl. Pak jsem se dozvěděla, za co je syn vyšetřován. Je vyšetřován za vtip na diskusním portálu, kam napsal ze zvědavosti, jaké budou reakce ostatních uživatelů, že plánuje vést „křížovou výpravu za osvobození Konstantinopole“ a psal uživatelům, že „Osvobodí Konstantinopol a vztyčí kříž nad Hagia Sofia“.

V okolí nemám právně vzdělané lidi. Chtěla bych se zeptat, co mu hrozí? Může za tohle skončit ve vězení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24715
2.2.23 19:50

Vězení mu nejspíš nehrozí, je ještě mladistvý. Spíš na něj udělají bububu, aby si dal příště pozor. Ale taky nejsem právník, beru to jen selským rozumem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35800
2.2.23 19:53

Tak ve vězení v 15 těžko. Ale netvrď mi, že tohle napíše dítě jen tak, navíc pokud by o tom nikdy před tím nic nevěděl, nebo neznal význam.

V podstatě ani já teda nevím co tím přímo myslí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 19:58
@pikola píše:
Tak ve vězení v 15 těžko. Ale netvrď mi, že tohle napíše dítě jen tak, navíc pokud by o tom nikdy před tím nic nevěděl, nebo neznal význam.V podstatě ani já teda nevím co tím přímo myslí :think:

Dík, taky doufám.

Tak křížové výpravy i pád Konstantinopole se učí na druhém stupni v dějepise.

• Citovat
  • Upravit
42212
2.2.23 19:58
@pikola píše:
Tak ve vězení v 15 těžko. Ale netvrď mi, že tohle napíše dítě jen tak, navíc pokud by o tom nikdy před tím nic nevěděl, nebo neznal význam.V podstatě ani já teda nevím co tím přímo myslí :think:

V 15? To už fakt není mimino. Proč se asi vedly křížové výpravy? Proč do Konstantinopole (Istanbul)?

Příspěvek upraven 02.02.23 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
2.2.23 20:03
@pikola píše:

Předpokládám, že 15leté „dítě“ slyšelo o křížových výpravách, Konstantinopoli a současné náboženské situaci v Istanbulu ve škole.

Pro zakladatelku - nemyslím si, že ho čeká víc, než pár nepříjemných chvilek na policii a možná dohled ospodu. Nevýhoda dnešní doby je v tom, že když jsme v pubertě pláci kravinu my, tak se to dozvědělo nejbližší okolí a byla z toho maximálně důtka ve škole. Dneska když se teenager svými pubertálními vejžblepty „pochlubí“ na sociální síti, tak je z toho průšvih.
Pokud je kluk jinak bezproblémový, tak bych to brala jako klukovinu.

Příspěvek upraven 02.02.23 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
2.2.23 20:08

At jim rekne jak nas pan premier, ze to myslel v metaforickem vyznamu :mrgreen:. Jinak mozna bych si k pohovoru na policii vzala advokata, at mu policie vysvetli, v cem spatruji tu podporu terorismu. BTW nekdo ho musel napraskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
2.2.23 20:08
@pikola píše:

No přesně. Taky vůbec netuším, co to je za význam. Myslím, že je v pořádku, že to PČR řeší.
Bude nějaké bubu přes OSPOD a nějaký čas vás budou hlídat.
Co bude asi problém, tak že to prozenou přes školu ala kazeňský přestupek.
A co si budeme, bude to solidní ostuda až to někde vyplave.
Může mu to pritizit i pokud se bude hlásit na VŠ a nějak se to zjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
2.2.23 20:12

Tak asi neplácl jen tak nějaký nesmysl, jinak by to policie neřešila.

• Citovat
  • Upravit
42212
2.2.23 20:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
2.2.23 20:17
@Trojlístek píše:
No přesně. Taky vůbec netuším, co to je za význam. Myslím, že je v pořádku, že to PČR řeší.
Bude nějaké bubu přes OSPOD a nějaký čas vás budou hlídat.
Co bude asi problém, tak že to prozenou přes školu ala kazeňský přestupek.
A co si budeme, bude to solidní ostuda až to někde vyplave.
Může mu to pritizit i pokud se bude hlásit na VŠ a nějak se to zjistí.

Nesmysl. Tohle nikdo neřeší. A to jsem měl spolužáky s dvojkama s chování.

Jinak je hezké že zakladatelka to bere jako vtip. To určitě spousta Němců za 2 světové války Mauthausen taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
2.2.23 20:17
@Havlova píše:
https://cs.m.wikipedia.org/…v%C3%BDprava

Asi jsem blběna, stále nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.2.23 20:18

A to máš ze spisu a nebo od syna?

Protože jestli jen od syna, tak to taky může být výrazně jinak.

Jinak se mu nestane nic, pokud skutečně psal jen tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.2.23 20:20

Asi se mu nic nestane, pokud je jinak bezproblémový, ale může mít dohled případně můžou chtít psychologické vyšetření, aby potvrdili, že to byl vtip a ne teroristický plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
2.2.23 20:20
@Cenarius píše:
Nesmysl. Tohle nikdo neřeší. A to jsem měl spolužáky s dvojkama s chování.Jinak je hezké že zakladatelka to bere jako vtip. To určitě spousta Němců za 2 světové války Mauthausen taky.

Tak to si úplně tak nemyslim, když jsem se na VŠ humanitniho zaměření před čtyřmi lety hlasila, tak tam dotaz zda nepodporuji teroristické aktivity padl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí