Syn má asi alergii

9994
19.3.12 10:19

Syn má asi alergii

Ahoj holky. Mladší syn má poslední dobou oteklé oči, pálí ho a má rýmu. Zítra s ním jdu k doktorce. Myslím si, že má nějakou alergii, přestože široko daleko nikdo v rodině žádnou nemá. Je mu 12 let, kojen byl 2 roky, překvapuje mě to, doteď byl bez problémů. Zajímalo by mě, co nás čeká. Jak se provádí vyšetření a tak. Jsem z toho špatná. Bydlíme ve vsi, syn pořád běhá s klukama venku, taky nevím, chodíme často do kryťáku plavat, co chlór? Já vím, že by zdaleka nebyl jediný s alergií a že jsou horší problémy, ale i tak mám obavy z toho, co ho čeká za omezení. Dík za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
19.3.12 10:45

no mohlo by to vypadat na pylovou alergii.Mám ji taky-mimo jiné-a už to venku přece jen kvete.U alergologa,ke kterému budeš pravděpodobně potřebovat doporučení od praktika,mu nejspíš prvně vemou krev,teda pokud už to neudělá praktik.No a potom nasledují kožní testy na různé alergeny.Vždycky mu konkrétní látku kápnou na ruku a jemně naruší kůži aby se to dostalo pod povrch a pak už jen sledují reakce.Musí se čekat v čekárně cca30min a potom se vše přeměří a zjistí na co zareagoval.Myslim že to neni nijak složitá procedura a v tomto věku už ji jistě bez problému zvládne.Možná mu k tomu udělají ještě spirometry.To jen bude foukat do takového přístroje,který mu změří kapacitu plic.Omezení bych asi řešila až podle výsledků.Držim pěsti ať vše dobře dopadne!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
19.3.12 10:50

Je to přesně tak, jak je napsáno výše. Mně se ale udělalo velmi špatně po těch testech, ale prý to byla ojedinělá reakce.

Jinak ho může čekat léčení injekcemi, což bych já rezolutně odmítala. Chodí se na to třeba 5 let, nejprvě každý týden, pak se to prodlužuje, po dvou letech už jen jednou za měsíc. Proč bych to ale odmítala - opravdu to velmi bolí. Injekce se píchá do paže hluboko do svalu, postupně se zvyšuje dávka a opravdu to několik dní bolí i při zvednutí ruky. Já hrála tenis a vzdala jsem to, nešlo to prostě. Zlepšení nula.

Beru tedy jen prášky zhruba 3 měsíce, kdy mám pylovou alergii. Žádné velké omezení nemám, jen zhruba dva týdny v roce mi není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
19.3.12 11:03

nestraš hned injekcema!Já je teda taky dostávala.Chodila jsem na ně několik let a zpětně už nedokážu posoudit jestli to k něčemu bylo nebo ne.Přece jen je to už nejmíň 15 let a myslím že se od těch dob ledacos změnilo.A hlavně záleží na výsledcích testů a případných dalších věcech.Já k alergii mám ještě astma,takže celkem zábava,ale zase na druhou stranu musím říct,že ani jedno není v těžké formě.Beru jen nějaé inhalátory a prášky už neřešim žádný,zvládám to i bez nich,tak nač si kazit játra…Je fakt že to prokládám různejma alternativníma způsobama léčby.
Takže v první řadě klíííd a chce to počkat na výsledky testů.Nic neodmítej hned na první návštěvě,nech si všechno vysvětlit,promysli to,pohledej info na netu a až pak se případně rozhoduj. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 11:10

Dík holky za rady. Ty injekce, to mě docela vyděsilo, snad to tak horký nebude. Uvidíme :think::mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
19.3.12 11:10

já s ničím přece nestraším, zakladatelka se ptala, co je čeká a čeho se má obávat, tak já bych se obávala injekcí, jelikož to prostě opravdu není příjemné a dost to omezuje plno aktivit. Takže kdyby na ni doktorka vyrukovala, že injekce, já bych řekla, že ne. Pokud by to tedy nebylo nejlepší řešení pro malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
19.3.12 11:11
Paoloska píše:
Dík holky za rady. Ty injekce, to mě docela vyděsilo, snad to tak horký nebude. Uvidíme :think: . :mavam:

to jsem opravdu nechtěla tě vyděsit, omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 11:13
SunSan píše:
já s ničím přece nestraším, zakladatelka se ptala, co je čeká a čeho se má obávat, tak já bych se obávala injekcí, jelikož to prostě opravdu není příjemné a dost to omezuje plno aktivit. Takže kdyby na ni doktorka vyrukovala, že injekce, já bych řekla, že ne. Pokud by to tedy nebylo nejlepší řešení pro malého.

Mě to neva, aspoň vím, co se pod tím skrývá, když o tom bude doktorka mluvit. Jsem ráda i za Tvou odpověď. Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
19.3.12 11:38

ono je taky pravda že dospělej a dítě to jinak vnímaj.Já například to nebrala nijak tragicky a docela dobře to snášela.Aspoň jsem se mohla vymluvit při tělocviku když se mi nechtělo cvičit a i v běžných hodinách měli učitelé pochopení když jsem byla třeba spavá po prášcích.Věřím že i tvůj drobeček to krásně zvládne!!! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
19.3.12 11:56

Taky mám pylovou alergii, nikde jsem s tím nebyla, v sezoně beru Zodac. Ale dcera po mně zdědila kdeco, ekzém, má alergii na některé psy a teď už ji venku taky svědí oči :? Takže zvažuju, že bych s ní na tu alergologii šla. Ale - když zjistí, na co je alergická, tak kromě těch injekcí (to by byla její smrt :roll: ) nebo léků (ale ty jí zvládnu dát sama), co jiného by mohli dát, aby to pomohlo? A pomůže to opravdu? Já mám pocit, že se to vyléčit moc nedá, spíš utlumit příznaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
19.3.12 12:35

alergii nevyléčíš, ale nezhorší se a zmírní se příznaky.
Je to ale určitě běh na dlouhou trať. Jinak alternativa za injekce jsou kapičky, už si to moc nepamatuji, ale jí se to snad denně a několik let. Nevím, jestli je to stejné účinné (ale jak říkám, mně injekce nepomohli), ale pro dítě je to asi lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
19.3.12 12:58

doporučuji sledovat pořad Sama doma,celý tento týden je věnován alergiím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.3.12 13:19

Tak máme po vyšetření. Syn má kombinovanou alergii na jarní pyly a nějaké ovoce a ořechy. Vyšetření v pohodě, sestřička i paní doktorka skvělá. Dostali jsme léky a omezení. Jsem ráda, že jsme tam došli. Ještě jednou díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek