Syn 28 měsíců - nevím co dělat

19.3.23 20:34

Syn 28 měsíců nevím co delat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí. Mam syna 28mesicu.Uz 4 měsíce mám s ním problém s jidlem.Pred 4 měsíci jedl úplně všechno a jak kdyby utlo a nejí skoro nic.Vazi 18 kg takže není vůbec hubený ale mne to znepokojuje.Na snídani sní jogurt a oběd polévku a na večeři UM…mezitím max rohlík nebo přesnídávku. Nemuzu do něho nic dostat jiného…ovoce, pomazanky, maso, atd. zelenina jen v polevce.Nic nechutná..vše vyplivuje…prostě fakt nic jiného nesmí a to byl fakt jedlik :,(.Další problém že neumí jíst vůbec sám…vše mu musím dávat já. Lzicku vidličku..prostě vše vyhodí na zem.Uz jsme koupili hodně dětských příborů a talířku. Zkoušeli jsme dávat jídlo mezi dětmi..u sousedky..venku ale prostě Ne. Nebude jist :zed: a prostě příbor nechce ani chytit. Muzete mi někdo poradit? volal jsem Dr. ohledně toho že přestal jíst a řekla mi ať koupím multi Sanostol na podporu chutí ale ten dáváme už 2mesice a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22626
19.3.23 20:41

Vzdyt toho ji docela dost. Vubec bych to nehrotila. Deti maji ruzna obdobi. Navic ma hodne vysokou vahu. Kolik meri? Maso bych mu dala do te polevky, kdyz ji ji. Ovoce do toho jogurtu a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
19.3.23 20:45

U deti se obdobi, kdy jedi hodne, stridaji s obdobimi, kdy jedi malo. Nijak bych se tim neznepokojovala. Navic ji docela dost. Urcite ho nenut, akorat mu vytvoris blok. Ja kvuli nuceni k jidlu v detstvi mam spoustu jidel, ze kterych se mi dela spatne, i kdyz je treba jen ji nekdo u stejneho stolu.

Jinak 18 kg vazila prvni dcera v 6,5 letech, druha v 6 letech, treti 5leta vazi 15 kg :lol: Ctvrta 25mesicni nevazi ani 10 kg a momentalne ma taky obdobi, kdy toho moc nesni. Neresim.

Ohledne jezeni priborem neporadim, s tim u nas nikdy nebyl problem.

Edit preklepu…

Příspěvek upraven 19.03.23 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
19.3.23 20:46

Nas 3 letej vazi 14kg, kdyz do nej dostanu obed a veceri, tak boucham sampus, ale beru to jako obdobi. Tohle obdobi trva uz pul roku od chvile, kdy jsme doma meli vsichni covid. Nicmene ma rad syry, ovoce, sunku, mliko, takze to uplne nehrotim. Najist se sam umi, ale nechce. Takze ho necham v taliri vzdycky chvili „vykoupat“ a pak ho proste dokrmim. Ve 2 a pul letech jsem ho dala do detsky skupinky, kde ma svacinu a obed a tam ji naprosto sam a bez problemu. Nad skupinkou jsi nepremyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.23 20:46

@Oriseka Má 97cm.On sní jen bílý řecký jogurt a jiný vůbec…ovoce když mu tam dám tak ho nejí. Zkousela jsem i do UM mu dát ovoce takový šejk jsem mu udělala a poznal to a nepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.23 20:49

@Caridina Nad skupinkou jsem neuvažovala. Musim se tady u nás poptat.Asi by mu to pomohlo.Deti má rád. Jinak v květnu jdeme k zápisům..a uvidíme jestli ho vemou od září do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
19.3.23 20:54
@Adéla1811 píše:
@Caridina Nad skupinkou jsem neuvažovala. Musim se tady u nás poptat.Asi by mu to pomohlo.Deti má rád. Jinak v květnu jdeme k zápisům..a uvidíme jestli ho vemou od září do školky.

Nas kluk nechtel do ty doby ani moc mluvit. Behem par dni naprostej obrat uplne ve vsem. Pokud ho vezmou do skolky, tak supr, pokud by se nedostal, urcite zkuste aspon tu skupinku. Nebo i ted jeste pred letnima prazdninama, furt je jeste cas. Aspon se otrka pred tou skolkou. Ja nad tim nasim lamala hul a ta skupinka mu pomohla naprosto ve vsem. Jeste se nestalo, ze by mi ucitelka rekla, ze nejedl. Naopak se vzdycky divi, ze ja se divim, ze jedl. Doma proste nic, premlouvacky atd. a ve skupince pohodicka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
19.3.23 20:57

Přestala bych ho krmit a dávat UM. Dobrovolně ještě žádné dítě hlady neumřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
19.3.23 21:02

Mám 21m holčičku a období jezení a nejezení se u nás střídá asi od roka. Někdy po týdnu, někdy po měsíci. Už jsem si proti tomu obrnila nervy a docela to zvládám. Ze začátku jsem z toho byla na mrtvici.
Teď momentálně nejí. K snídani měla jogurt, k obědu půl samotného karbanátku pečeného v troubě, kaše se ani nedotkla. Ke svačině půl mandarinky a k večeři mi na lince ukradla vařené vejce. Takže dostala vařený bílek a k tomu si asi 3× kousla chleba :zed: :zed: :zed:
U první dcery nám skupinka v jídle nepomohla, ale v mluvení rozhodně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.23 21:03

@Serpentini To jsme zkoušeli 5dni…Jen pil vodu a čaj neslazený. A jeden rohlík měl denně. Porad jsme mu nabízeli talířky s ruznymi jídly a ani ho nehlo. Vazne jen rohlík na den.Je dost paličák. Pak už jsme to nevydrželi a po 5dnech jsme ho už krmili. Nevim kde je chyba..já to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.3.23 21:03

Nenutit, nabízet, ono se to zase spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17326
19.3.23 21:08

18 kilo neměly moje děti ani v 5 letech, a jedly docela dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22626
19.3.23 21:11
@Adéla1811 píše:
@Oriseka Má 97cm.On sní jen bílý řecký jogurt a jiný vůbec…ovoce když mu tam dám tak ho nejí. Zkousela jsem i do UM mu dát ovoce takový šejk jsem mu udělala a poznal to a nepil.

Ta vaha je na tu vysku opravdu velika. Ji jen to, co jsi psala? V jakem mnozstvi? Je to zvlastni. Instinkty nam veli dite krmit, takze je to pochopitelne, ze te to znepokojuje. Na druhou stranu se tim mozna vyresi ta nadvaha sama. Asi bych mu pote, co hodi pribor na zem, jidlo sebrala a videlo by se. Ma zasobu. V klidu nemusi nejakou dobu jist. Nejspis te proste zkousi a srkz jidlo se mu to dari. Hod si vahu a vysku do kalkulacky a vyjde ti, ze by jsi to mela resit s lekarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.23 21:11

@Caridina A taky málo mluví..umí cca 8 slov.Ale všemu rozumí. Mluvi tou svou reci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.23 21:13

@Oriseka Přítel má 198cm a já 182cm.My jsme vysocí oba dva.Pred tím jak jedl tak byl schopný sníst i cele stehno kuřete a polívku i k tomu…Fakt jedl hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí