Šíleně nateklé rty a i obličej

žirafííí
15.3.12 12:05

Šíleně nateklé rty a i obličej

Ahoj holky potřebuji nutně poradit.

Jednou se mi z ničeho nic stalo , že mi natekl dolní ret levá strana . Po nějaké hodině to splasklo . Už jsem to neřešila ( myslela jsem si že mě asi něco kouslo ).

Dnes ráno cítím ten stejný pocit jako minule , po chvilce dolní ret na levé straně je snad 8 krát větší . Natekly mi i tváře a pod očima taky , za chvilku mi natekl i horní ret a jsem celá v obličeji nateklá jak ropucha :evil: . Ten dolní ret už trochu splaskl , ale jinak pořád cítím jak mi vrní tváře a i hůř vidím když sklopím oči třeba na klávesnici . Začalo mě před chvilkou i škrábat v krku .
Co to může být ? Je to nějaká alergická reakce ? Ale kdyby byla ráno jsem neměla nic neobvyklého co normálně nejím. Nikdy žádná alergie u mě neproběhla . Jsem trochu vystrašená , snad mi někdo poradí .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
15.3.12 12:10

Já bych řekla, že je to alergie. Může to být i na krém, čí prací prášek, pastu… no občas se to spustí i na věci co používáš dlouho. Já jednou brala 10 dní antibiotika a reakce na ně se mi rozjela až 3 dny po ukonščení léčby. Otekly mi nejdřív uši a pak celý obličej, děs… pak rudý fleky.....
Zašla bych k dr… nejspíš ti píchnou kalcivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.3.12 12:14

Podle mě alergie. Máš tušení, na co by to mohlo být, většinou se alergické reakce projeví takto bezprostředně po styku s alergenem. Pokud ten otok nastupuje tak rychle, bála bych se, aby neotekli i dýchací cesty (no jo, já vím, jsem plašan :oops: ), měla bys to řešit u dr a mít doma pro případ potřeby nějaký lék, který y projevy alespoň trochu mírnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
15.3.12 12:14

Asi si zajdi k dr. pro kalciovku. Podle popisu to vypadá na alergii. Já to měla na jídlo a asi až po dvaceti hodinách. Takže klidně to může být něco ze včerejška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 12:15

Vezmi si Dithiaden (proti alergii přece jen) a prchej k dr. Hereditární angioedem v rodině nemáte? ( Prostě někdo v rodině kdo otéká? )

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
15.3.12 12:21

K dr se dnes bohužel nedostanu . Přítel je alergik a dal mi před chvilkou Zodak když mě viděl jak vypadám . Tak snad splasknu.

Holky , ale já pořád jím a používám když to tak vezmu to samé . Mě vůbec nenapadá na co to může být . :nevim:

Mám s tím zajít na alergologii ? A oni mi zjistí na co to mám ?
Nikdy jsem se s tímhle nesetkala , na vše byla odolná a teď tohle ? Ještě že nikam nemusím mezi lidi .

• Citovat
  • Upravit
31594
15.3.12 12:25

Nedala jsi si třeba něco sladkého, nebo zkrátka nějakou potravinu, ono se může měnit složení, a nemusí na tom být hned napsáno nová a lepší receptura ;) Obzvlášť v době šetření výrobci mění složení, aby pro ně bylo ekonomičtější.
Snažila bych se asi napsat, co jsi v posledních 24h jedla, pila, co jsi si na sebe natřela, v čem jsi se myla, třeba když to hodíš na papír, tak tě to trkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
15.3.12 12:26
Anonymní píše:
Vezmi si Dithiaden (proti alergii přece jen) a prchej k dr. Hereditární angioedem v rodině nemáte? ( Prostě někdo v rodině kdo otéká? )

Já se ke svému dr dnes nemám jak dostat .

O ničem takovém nevím , že by někdo u nás v rodině měl . Myslím si že určitě ne .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.12 12:30

OK, Zodac taky dobrý, ber ho i zítra. Pokud bys otékala dál, tak Tě stejně MUDr. nemine, byť třeba na pohotovosti nebo v nemocnici. Nicméně zareagovat můžeš kdykoliv na cokoliv, kamarádka po letech náhle nesmí broskve třeba, nebo je ovoce chem.ošetřeno - ani to nevíš (kde v obchodě to máš napsané, že) a zareaguješ na to.

