Syn 18mesicu mi rika babi

70
26.10.22 20:23

Syn 18mesicu mi rika babi

Zdravim, vim, ze takto male deti komoli sluvka a ruzne zvatlaji, ale trochu me zarazi, ze od doby co objevil sluvko babi a babicka ho obcas hlida, cca co 14 dni nekdy jen vecer a nekdy cely den, tak mi nerekne jinak nez babi, pritom sluvko mama uz ale rikal. Jsem z toho jelen a vim, ze by mi to nemelo vadit, jen proste na verejnosti je to takove divne, kdyz sme mezi detmi a maminkami a rika mi babi :D. Je to bezne, nebo to rika proto, ze vyzaduje babicku? Uz mam i pocit, ze ji ma radsi a proto to stale opakuje… Ale vim, ze chape a rozumi, ze jsem mama, jen me takto oslovuje 8o. Mozna je to hloupy dotaz, ale zajima me jestli to mela nektera maminka podobne, dekuji za odpovedi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11866
26.10.22 20:27

Ne prostě objevil nové slovo tak ho pořád opakuje…u nás je jednou všechno a všichni táta jednou máma jednou Dada(děda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.22 20:28

Mně jednu dobu říkala matko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.10.22 20:31

U nás všem říkal káka a říkal tak i nočníku a bobku :nevim: Radím nebrat si to osobně. Ono to přejde a jednou budeš ráda za hodinu, kdy „mami“ neuslyšíš co 10 vteřin ;)

• Citovat
  • Upravit
21593
26.10.22 20:38
@Janny009 píše:
Zdravim, vim, ze takto male deti komoli sluvka a ruzne zvatlaji, ale trochu me zarazi, ze od doby co objevil sluvko babi a babicka ho obcas hlida, cca co 14 dni nekdy jen vecer a nekdy cely den, tak mi nerekne jinak nez babi, pritom sluvko mama uz ale rikal. Jsem z toho jelen a vim, ze by mi to nemelo vadit, jen proste na verejnosti je to takove divne, kdyz sme mezi detmi a maminkami a rika mi babi :D. Je to bezne, nebo to rika proto, ze vyzaduje babicku? Uz mam i pocit, ze ji ma radsi a proto to stale opakuje… Ale vim, ze chape a rozumi, ze jsem mama, jen me takto oslovuje 8o. Mozna je to hloupy dotaz, ale zajima me jestli to mela nektera maminka podobne, dekuji za odpovedi :*

obe moje deti mely problem s pismenem M a rikali misto toho takove nezretelne B. Vyslovnost se navic stale meni, nekdy jim nektere slova sly lepe, jindy hure. Takze se stalo, ze jeden cas rikala mama a naraz to bylo baba. Nehrotila bych to, zarucene se to brzo zase zmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
26.10.22 20:41

Moje když se vrátí z přespání u babičky tak mi babi říkají oba a to už jsou škol(k)ou povinný;) prostě jim trvá chvíli než se přepnou na doma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.10.22 21:04

Moje taky, dlouho. Až teď asi týden konečně umí M. Jinak jsem půl roku byla bába.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.10.22 21:21

Klid- jen se učí mluvit, ještě nerozumí významu, natož rozdílu mezi babičkou a matkou. Prostě to je zvuk, kterým někoho přivolá a začne s ním reagovat.

Začni na něj mluvit tak aby si opakovala že ty jsi máma, aby se to slovíčko naučil.

A b se snáze vyslovuje, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13781
26.10.22 21:29

Tříletý synovec oslovuje všechny „mámo“… Nestavěla bych svou hodnotu matky na tom, jak mě oslovuje 18m dítě, které ještě ani pořádně neumí mluvit… Můj syn v 18m ani nechodil. Jsou to ještě mimina a zkoušejí, co už umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
26.10.22 21:34

Mně syn v tomto věku říkal táto :D dlouho trvalo, než mi začal říkat mámo… Je pravda, že na dětským hřišti jsem si občas připadala trapně, když na mě tak volal :mrgreen: :mrgreen: takže asi tak… Neboj, zachvilku už budeš máma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.10.22 21:52

Dekuji za odpovedi, pobavily me a zaroven uklidnily, ze se takto proste uci mluvit a je to uplne normalni. Mam prvni dite, tak to asi moc hrotim a uz se nasli i lidi co se smali, nebo se hrozne divili, ze mi malej rika babi :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí