Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zítra jdu k doktorce kvůli tomu že syn už několik měsíců stále chodí po špičkách, i když jsem se mu snažila různými způsoby pomoct chodit normálně. Chodí tak i jak s botama tak bez nich. Botičky má barefoot.
Máte některá s tímto zkušenost? Celkem se bojím co mi zítra doktorka řekne. Budeme muset někam chodit?
@HayLin nejspíš ti poradi změnit obuv. Tchyne je rhb sestra malých děti a barefood a špičky jsou prý pak celkem běžné a dá se vyřešit kotnikovymi pevnými botami, které jsou těžší a nutí mít celou plosku na zemi. Uvidíš, jak dopadnete, držím palce
Segre takhle chodi ted skoro 6ti leta holcina uz jak dlouho a zjistily ji nejakou diagnozu. Mozkovyho puvodu
Tohle delaj deti s autismem..muze to bejt i neco jinyho…slysi syn na jmeno? Vsima si lidi? Kouka do oci?
Většinou to dělají BF boty, doktorka ti určitě řekne změnit obuv na nějakou zdravotní pevná pata, kotník.
@Tarjei ano na jméno slyší, kouká mi do očí když na něj mluvím… když jsme venku a potkám známé směje se na ně. Takže si nemyslím že by to byl autismus. Ale uvidíme no, co mi zítra řekne doktorka.
Mám poškozeného syna po vakcinaci a chodí po špičkách skoro pořád.
S typem bot to nemá absolutně nic společného, ale s poškozením mozku ano.
Jo a rozhodně se nedes, ano je to ve znacích autismu ale todle dělá hodně děti a autisti to opravdu nejsou tak klid
To jsou hned černé scénáře. Dcera má 7 a také chodila hodně po špičkách. I teď ještě někdy chodí, když třeba na něco čeká a nemůže dočkat, či je nervózní… Chodila tak teda hlavně bosky. A je naprosto zdravá, nemá ani autismus, ani ortopedickou vadu - nožky má ukázkové. Takže klid, může to být jen zlozvyk.
@cverunka Přemýšlela jsem že to může být i tím že často chodil v chodítku. Tam se odrážel po špičkách a je možné, že mu to tak zůstalo ![]()
Syn chodil také jeden čas po špičkách a přešlo ho to, když začal obouvat klasické botky a bačkůrky. Dokud lítal v capákách(začal chodit na podzim, takže prakticky celou zimu chodil jen doma), byl jak baletka.
Nam je rok a pul a chodi po spickach jak ma boticky tak ne ale doma po spickach a kolikrat takle vydrzi stat, ptala sem se lekare a ze to prej delaj deti do dvou let nam rekla a ze trenovat backory doma vic ze by tim prestal a to chodi sam od 9 mesicu jinak ale tohle zacal delat od roka az do teta boticka a backorama prestane jinak to dela
Příspěvek upraven 20.10.19 v 21:36
@HayLin píše:
@cverunka Přemýšlela jsem že to může být i tím že často chodil v chodítku. Tam se odrážel po špičkách a je možné, že mu to tak zůstalo
No tak to je dost dobře možné. Chodítka jsou pro vývoj dobré chůze nic moc.
Mám syna s PAS. Po špičkách ale nechodil. Když to začala dělat dcera, tak mě to dost vyděsilo, jako že tam bude taky nějaká diagnóza. Pak mi to nedalo, koupila jsem pevnou obuv a ne barefoot, ve které do té doby chodila a je po problému… Tak možná taky vyzkoušejte ![]()