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
15.3.12 12:31
Gladys píše:
Nedala jsi si třeba něco sladkého, nebo zkrátka nějakou potravinu, ono se může měnit složení, a nemusí na tom být hned napsáno nová a lepší receptura ;) Obzvlášť v době šetření výrobci mění složení, aby pro ně bylo ekonomičtější.
Snažila bych se asi napsat, co jsi v posledních 24h jedla, pila, co jsi si na sebe natřela, v čem jsi se myla, třeba když to hodíš na papír, tak tě to trkne

Sladkého jím pořád něco :oops: . Nebyla jsem nějaký den nakupovat a furt jím plus mínus to samé jako vždy , myji se pořád tím stejným a mažu taky .
Doopravdy mě nic neobvyklého nenapadá . Jen jsem si ráno na bolest hlavy vzala Ibalgin a ten si sem tam vezmu když mě bolí hlava , ale to si nemyslím že by to bylo na něj .

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
15.3.12 12:38
Anonymní píše:
OK, Zodac taky dobrý, ber ho i zítra. Pokud bys otékala dál, tak Tě stejně MUDr. nemine, byť třeba na pohotovosti nebo v nemocnici. Nicméně zareagovat můžeš kdykoliv na cokoliv, kamarádka po letech náhle nesmí broskve třeba, nebo je ovoce chem.ošetřeno - ani to nevíš (kde v obchodě to máš napsané, že) a zareaguješ na to.

Já si s tím zajdu , aby se zjistilo na co to mám . Ještě jak mě začalo bolet v krku taky žádná lahůdka .
Já vím , že se alergii může objevit kdykoli.
No to bohužel nikde nepíšou :cert: .

• Citovat
  • Upravit
23864
15.3.12 12:50
žirafííí píše:
Gladys píše:
Snažila bych se asi napsat, co jsi v posledních 24h jedla, pila, co jsi si na sebe natřela, v čem jsi se myla, třeba když to hodíš na papír, tak tě to trkne
Sladkého jím pořád něco :oops: . Nebyla jsem nějaký den nakupovat a furt jím plus mínus to samé jako vždy , myji se pořád tím stejným a mažu taky .
Doopravdy mě nic neobvyklého nenapadá . Jen jsem si ráno na bolest hlavy vzala Ibalgin a ten si sem tam vezmu když mě bolí hlava , ale to si nemyslím že by to bylo na něj .

No tak to bych zase tipla že to z toho klidně být může. Můj manžel je teprve v posledních letech alergickéj na prášky proti bolesti třeba Valetol a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.3.12 12:59

Mě něco podobného jednou způsobili zřejmě roztoči. Na dovolené mi hrozně otekl obličej, víčka byly tak oteklý, že jsem oči otevřela tak na dva milimetry. Spávám obličejem do polštáře, tak jako napůl bokem. Postel jsem si nechala kompletně převléct, polštář vyměnit a bylo to dobré. Bylo to u moře, ale žádné mořské plody jsem nejedla, takže z jídla to nebylo.
Ještě mě napadlo, jestli to třeba nemohla být potravinová alergie - třeba něco jíš normálně stejné věci, ale tentokrát to bylo v jiné kombinaci, která ti vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
15.3.12 13:01
anoli30 píše:
žirafííí píše:
Gladys píše:
Doopravdy mě nic neobvyklého nenapadá . Jen jsem si ráno na bolest hlavy vzala Ibalgin a ten si sem tam vezmu když mě bolí hlava , ale to si nemyslím že by to bylo na něj .
No tak to bych zase tipla že to z toho klidně být může. Můj manžel je teprve v posledních letech alergickéj na prášky proti bolesti třeba Valetol a jiné.

Na začátku měsíce jsem si ho taky brala na zub a žádná reakce.

A teď jsem si vzpomněla , že v úterý jsem byla u zubařky a něco mi dělala ze zubem a ptala se zda nejsem na něco alergická 8o . Taky možnost :roll: .

Když zítra půjdu na alergologii vezmou mě ? Nebo kam se můžu obrátit ?

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
15.3.12 13:04
Milli píše:
Mě něco podobného jednou způsobili zřejmě roztoči. Na dovolené mi hrozně otekl obličej, víčka byly tak oteklý, že jsem oči otevřela tak na dva milimetry. Spávám obličejem do polštáře, tak jako napůl bokem. Postel jsem si nechala kompletně převléct, polštář vyměnit a bylo to dobré. Bylo to u moře, ale žádné mořské plody jsem nejedla, takže z jídla to nebylo.
Ještě mě napadlo, jestli to třeba nemohla být potravinová alergie - třeba něco jíš normálně stejné věci, ale tentokrát to bylo v jiné kombinaci, která ti vadí.

To ti muselo hezky zpříjemnit dovolenou . A otok ti zmizel za jak dlouho ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek