Synovi kamarádi

Anonymní
6.9.23 15:11

Synovi kamarádi

Mám syna 11let. Zajímá mě, jak často k vám domů chodí kamarádi 11letých děti. Pořád řeším, že syn bere kámoše k nám. Syn má vellý pokoj pro sebe, tak kamarádi nejraději chodí k nám. Doma mají většinou pokoj s mladšìm sourozencem. Takže když si vymyslí přespání, tak zas ideálně u nás :mrgreen: :lol:.Syn tvrdí, že se klukům nejvíc líbí u nás. Přemýšlím už delší dobu, jak tohle vyřešit. Jaký tomu dát řád. Synovi sem říkala, že taky chci někdy klid a ne každý den řešit, který kamarád k nám příjde nebo kamarádi. Dala jsem podmìnku, že smí k nám 1 kamarád a ne 2 zároveň. Jenže se stávalo, že jednoho přivedl ze školy a druhý pak zazvonil později. A začalo přemlouvání a já už nechci ustupovat. Říkám ať lítají venku, když je hezky a nebo ať se střídaj s návštěvama. Dnes opět dorazil se spolužákem, že jdou k nám. Za 20 min. zvonil druhý..Tak sem řekla, že druhý k nám nepůjde, ať jdou ven.Pak se kluci před vchodem dohadovali a syn přišel domů, že nikam s nima nejde. Pořád řešíme jen kamarády. Ten nemůže to, ten tamto a syn aby jel podle toho, jak jim se hodí. A to se mi nelíbí. Syn se jim chce zavděčit..Je to začarovaný kruh. Dokola opakuji to samé. Řeknu, že včera byl kámoš u nás, tak dnes má jít on k němu, když nechtěj být venku..To nejde, protože…Ale u nás má jít vše :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15439
6.9.23 15:17

Pokud neprší a není extra zima, tak chci, aby byli venku, tím se to dost eliminuje. Naštěstí ven chodí celkem dobrovolně, jezdí na kole, chodí na hřiště. Přespávačky u nás jsou spíš výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2537
6.9.23 15:37

Taky mám syna 11 let. My bydlíme ve vsi kde aktuálně žádní kamarádi nejsou (bývali ale odstěhovali se), jsou jen ve vedlejším městě, ale kompenzujeme to kroužkama. l, kam chodí s kamarády, tam se vyblbnou děti dost a pak už jsou rádi doma a třeba si chatujou. A jednou za týden nebo za 14 dní je nějaké přespání, ale to střídáme kdo kde přespí, právě aby měly všechny maminky čas na oddych :mrgreen: Nevyřešily by vaše problémy taky nějaké kroužky? :think: Já mám zas problém dostat syna ven :zed: si nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.23 15:50

Zakladatelko nesmíš být měkká :mrgreen:
V 11ti letech už syn spoustu věcí pochopí. Vysvětlit, že návštěva je krásná věc, a nikdo mu je nechce úplně upírat, ale na druhou stranu je to zásah do Tvého soukromí a klidu, takže to musí mít nějaká pravidla a ta budou následující. Proběhla návštěva spolužáka - další jeho návštěva bude až poté, co na oplátku proběhne Tvoje návštěva u něj. Pokud bych doma chtěla jenom jedno dítě na návštěvě, klidně bych šla otevřít sama a dítěti to řekla " Nezlob se Honzo, ale už je u nás na návštěvě Petr a u nás platí, že tady může být kamarád jenom jeden, tak třeba příště… Ahoj. Přespávačky- stanov, jak často to chceš absolvovat a dodrž to + příští spaní teprve poté, co to kamarád synovi oplatí přespáním u něj doma..
Neboj se toho zakladatelko. Děti mají tendence "zahnízďovat tam, kde je to pro ně nejpohodlnější neznají míru a nechápou proč by to mělo vadit. Spousta rodičů je ráda, že má od dětí pokoj a víc neřeší. Mám bohaté zkušenosti v tomto směru. Zavedla jsem výše popsané, ani to nebolelo, a frekvence návštěv a přespávaček se světe div se výrazně upravila k mojí spokojenosti :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
6.9.23 15:52

Co prostě říci ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
6.9.23 15:53

Moje noční můra!! Doufám, že to moje smrádě bude introvertní podivín milující samotu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.9.23 15:54

Jako nutit ho, aby si tam jednoho kamarada nechal a druheho vykopnul, to je krutarna a moc mu to ve vztazich neprida.
Tak urci dny, kdy tam nebude nikdo, a je to.

A jestli mate barak, postavte mu na zahrade nejakou trucovnu, bude to vic a vic potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.9.23 15:59

Tohle nepochopím, proč takhle dětem upírat kontakt s kamarády? Proč je izolovat? Fakt jsou dva kamarádi moc? Tobě někdo zakazuje, aby sis domů zvala kamarádky? Děti jsou dětmi jen chvíli, nestálo by za to trochu přivřít oči a neprosazovat si za každou cenu svoje na úkor dítěte? Proč nejdeš ven ty, když chceš mít klid?
A abych ti odpověděla na otázku - denně, dneska se tu už vystřídali tři, běžně tu mám kolem sedmi dětí. Klidu si budu užívat za pár let až mi odejdou z domu a asi se mi to nebude úplně líbit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.23 16:04

U nás platí, že za hezkého počasí se domů nikdo nezve. Měla jsem to tak jako dítě, měl to tak i manžel. Děti mohou být na zahradě. Mají tam herní prvky a altán.
Až bude ošklivo, tak jsme vždy měli dohodu, že maximálně 2× za tyden. Hodlám v tom pokračovat.
Ale mám doma intoverta, za 11 let života jsme tu měli kamaráda tak 3×.
U druhého platí stejné pravidlo, ale toho zase nechtějí kamarádi navštěvovat, že si tu nemají s čím hrát a chodí na play station k nim. :nevim:

@puzzlesTB píše:
Moje noční můra!! Doufám, že to moje smrádě bude introvertní podivín milující samotu. :D

Věř tomu, že to nechceš. Mám to doma a je to náročné.

• Citovat
  • Upravit
27029
6.9.23 16:05

Vůbec by mě nenapadlo omezovat návštěvy nebo pocet :nevim: máme šest děti, velký dům se zahradou a vždycky si děti vodily kamarády. Už od mala i několik najednou. Ven chodí také. U nás se jim líbí, máme vyžití na zahradě, bazén, kluci mají každý svuj pokoj s vlastní TV a PSkem… Ostatní bydlí většinou v bytě a mají pokoj se sourozencem… Přespání ale nevedeme. Večer máme rádi naše soukromí a mali potřebuji klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.23 16:16
@Janli píše:
Tohle nepochopím, proč takhle dětem upírat kontakt s kamarády? Proč je izolovat? Fakt jsou dva kamarádi moc? Tobě někdo zakazuje, aby sis domů zvala kamarádky? Děti jsou dětmi jen chvíli, nestálo by za to trochu přivřít oči a neprosazovat si za každou cenu svoje na úkor dítěte? Proč nejdeš ven ty, když chceš mít klid?
A abych ti odpověděla na otázku - denně, dneska se tu už vystřídali tři, běžně tu mám kolem sedmi dětí. Klidu si budu užívat za pár let až mi odejdou z domu a asi se mi to nebude úplně líbit.

