Syn se bojí sestřenice

9
10.9.23 20:03

Syn se bojí sestřenice

Dobrý den,
mám dotaz nebo možná doufám že se to neděje jen nám, třeba už to někdo řešil. Syn 1,5 roku má sestřenici 1 rok. Od jeho prvních narozenin z ní má hrozný strach. Malá je teda hodně…. jak to jen říct… ukřičené/uhejkané mimčo. Vždycky když malá hejkne (a že nás všechny až píchne v hlavě), tak náš kluk má záchvat pláče a nejde utěšit. Teď už se to zlepšilo a jen je na mě napláclý a ani se nehne, je jak gumovej, nespustí jí z očí a je vidět, ze je ve velkém stresu. S ostatními dětmi nemá problém, je hrozně hodnej. Neřešili jste někdo takovou věc? Je blbý, že je to rodina a často se vídají. Jen je hrozné, že první syna narozeniny, jsme nakonec trávili v ložnici abychom ho uklidnili, zatímco hosté se bavili vedle kde hejkala malá sestřenka. Doufala jsem, ze to pomine ale nezdá se mi. A nechci příští narozeniny trávit zavřena v ložnici nebo řešit konflikty a nezvat část rodiny. 🙈Mrzí mě to… Nezažil jste to někdo? Neřešili jste to nějak? Vyrostli z toho? Děkuji za zkušenosti a přeji hezky večer. (Ještě bych dodala, ze má syn od narození strach z mixeru, jedoucí sanitky a dalších podobných, výrazných zvuků. To byl vždycky pláč, teď už jen zpozorní, případně se utíká schovat ke mě.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15284
10.9.23 20:07

Jsou to mimina, vyrostou z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.9.23 20:09

Jeden hlučnej, druhej citlivej na zvuky, blbá kombinace. Ale nic moc s tím nenadelas. Roční dítě to opravdu nedělá naschvál.. a půlroční mimino (v době oslavy, pokud to dobře chapu) už vůbec ne… postupně ho na zvuky zvykej, ukazuj, že nejsou nebezpečný, dělej z toho legraci a zábavu. Dcera se hodne dlouho bála vysavače, pomohlo až to, když syn dostal k vánocům hracku vysavač. Ten dělal menší hluk, byl akorát do ruky pro dítě… ráda si s ním hrála a po čase se přestala bát i toho velkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33756
10.9.23 20:09

@Elizia To přejde, tvého syna děsí asi ten zvuk, je ještě malý, ale až povyroste, tak zjistí, že se mu nic neděje, a bude to ok. Snad to přejde i jí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
10.9.23 20:41

Za rok muze byt vsechno jinak. Budou o rok starsi a treba i rozumnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.9.23 20:44

Vyroste z toho. Neteř zas nemohla vidět švagra.. jakmile ho spatřila, tak začala šíleně ječet. Vyrostla z toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
10.9.23 22:47

To přejde. Vůbec neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.9.23 07:59

Musím poznamenat, že se mi vůbec nelíbí to, co čtu mezi řádky, a sice že uplakaná sestřenka vadí nejvíc vám a přijde vám, že není v pořádku. Přitom váš syn asi taky není úplně standartní dítě, když ho vyděsí každý hlasitější zvuk. Nicméně vyrostou z toho. A nikdo vás nenutí na synovy narozeniny zvát jeho sestřenici, když vám tak vadí :nevim: Rodina nerodina, vždycky se dá v klidu vysvětlit, že chcete oslavu v klidu a jen vy a syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.9.23 13:03

@unuděná
Sestřenici a rodiče máme rádi. A samozřejmě že je v pořádku ze mimča pláčou (ona není uplakaná ona vejská). Prostě se nám sešli dva extrémy. Jsem z velké rodiny která se opravdu hodne schází min. 1-2× týdně, máme se rádi a travíme společně čas. Proto mi na tom záleží a chtěla bych aby se děti nestresovali a byli v pohodě. Budu doufat ze z toho vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.9.23 13:07

@Midaku
No to je dobrý nápad 😁 👍 děkuji za tip. Koupíme nějaký dětský mixer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.9.23 13:10
@Elizia píše:
@unuděná
Sestřenici a rodiče máme rádi. A samozřejmě že je v pořádku ze mimča pláčou (ona není uplakaná ona vejská). Prostě se nám sešli dva extrémy. Jsem z velké rodiny která se opravdu hodne schází min. 1-2× týdně, máme se rádi a travíme společně čas. Proto mi na tom záleží a chtěla bych aby se děti nestresovali a byli v pohodě. Budu doufat ze z toho vyrostou.

Jen co z toho vyrostou, budete řešit pranice o hračky a časem třeba vzájemnou averzi, protože je budete nutit kooperovat :P Jako my máme taky velkou rodinu se skvělými vztahy, ale scházet se 1-2× týdně?? 8o Na to teda nikdo z nás nemá čas a obávám se, že by brzy ani nebyla nálada. To jste tedy hodně semknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí