8 měsíční syn vše vyzvrací, co s tím?

Anonymní
5.6.25 10:08

Syn 8 mesicu - vyzvrací vše

Dobrý den,

prosím o radu. Syn ráno po probuzení dostal mléko, které teda vůbec nechtěl, občas nám mléko odmítá jen tak (to se týká veškerých tekutin), takže dostal aspoň něco stříkačkou, bohužel to po chvíli vše vyzvracel. Tak jsem si řekla že mu to asi nesedlo, tak jsem počkala a klasicky dopoledne dala napit asi 20ml hruskove vody teplejsi a chvili potom presnidavku, na kterou pusinku normalne oteviral. Bohuzel, asi za 15min vse bylo venku, byl celý zblitý a šlo to i nosem. Otázka zní zda má někdo podobnou zkušenost? Může jít o virózu? Jaké tekutiny nejelepe podavat? Predpokladam ze v tuto chvili jde zejmena o hydrataci. Jake jidlo pripadne takto 8 mesicnimu miminku? Je to me prvni a tak zkusenosti zadne nemam. Doktorce jsem volala ale zjistila jsem ze ma dovolenou. Zastup temer 25km daleko a ja nejsem pojizdna autem.

Predem dekuji i za respektovani anonymu vzhledem ke zdr. stavu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6913
5.6.25 10:27

Nepanikařila bych, má to chvilku, dehydrované určitě nebude. Klidně to může být viróza. Jíst bych mu teď nedávala a zkoušela do něho po troškách dostat nějaké tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
5.6.25 10:34

Já bych také řekla viroza. Tak bych mu chvíli nedávala nic… Po troškách tekutiny, ale pár hodin bych nedala ani to a uvidíš, jestli to bude mít nějaký vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
5.6.25 11:00

Může být viroza, ale klidně i zuby…zvrací ti i příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
5.6.25 12:34

Ze zkušeností - pokud by se jednalo opravdu o virózu, přejít na bezlaktózové mléko. Nejsem si jistá, jestli kojenec už může třeba Kulíška na zavodnění (taky je otázka, jestli by byl ochoten to vypít, možná zmrazit do ledové kostičky).
Zástupu bych minimálně zavolala a poradila se alespoň telefonicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
5.6.25 13:20
@Anonymní píše: Více

Mám takto zkušenost, že syn mi vyblil úplně všechno, ale obvykle to trvalo jenom půl den. Zkus mu dávat jenom čistou vodu a pokud nebude zvracet, tak zkus trochu UM. Pokud by to do zítřka přetrvávalo, tak zavolej zástupu doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.25 13:26

Moc všem děkuji! Aktuálně se přidala horečka a menší červené pupínky na hrudi, tak dostal čípek paralen, v lekarne jsem koupila kulíška a dala mu pár lžiček. Zástupu jsem volala - nic nového než co delam co se srazeni teploty a tekutin nerekla, bohuzel je zastup pres 20km daleko na vesnici a mhd cesta trva pres 2 hodiny, to nestihneme uz ani ordinacni dobu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.25 13:27

@ALIPELI ano, krom UM vyzvracel i presnidavku, dalsi prikrm uz dneska teda nedostal..

• Citovat
  • Upravit
1850
5.6.25 15:57
@Anonymní píše: Více

Příkrmem myslím zelenino/masozeleninu. To jediné mi při zubech syn nezvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2829
6.6.25 10:22

Nasad dietu, jak ma podrazdeny zaludek, vyblije ti uz vsechno. Takze nejdriv vodu po douskach a pak bych mu nasadila po malych davkach, ale casteji to UM. Klidne dva dny jen mliko a treba pak kus chleba, rohliku, pripadne ryzi, pokud mate zavedenou. Ovoce bych vubec nedavala, stejne jako klasicke prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí