Zábava pro 20 měsíční dítě

888
26.10.22 13:54

Zábava pro 20ti měsíční dítě

Děvčata, synovi je 20 měsíců a já nějak nevím, jak ho zabavit. U ničeho nevydrží. Začal být hrozně divoký, vztekat se a tak dále. Nic na něj neplatí, jsem z toho zoufalá. Ráda bych s ním dělala nějaké činnosti nebo ho nějak vzdělávala, učila nová sluvka atd.. ale on jakoby se celý zašprajcl. Dřív krásně říkal jak dělá kočka, pes, krava, a další zvířátka a teď jediné co řekne je táta a už ani zvířátka nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3540
26.10.22 14:06

@Drndadvě ja mam 15ti mesicni a sice si celkem vydrzi hrat, ale doma ji to celkem nudi, takze se snazime chodit co nejvic ven, tam je hodne spokojena :nevim: jinak pak taky zacne prudit, venku je toho k objevovani asi holt vic no :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
26.10.22 14:16

No a nebaví ho vážně nic? Muj má rad barvicky, malujeme vodovkama a štětcem, měli jsme i tempery… pastelky má rad taky, ale musí byt poradne (tlusté, dělat syté barvy - takže celkem dráha záležitost). Pak rad stojí v kuchyni v učící věži a míchá, přebírá pytliky s kořením, kreslí prstikem v rozsypany mouce :lol:

Pak má rad i knížky a rad kramaří, houpe se na houpadle, staví kominky z kostek nebo dupla nebo mě kibicuje, ze mám stavět já :D stavíme domeček pro auto nebo postýlku pro plyšáka například. Celkem rad i pomaha, jezdi tady s tyči od vysavace, vytira mopem… utira něco ubrouskem…

Ale vzteklej umi byt poradne, rve až pisti a u toho dupe nozickou do podlahy, dokud nedosáhne svého :lol: nebo dokud ho to nepřestane bavit.

Spis ho nech dělat, ať si dela, co chce, a pak se třeba přidej :nevim: já to dite nijak neaktivizuju, je to spíše naopak a on si chodí pro mě nebo si mě zavola, když mě chce :P jak už jsem v závěru těhotenství, jsem dost lina a jsem rada, ze dejcham :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
26.10.22 14:18

@Drndadvě Takto malé děti nasávají vše jak houby z okolí. Mně se na rozšiřování slovní zásoby jednoduše osvědčilo chodit se synem ven a komentovat okolní dění.

Třeba ho nebaví být “zkoušený” z toho, jak dělají zvířátka apod. U nás to měl syn vždycky v paži. Umí toho spoustu, ale používá to funkčně (třeba při hře).

Jaké činnosti s ním chceš podnikat? My jsme v tomto věku byli věčně venku (odrážedlo, hřiště, balón, vozík a sbíral si třeba listí a jiné přírodniny-u toho se dá naučit spousta věcí).

Doma vydržel u aut, dupla, plastelíny a často jsme spolu pekli.

• Citovat
  • Upravit
144
26.10.22 14:43

Mám stejně starého syna, taky se poslední dobou hodně vzteká. Chodíme často ven, tam se vybije :). Pobíhá, sbírá listí, šišky, kamínky a chodí mi je ukazovat. Snažím se na něj hodně mluvit, věci pojmenovávat. Doma ho hodně baví jezdit s auty, stavět kostky, nebo něco,,číst" (dávám mu hlavně letáky, jelikož to končí roztrháním). Jednou týdně chodíme na skupinku,,cvičení pro nejmenší", ať se chlapec socializuje a posiluje imunitu. Nemluví skoro vůbec, dle Mudr normální, hlavně chlapečci se často rozmluví až ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.10.22 15:40

Vitej v obdobi vzdoru…normalka. Vzdelavat ted uplne nepotrebuje, jeho mozek zpracovava veci jako samostatnost, emoce apod. Kdyz hodis obdobi vzdoru do Googlu, vyjede ti infa, ze nebudes vedet, co s tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.10.22 15:43

Nic ho ucit nemusis, uci se sam.
Budte co nejvic venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...