Fajn. Ale uznej, že každý jsme holt nějaký a někdo na tohle opravdu nemá psychickou ani fyzickou kapacitu. Je spousta dětí, které si domů návštěvy vodit nesmí a nemyslím si, že je to nějak těžce poznamená. Mně třeba dětské návštěvy nevadí, ale chci, aby to bylo tak nějak vyrovnané. Nevím proč bych měla být v zápřahu pořád jenom já a ostatní rodiče by měli mít pořád klídek a pohodu. Jako rodič bych to svým dětem nepovolila, aby byly věčně u někoho nasáčkované a to dítě k nám nechodilo nebo minimálně, ale spousta rodičů je ráda, že má klid a dělá mrtvé brouky :D Když jsem zavedla výše popsané návštěvy u nás se razantně omezily…pročpak asi :think:
Jako nedělám si čárky do sešitku, kdo kdy a kolikrát u nás byl ale odsuď podsuď. Vo.la nikomu taky dělat nebudu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34374
6.9.23 16:22
@Anonymní píše:
Mám syna 11let. Zajímá mě, jak často k vám domů chodí kamarádi 11letých děti. Pořád řeším, že syn bere kámoše k nám. Syn má vellý pokoj pro sebe, tak kamarádi nejraději chodí k nám. Doma mají většinou pokoj s mladšìm sourozencem. Takže když si vymyslí přespání, tak zas ideálně u nás :mrgreen: :lol:.Syn tvrdí, že se klukům nejvíc líbí u nás. Přemýšlím už delší dobu, jak tohle vyřešit. Jaký tomu dát řád. Synovi sem říkala, že taky chci někdy klid a ne každý den řešit, který kamarád k nám příjde nebo kamarádi. Dala jsem podmìnku, že smí k nám 1 kamarád a ne 2 zároveň. Jenže se stávalo, že jednoho přivedl ze školy a druhý pak zazvonil později. A začalo přemlouvání a já už nechci ustupovat. Říkám ať lítají venku, když je hezky a nebo ať se střídaj s návštěvama. Dnes opět dorazil se spolužákem, že jdou k nám. Za 20 min. zvonil druhý..Tak sem řekla, že druhý k nám nepůjde, ať jdou ven.Pak se kluci před vchodem dohadovali a syn přišel domů, že nikam s nima nejde. Pořád řešíme jen kamarády. Ten nemůže to, ten tamto a syn aby jel podle toho, jak jim se hodí. A to se mi nelíbí. Syn se jim chce zavděčit..Je to začarovaný kruh. Dokola opakuji to samé. Řeknu, že včera byl kámoš u nás, tak dnes má jít on k němu, když nechtěj být venku..To nejde, protože…Ale u nás má jít vše :mrgreen:.

Kdyby se jich k vám každý den nahrnulo deset, tak neřeknu, ale dovolit mu jen jednoho kamaráda? A druhý když zazvoní, tak k vím nesmí? Proč? Je fajn, že má kamarády, nebo bys byla raději, kdyby byl sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
6.9.23 16:35

Omezila bych četnost návštěv/přespávaček, třeba tomu vyhradila jeden den v týdnu, ale poslat jednoho kamaráda pryč, s tím že už tam je druhý, na to bych neměla srdce ani jako rodič ani jako dítě. Děti asi úplně nepochopí pořadník, podle mě to zkazí vztahy mezi kamarády (proč jsi pozval jeho a ne mě? Tak já už s tebou neka!) Syn má tři ‚nejlepší‘ kamarády ze třídy a jednoho ze skauta a neumím si představit po něm chtít, aby si mezi nimi vybíral :nevim:. Pravda, nejsou u nás denně, ale počítám, že to bude častější s věkem (je jim 9).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
6.9.23 16:36

Od pondelka si syn privedl nejakeho kamarada ze skoly kazdy den, zpravidla kdyz pak prijdu domu z prace a jsou jeste u nas, vyzenu je ven. Je to ted takovy obdobi, ze se pres prazdniny s kamaradama nevidel, pak se to vetsinou ustali a probiha navsteva max. 1 x tydne, ale vetsinou jdou s klukama ze skoly a postupne se stavujou u vsech, aby jen odhodili tasku a nezdrzujou se na dyl. Mame taky jedinacka s velkym pokojem sam pro sebe, tak se vsem taky nejvic libi u nas. Ja to trpim, pokud se jedna o kamarady, kteri nejsou slyset, zavrou se v pokoji a prakticky o nich nevim, tak mi to vubec nevadi. Kamarad, ktery se tu chova zpovykane, rve tu, lita tu po celym byte a s prominutim nam vzdy uplne zechcije zachod, tak ten k nam uz treba nesmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
6.9.23 16:37

@fotze hustej nick :lol: :lol: :lol: :lol: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie